Evet beyler bayanlar,üniversiteli kızlar nasıl makyaj yapmalı sizce? Üniversiteli kızların makyajları hakkında şikayetçi olduğunuz noktalar nelerdir?
Üniversiteliyim ve makyaj da yapmıyorum. Ama günlük makyaj yapacak olsam sadece göz kalemi sürüp dağıtırım. Tenimi daha iyi göstermek için rutin olarak yaptığım bakım yetecektir zaten ama onun dışında nemlendirici ve güneş kremi sürerim "üniversite makyajı"dediğimiz olayda ki bu zaten makyaj yapmasak da yapmamız gereken bir şey. Dudaklarım için de dudak peelingi yapıp dudak dolgunluğu için doğal sayılabilecek yöntemi uyguladıktan sonra renksiz nemlendirici sürerim üstüne. Sonuç ise:
Bu olur:) Hem de göz kalemi dışında makyaj ürünü kullanmadığım halde:) Bronz görünmez tabii ama teni buğday olup hafif bronz olanlar bu bakımları yapıp göz kalemini sürünce bu videodaki gibi bir yüze ulaşırlar zaten.
-Gecen bol olsun.-
Aynen ya.
bazen kızların kafalarını açıp deney yapasım geliyor. merak ediyorum. hannibal mıydı oyle bir filmde adam acıyordu beyinleri. bu mu takıldı aklına. cevap vereyim madem o kadar sormussun. hafif sade maktaj iyidir. öyle asırı göze batmana gerek yok. ama genc kız edanıda korucak sekılde rengarenk hatun olabilirsin. bu yaslarda cılgınca seyler yapılır sonraları yapamıcak. oturaklı kadın modun baslıcak sacını boyatırken iddialı olamıcan vs vs. bence marjinallik yap biraz. üniversitedeyken. makyajı da hafif küçük tatlı bir öpücük seviyesinde bırakabilirsin. resimlerinde baya güzelmişssin bu arada begenmedim değil
Ben değilim yalnız. O bir makyaj youtuberı :D :D güleceğim yoktu doğrusu.
Şimdi üniversitede bazı günler sabah 8 de ders olurdu, ama okulda bazı kızlar sanki bir baloya, davete gider gibi gelirlerdi ve makyajları çok ağır olurdu onlara çok şaşırırdım, bunu yapacak kadar boş vakti nasıl bulurlardı, uykudan nasıl fedakarlık edilirdi? Birde üniversitenin kütüphanesi arkadaş tamam kütüphaneye evde çalıştığın gibi gelemezsinde o ne parfümdür, o ne biçim bir makyajdır o nasıl bir topuktur, toplam 2 defa gittim bir dahada gitmedim kütüphaneye, ders çalışmak ikisinde de yalan oluyordu Allah'tan iyi kurtuldum okuldan dahada uğramam...
Cevap
72Cevap
Konu üniversiteli olması değil hiçbir zaman, kişinin kafasını boya küpüne sokmasının alemi yok. Boşuna cildini zehirletip kapatıyorlar. Makyaj yapa yapa da yüzleri astar çekilmiş gibi tuhaf, zayıf, solgun ve kötü duruyor. Besleyici kremler ve illa gerekliyse çok çok hafif makyaj her zaman idealdir...
''Nasıl yapmalı'' dersek, kesin yapacak, ama şeklini soruyorsun olur... Hoş değil. ''Yapmalı mı, yapmamalı mı'' dersek, daha iyi olur. Yani yapmama ihtimali var.
Doğal olması en iyisidir. Yüzünü yıkayıp çıksın evden, özgüvenli insanlar hep ilgimi çekmiştir.
Bızım sınıfta bı kız var abooo görmen lazım böyle birşey yok ayaklı boya resmen ama kalbi pırıl pırıl işte sıkıntı olmıuyor o yüzden. bence bordo mu kırmızıruj mu ne onu surcen saçlaarı açık yapcan ya duz ya da dalgalıo olcak kirpiklere rimeli bascan bide büyük küpeler takcan bazen falan süper işte.
bence üniversiteye giderken eyeliner. göz kalemi yeterli ruj bile gerek yok abartılı olmasın ya da hiç makyaj yapmasın. çünkü makyaj çok makyaj. cildi bozuyor yani çoğu kızlar güzel görünmek için. ya da . erkekler için ama doğal olun ya da hafif olsun bence.
