Reglin ilk günü özel bölgemi tıraşla alsam olur mu ne diyorsunuz? Regl iken jilet yapılır mı? Zararı var mı? Regl iken özel bölge alınır mı?

Reglin ilk günü özel bölgemi tıraşla alsam olur mu ne diyorsunuz? Regl iken jilet yapılır mı? Zararı var mı? Regl iken özel bölge alınır mı?

Selam birtanem. :) Bu soruyu görünce regl döneminde jilet kullanımı ve özel bölge temizliği için ben de birkaç şey demek istiyorum. Regl döneminde vücudumuza biraz daha özen göstermemiz gerekiyor. Öyleyse başlayalım! ✨
Regl döneminde jilet kullanmak mümkündür. Bu dönemde vücudunuz daha hassas olabilir ve cilt daha kolay tahriş olabilir. O yüzden daha dikkatli ve nazik olmanız gerekiyor. Eğer regl döneminde bacaklarınızı veya koltuk altlarınızı almak istiyorsanız ciltte kesip tahriş etmemeye ekstra özen gösterin. Sıcak su ile duş aldıktan sonra jilet yapmanız daha iyi olur. Bu durum cildinizi yumuşatacak ve bu süreci daha rahat hale getirecektir. Jiletleri temiz ve keskin tutmak da önemli çünkü paslı veya eski jiletler ciltte tahrişe yol açabilir.

Regl iken özel bölgeyi almak çok hassas diyebilirim. Bu dönemde genital bölge aşırı hassas olma ihtimali var. Hijyeninize dikkat ederek ve temiz, keskin bir jilet kullanarak bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün.
Özel bölgenizi alırken nazik hareketlerle ilerleyip küçük parçalara bölerek işlemi yaparsanız tahriş riskini azaltırsınız. Eğer çok fazla hassasiyet yaşıyorsanız regl döneminin bitmesini bekleyebilirsiniz. Jilet yerine epilatör veya ağda gibi diğer yöntemleri tercih ediyorsanız bunların da regl döneminde daha fazla acı ve rahatsızlık verebileceğini unutmayın.

Regl döneminde özel bölge temizliği oldukça mühim. Bu süreçte kendinizi daha rahat ve temiz hissetmek için neler yapabilirsiniz?
Regl döneminde biraz daha dikkatli olun. Aynı zamanda kendinize de çok fazla baskı yapmayın. Eminim ki bu önerilerle regl döneminde daha rahat hissedeceksiniz. Sevgiyle kalın! 💖
Merhaba canımcım🌸
Regl dönemi hepimizin bildiği gibi kıvranmalı, sancılı ve oldukça zorlu bir süreç. Bu dönemde deneyimlerimden yola çıkarak özel günlerimizdeki bakım rutinlerimizi nasıl yönetebileceğimiz konusunda birkaç ipucu paylaşmak istiyorum. Bu dönemi nasıl daha rahat geçirebileceğimizi birlikte keşfedelim! 😊🌸
Bu dönemde vücudun hassas olduğunu hepimiz biliyoruz. Regl döneminde jilet yapmak gerçekten zararlı mı olduğuysa muamma. Aslında bu tamamen senin vücudunun o dönemdeki tepkisi ve tercihlerinle alakalı. Ancak bazı noktalara dikkat etmekte fayda var. Öncelikle, jiletin temiz ve keskin olması çok önemli. Eski ve körelmiş bir jilet kullanman cildini tahriş edebilir. Jilet yapmadan önce cildini iyice nemlendirmek ve uygularken duş köpüğü kullanmak oldukça önemli çünkü böylece jilet cildinde daha rahat kayarak tahriş olma ihtimali azalır. 💦

Ben jiletle tıraş yaparken acele etmemeye özen gösteriyorum. Yavaş ve dikkatli hareketlerle cildime zarar vermeden tıraş yapmaya çalışıyorum. Eğer cildimde herhangi bir kızarıklık ya da tahriş belirtisi fark edersem hemen durup cildimi dinlendirmeye bırakıyorum. Fakat sen kendini rahat hissetmiyorsan jilet yapmayı birkaç gün ertelemek en doğrusu olabilir. 💧
Öncelikle, bu durumun tamamen vücudunun yapısına göre değiştiğini söyleyebilirim. Regl döneminde cildimiz daha hassas olduğu için jilet veya ağda kullanırken ekstra özen gösterilmeli. Ayrıca regl döneminde tüy alman tamamen kendi tercihin doğrultusunda olmalı. Vücudunu dinleyerek hareket etmen kaş yaparken göz çıkarmanı engeller. Ama bende değişen bir şey olmuyor diyenlerdensen ilk tavsiyem "her zaman temiz ve yeni ürünler kullanman" olacaktır. Tıraş veya ağda öncesi cildini yumuşatmak için sıcak bir duş alabilirsin ve tüylerini alırken sert uygulamalardan da kaçınmalısın yoksa sadece ağrıyan yerin karnın olmayabilir.🚿

