Cilt bakımı yapmak, insanın kendine değer vermesiyle ilgili bir şey bence. Cilt, insanın vitrini sonuçta. İnsanları, cildinle karşılıyorsun ve ilk intiba çok önemli malum. Kendini seven, karşı tarafa da sevdirmek isteyen cildine özen gösterir bence. Sorundan da anlaşılıyor ki sen de o özen gösterenlerdensin. :)
Krem Sürdükten Sonra Yıkanır mı?
Nemlendirici kremler, cilde ilk uygulandıklarında yağlı bir his bırakıyor ciltte. Bu da bazı insanları rahatsız ediyor. Ancak krem, cilde uygulandıktan sonra yıkamak gerekmez. Kremlerin etkili olabilmesi için ciltte emilmesi ve bir süre kalması gerekiyor.
Kremi sürdükten sonra hemen yıkarsan, içeriğindeki aktif maddeler tam anlamıyla cildine nüfuz edemez ve beklenen faydayı sağlamaz. Belki kullandığın nemlendirici kremde sorun olabilir. Bazı kremler gerçekten çok yağlı olabiliyor. Bunun için daha az yağlı soft kremler var. Onları tercih edebilirsin.
En iyi cilt bakımı nasıl yapılır?
En iyi bir şekilde cilt bakımı yapmanın ilk kuralı cilt tipine ve cildinin ihtiyacına uygun ürünü seçmektir. Herkesin cilt tipi, cildinin ihtiyacı farklıdır. Bu nedenle sağdan, soldan ürün tavsiyeleriyle bakım yapmak yanlıştır.
Temizleme, nemlendirme ve koruma herkesin yapması gereken temel cilt bakımıdır. Sabah ve akşam bu rutini yaparak cildinde gözle görülür bir etki yaratırsın. Cildini önce temizleyeceksin. Böylece cildinden kiri ve fazla yağı arındırırsın. Bundan sonra sıkılaştırıcı bir tonik kullanırsan cildinin ph seviyesini de dengelersin.
Temizlik sonrası cildini doğru bir şekilde nemlendirsen, cildindeki gerginliği almış olursun. Koruma ise sana kalmış bir durum. Ancak temel korumada cildini güneşin etkilerine karşı koruman cildine iyi gelecektir.
Cilt bakımı yaparken nelere dikkat edilmeli?
İlk olarak cilt tipini doğru belirlemek ve buna yönelik ürünler seçmek gerekiyor. Sonrasında cildinin ihtiyacına yönelik ürünler kullanman gerekli. Güneşe karşı önlemler almak, cilt bakımında temel şeyler.
Cilt bakımını rutin haline getirmek önemli. 1 gün yapıp, 1 gün yapmamak üründen alacağın faydayı olumsuz etkiler. Bu süreçte sabırlı olmak gerekiyor. Ve cildin kendini yenilemesi için su tüketimine dikkat etmek çok çok önemli. :)
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Önce yıkayıp sonra sürmen gerekirsen sen tersi işlem uygulamayı öneriyorsun. Yağ hissiyatı bırakıyorsa su bazlı krem kullanmalısın. Örneğin: Nivea sensation.
22 Yorumla- Soran+1 yıl
tamam sağolun onu deneyecemğim yıkayıp yüzüm ıslakkenmi süreyim kuruttyktan sonra mı?
Cilt Bakım konusunda 835 cevap paylaştı. O yağ değil, nemlendirici yani o yağ gibi kalan bir şey yok
16 Yorumla- Soran+1 yıl
evet tamda yağ sayılmaz nemlendirici krem hissi işte o kalmasa oyi olacak
- Soran+1 yıl
ben yüzümü kaşıyorum mesela elim direkt kremleniyor
- Soran+1 yıl
benimkide o hızlı emilen norvec fomül yazıyor o dimi 😅
Hayır yıkamayacaksın :D eğer yüzünde yağ gibi kalıyorsa kullandığın ürünü değiştir.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Cilt Bakım konusunda 3,2b cevap paylaştı. Hayır yıkarsan ne anlamı kalır
00 Yorumla- +1 yıl
Yıkama
Geceleri uyurken hafif su çarp ama yüzüne
Hem dışarıdan yüzüne yapışan tozlar falan gider hemde o krem sabaha kadar kalmamış olur yüzünde15 Yorumla- Soran+1 yıl
bu yağ gibi yüzümde kalıyirya kalmadan faydasını gösterse olmazmı yok mu öyle nemlendirici
- +1 yıl
Az süreceksin çok sürersen yağlı durur iyice ovala emsin cildin
Yani öyleleri de vardır illa ki yanlış bilgi vermeyeyim ben nivea kullanıyorum genelde - Soran+1 yıl
yok benimki emiyor norveç formüllü yazıyor neutrogena ama yüzümü elleyince yağ gibi yani normal yüz değil
- +1 yıl
Bilemiyorum ya 😕
- Soran+1 yıl
tamam 😅
Ben de sevmiyorum o şekilde olunca. Bu yüzden nemlendiren toniklerden kullanıyorum, 2 günde bir de bir iki saat krem sürüp yıkıyorum.
10 Yorumla- +1 yıl
yıkama ki nemini almasın
11 Yorumla- Soran+1 yıl
1 saat sonra yıkasam nasıl olur
Hayır cildin onu emecektir
13 Yorumla- Soran+1 yıl
emmiyor ne yapayim
- Soran+1 yıl
görüntü gitse bile yüzde krem hissi kalıtor o ne olur peki
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Yıkadığın an onun etkisi kaybolur.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
eyw ama buda krem ya yağ gibi suratta kalıyor yüzümde 10dk kaldıktan sonra yıkasam faydası olmazmı?
Az sür sende yağlanmasın
21 Yorumla- Soran+1 yıl
çok mantıklı
He aynen yıka sen ya nemlendirici yıkanır mi allahim ya o emer
10 Yorumla- +1 yıl
istemsizce guldum :D hayir tabikide
10 Yorumla Yağ gibi bir his varsa yağ bazlı nemlendiricidir. Önermem sivilce yapar.
00 Yorumla- 1 ay
Ahjshajshajah slk niye yikican kalcak
00 Yorumla Cilt Bakım konusunda 641 cevap paylaştı. hayııır, öyle kalmalı vücudun emecek onu.
00 Yorumla- 1 ay
Bu soru niye keşfete düştü
00 Yorumla - 1 ay
- Hayır yıkamayacaksın
00 Yorumla - +1 yıl
yıkama iyice yedir yüzüne
20 Yorumla Yıkarsan bir anlami kalmaz
10 YorumlaHayır
10 Yorumla- +1 yıl
Hayır
10 Yorumla - +1 yıl
Hayır