Çok doğal tonlar kullanınca yakışıyor makyaj. Bir de okula gidiyorsun, ders stresi, bir ton makyajla uğraşmak zahmetli olur. Bir gün gözlerini ön plana çıkarırsın, diğer gün koyu renk ruj sürersin, vs vs... Bazıları düğüne gider gibi yapıyor ve hoş durmuyor. Sadeliğin asaletini diye bir şey var ya hani. O olduğu zaman mükemmel oluyor. Benim makyaj anlayışım göz kalemi, rimel ve bazen de hafif bir rujdan ibaret. Daha çok dikkat eden arkadaşlarım var ve o kadar doğal görünüyorlar ki.
ne olmak istiyorsa ona göre yapar. zaten yapılan makyajın şekli kadınları belli ediyor. bana 'dışına bakıp yargılama' diyenler için: makyaj modasında belli stiller vardır, 'üni kızı makyajı', 'elit kız makyajı' vs. vs. Bunları düşünmeden rastgele takılan da olabilir ama giyilen kıyafet, yapılan makyaj insanın kimliğidir kim ne derse desin.
Fondöten surmemeli, pudra surmemeli. Gözlerinin içine siyah kalemi koysun -ben kız olsaydım koyamazdim düşününce bile gözümde bir kaşıntı bir titreme oluyor- , kırmızınin herhangibir tonunda ruj sürsün yeter.
Ben çok abartmam , likit far rimel sürerim biraz da kaşlarımı boyarım hafif pudra o kadar. Abartmaya gerek yok, düğüne gider gibi okula gelenler var ondan hiç bahsetmeyeceğim
Evet ama sebebi ne sence bu kadar ağır makyaj yapmalarının?
Dikkat çekmek
Dugune gider yapmalari yok mu Allah'im ya. Dogal takilin az surun. bir eyeliner bir rimel bir hafif ruj. Porselen makyaj yapanlar var usenmeyip her gun ve sabahin korunde 😒
yakıştıran da çok güzel oluyor her türde her tarzda insan demek üniversite bir kalıpta insan bana her zaman her yerde sakat bir iş gibi gelmiştir, insan kendini nasıl iyi hissediyorsa odur güzel olan
Üniversiteli kız canı ruhu zevki keyfi o anki ruh hali ne isterse öyle makyaj yapmalı.. Nokta..
Abartı makyajlar hoş durmuyo ama makyajsız kızlar da hoş durmuyo. İnce bir eyeliner rimel ruj ve hafif fondöten yeterli
Nasıl isterse öyle yapmalı, zaten bu fotoğraftaki sensen yeterince güzelsin. Hiçbir şey yapmasan da olur..
Yav kime ne kişinin makyajından. Her şeye de bir kural koymayıversin halkımız, isteyen istediği makyajı yapar.
ablamız sanrım üni. düşünüyor :)
ben makyajsız hatun taraftarıyım
eger ki yapacaksa da cok az olmadı
hiçbir fikrim yok. videolara bakıyorum. deniyorum, olmayınca sadece bir dudak nemlendirici ve rimel sürüp gidiyorum. rahat da oluyor
İster yapar ister yapmaz ki me ne ! Yapmalı yapmamalı diye bir dünya yok
HEMCINSLERIM LÜTFEN DUDAĞINIZIN ÜSTÜNE DUDAK CIZMEYINIZ!
Fazla yapmasin, bakimli oldugu belli olacak kadar yapsin yeter. Onemli olan guzel giyinmesi.
Katılmaktayım
Tesrkkur ederim, keske her kiz sizin gibi katilsa da kafasini boyaya sokup cikarinca guzel olmadigini anlasa.
Kesssssinlikleeeee
@Ponçikşeyyy Geçen haftaydı sanırım, hastanede 25-30 yaşlarında olduğunu sandığım bir bayanın, konuşmamız sonrası benimle yaşıt olduğunu öğrendim. Abartmıyorum. Sebebi de makyaj. Günlük kıyafete neden bir insan her gün abiye makyajı yapar ki? Aklım almıyor..