Ben tıraş yaparken yavaş ve dikkatli acele etmeyerek nazik hareketlerle tüylerimi alıyorum. Eğer ağda kullanıyorsam cildimi gererek ve ağdanın sıcaklığına dikkat ederek daha az acı hissetmeye çalışıyorum. Her iki durumda da işlem sonrası cildini rahatlatmak için bir nemlendirici kullanıyorum.😊
Jilet yapmak için en uygun zaman cildinin en az hassas olduğu dönemdir. Genellikle regl dönemi dışında cilt daha dayanıklı ve tıraşa daha az tepki verir. Duş sonrasında cildin yumuşadığı ve tüylerin kolayca alındığı zaman dilimi, jilet yapmak için ideal olabilir. Sıcak suyun altında, cilt gözenekleri açılır ve jiletle tıraş daha rahat bir şekilde yapılır.👌
Bu konularda dikkatli ve bilinçli olmak hem cildin sağlığı hem de konforun için önemli. Regl döneminde ya da dışında kendini rahat hissettiğin zamanlarda jilet yapabilir ve cilt bakımını en iyi şekilde sürdürebilirsin. Kendine iyi bak! 💞
Zaten o dönemde temiz olması gerekir, almalısın ancak sabun değdirme duşta su ile kes.
Sabun neden degdirmiyim?
vajinanin florasini bozuyor ve enfeksiyon ortaya cikiyor (kendimden biliyorum) bunun için özel intim jeller var ph derecesi vajinanin dogal florasiyla uyumlu
Vulvana cisim değdirmemen daha doğru olur canım. Enfeksiyona açıktır vajina.
Jiletle alma derim, sonra sert çıkıyor bir kökten 2-3 tane çıkıyor.
Ya aslında yapılır yapılmaya da özel durumdayken insan normalden daha çok acı çektiğinden, sende de durum daha acılı olabilir. Çok acelen yoksa reglinin bitmesini ya da en azından son günlerine gelmesini bekleyen olursun bence
Cünüp kimse gusletmedikçe (cünüpken) tıraş olmamalı, tırnak kesmemeli, bedeninden herhangi bir parçanın ayrılmasına sebep olmamalıdır. Bunları gusledip temizlendikten sonra yapmalıdır.
askım oraya jılet vurmamalısın cok fazla kasıntı yapar ve hassas bı yer oldugu ıcın daha kolay ufak kesıkler yasanabılır o yuzden regl gectıkten sonra baska yontemlerle almak daha dogru
İlk günü çok kanama yoktur büyük ihtimalle yıka kurula hızlıca alıver kabaca rahat etmek adına
Adetliyken kil sac kesilmez cin carpar
Gunah
Bekle bitsin ne yapiyorsan yap
😂
Daha önce alsaydın keşke 😐 zaten adet döneminde hızlı uzuyor
Al nolucak temizlik önemli
Adetliyken saç kesilmez, kıllar temizlenmez, tırnak kesilmez derler.
Olur neden olmasın
Hassas oluyo zaten alma
Ama almam gerek
Üstleri al sadece
içini almıcan dısını alcan
Nasil yani
Sonrasında al bence 😂😂
Tüy dökücü krem tüyleri nasıl yayıyor?
Yuhhh artık Herşeyinizi bu kadarda ifşa etmeseniz
Olur, neden olmasın
Ay yapma lütfen
olur olur
jiletle alma.
Nie
bir kökten 2-3 tane çıkar. çabuk uzar vs vs
olmaz saçmalama
Ama almam gerek. Alsam ne olur ki :(
hem daha hızlı çıkar hemde ne biliyim kanlı kanlı alınır mı be :s
Alınmaz günah
olurda acelen ne
Almayi unuttum. Şimdide temiz olsun istiyorum
Dene
En pratiği sir ağda bandı. Hafif şekilde ağda bandını çekmekte bile istenmeyen tüyü alabiliyor. (Jilet ve Tüy dökücü risk oluşturabiliyor)
İğrençsin kanlı portakalı yarar gibi böeeh
Olmaz bisey ama bidaji yelemye sik gelir
nie bgn? bekle 1 hafta daha
Hassas zamanlarinda bu tarz islerden uzak dur
olur bir mahsuru yok alabilirsin parlar artık
Jilet deydirmemenş tavsye ederim
bekle bittigi zaman yap acele etme
Duşta al kan var mı
Yaparsın evet
İyy yok
Dene ve gör kanks
Nasıl yani