Soran haklısın boşver her koyun kendi bacağından asılır onlar mutantttır yaklaşma kanser yapabilirler😝😝
kıpkırmızı ruju patlatıyorlar davete gider gibi birde 10 cm ince topukluları giyiyorlar yere delecek gibi tak tak ses çıkıyor onlar sınıfa girince bir sessizlik oluyor deprem oluyor sanıyorum bu kadar da abartılmaz ki
öncelikle boya badanadan kaçınmalı daha nazik kibar bir şekilde makyaj yapmalı. doğal güzellik ön planda olmalı sadece hafif ay laynır bide lip sitik olabilerr
Cc krem + goz altlari icin kapatici + rimel yeter. Gerci rimelde surmuyorum bayadir
Hafif yapmalısın ve doğal olmalı sadece univerisetede değil normal hayatta da
kontür yapıp okula gelen var iibf kantini bir görsen :D
Kendine nasıl yakıştırıyorsan öyle yap üniversite demek çeşitlilik demek her telden insan var.
Krem, pudra, rimel, göz altı kapatıcısı kullanıyorum ben
canım suratlarınızı boyamayın artık nolursunuz :D doğal da güzelsiniz
Ben ya yapmam yaparsamda rimel koyu ruj falan sadece :)
:D sene başında 2 tane zengin süslü kız vardı :D alt sınıflarda :D geçen finale girerken kızı gördüm nevri dönmüş :D üniversite açımaz :D
unıversıtelı de olsa mezun da olsa cok az yapmalı bence
Ben genelde sade yaparim ya gozlerimi one cikartirim ya da ruj secimleri
pavyona şarkı söylemeye gidiyormuş gibi yapılmasında ne yaparlarsa yapsınlar
okuluna göre,
özelde okuyan kız için bu makyaj cok hafif :D:D
bir kusuru yoksa yapmasın shekerim doğal en güzeli...
ooo kanka bizim unidekiler napiyo oyle mor yapiyo siyaj yapiyo sen napiyon
makyaji falan bosverin; soguk bir kafeye oturunca bile o mont neden cikar ustten kazakla durulur onu anlatin bir 😅
hafif ince bir makyaj yeterli olur abartmasınlar yeterki
Abartmamak gerek bence fashion tv ye gider gibi suyunu çıkaran çok
Kat kat kat kat ve kat kat sürdükleri fondotenler kontürler ve uzaya kadar uzanan Aylaynirlar.
Abartılı yapmamalı bir kerr gelinin kız kardeşi gibi olmamalı sade olmalı nude tonlar
Hafif makyaj yapmalı göz kalemi yeter öyle assolist gibi olmamali
Sade olursa daha iyi olur bence doğal güzelliğini ön planda tutmalısın
ben kahverengi tonlarında far kullanıyorum dogal duruyo sonra eyeliner rimel yanaklarımada bronzer sürüyorum dudaklara da hafif bir ruj
Platin sarı ve kızıl yapmayın da makyajı istediğiniz kadar abartın.
Doğal olmalı
Şeftali dudaklar kuyruksuz eyeliner bitti
Sade makyaj yapmalı
Rimel
Göz kalemi
Far
Allık
Ruj
Boya kupune donuyorlar. Eve geliyorsun sevisiyorsun şöyle bir donup bakiyosn kimle sevistim diye.
Ben sadece bazen kirmizi ruj suruyorum onu surdugumde bir surme rimel ekliyorum ne fondoten ne allik nede far syruyorum bence ideal kirmizi ruj biraz fazla ama olsun 😜
kafasını boya kovasına sokup cıkarmayacak kadar yapmalı
B. kunu çıkarmamalı. En çok şikayet ettiğim b. kunu çıkarmaları. Teşekkür ederim
Çok şikayetçiyim çok , üniye makyaj için geliyorlar!
Makyaj yapsan kaşar derler yapmasan kezban derler. O yüzden kimseyi sallama sen ne istiyorsan o.
Bence yapmasınlar ortalıkta şey gibi geziyorlar gerek yok
Fotoğraf güzel makyajı sevmiyorum doğal güzellikten yanayim ama gözlere yapilabilir.. eğer fotoğraftaki sensen vallaha hoş bayanmışsın
Ya ne alakası var üniversite li diye ayrım yapmanın?
nasıl istiyorsa öyle 😄
Deniz nasil diyorsa öyle 😑
bu ne makyaj aşkıdır yapmayın gözünüzü seveyim
Makyaj yapmak zorundalar mi?
Doğal gibi olmalı abartısız cınım
Genç yaşta makyaja ihtiyaç duyacak kadar çirkinmi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar