Lise döneminde yüzümde ergenlikten kaynaklı sivilceler çıkmıştı. Ben de kükürtlü sabunun sivilcelere çok iyi geldiğini duyup kullanmıştım. Gerçekten işe yarayan bir sabun olduğunu söyleyebilirim. Saç ve cilt bakımında kullanılabiliyor ve birçok faydası var. Kükürt sabunu kullanmak isteyenler için bildiğim tüm ayrıntıları paylaşmak isterim.
Kükürtlü sabun ne işe yarar?
Kükürtlü sabun ne işe yarar?
Yukarıda da dediğim gibi cilt ve saç bakımında kullanılabilir ve birçok fayda sağlar. Ancak eğer kuru cilde ve kuru saçlara sahipseniz kullanmanızı tavsiye etmem. Çünkü kükürt sabunun kurutma özelliği vardır ve bu yüzden sivilce tedavilerinde kullanılır. Kuru ciltlere sahip kişiler kullanırsa ciltlerinde tahrişe sebep olabilir. Aynı şekilde hassas cilde sahip olanlar da kullanmamalı. Kuru saçlarda ise kepeklenmeye ve saç dökülmelerine sebep olabilir. Şimdi kükürtlü sabun cilde, saça faydaları ile ilgili konuşayım. Maddeler halinde sıralayacağım.
Kükürtlü sabun sivilce tedavisinde kullanılır. Çünkü keratolitik etkisi vardır. Yani cildin üst tabakasında sivilceye meyilli olan tabakayı soyar.
Sivilceleri kurutur ve çabuk geçmesini sağlar.
Antiseptik ve anti bakteriyel olduğu için ciltte hijyen sağlar. Bu sebeple aşırı yağlanma ve sivilcelenmenin önüne geçer.
Ciltte peeling etkisi yaratır. Ölü hücrelerden kurtararak cildi soyar, pürüzsüzleştirir. Bu da yeni hücrelerin oluşmasına zemin hazırlar.
Aynı zamanda hücre yenilemesi ve cildi soyması lekelerin yok olmasını da sağlar.
Kükürt sabunu günlük cilt temizliği için idealdir. Gözenekleri derinlemesine temizler. Siyah noktaları yok eder ve tekrar oluşmasını engeller.
Mantar, sedef, egzama gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır ve çok iyi gelir.
Kükürtlü sabunun yukarıda saydığım tüm faydalarını görebilmek için düzenli kullanmanız gerekmektir. Düzenli kullanmazsanız bu etkilerin hiçbirini göremezsiniz.
Eğer kükürtlü sabunu cilt bakımında kullanacaksanız sabah ve akşam yüzünüzü kükürt sabunu ile yıkabilirsiniz. Öncelikle yüzünüzü ıslatın, sabunu elinizde köpürttükten sonra yüzünüze sürün. 1 dakika boyunca yüzünüze masaj yaptıktan sonra ılık su ile yıkayın. En son cilt tipinize uygun bir nemlendirici uygulayın.
Eğer kükürtlü sabunu saçınız için kullanacaksanız haftada 3-4 defa yeterli olacaktır. Her gün kullanırsanız saçlarınızı fazla kurutacaktır. Saçlarınızı ıslattıktan sonra sabunu köpürterek saçınıza uygulayın. Birkaç dakika parmak uçlarınız ile masaj yapın. Ilık su ile durulayın.
Kükürtlü sabun nerede satılır?
Kükürtlü sabun nerede satılır?
Kükürtlü sabun her yerde karışınıza çıkabilir. Çoğu yerde satılıyor. Ancak kükürtlü sabunun tüm etkilerini görmek için %100 doğal bir kükürt sabunu kullanmalısınız. Bu yüzden güvendiğiniz yerlerden satın alamaya dikkat edin.
Eczanelerden alabilirsiniz. Dermatologlar tarafından verildiği için her eczanede kükürt sabunu bulunur.
Aktarlardan alabilirsiniz. Birçok doğal sabun gibi kükürt sabunu da aktarlarda mevcuttur.
Büyük kozmetik marketlerden alabilirsiniz. Gratis, Watsons gibi marketlerden temin edebilirsiniz.
Online olarak almak da mümkün. Kükürt sabununu internet üzerinden de satın alabilirsiniz.
Kükürt sabunu sivilcelere ve sivilce izlerine iyi gelen bir sabundur. Sivilce İzlerini geçirdiğini çoğu kişiden duydum. Ayrıca sadece sivilceleri ve sivilce İzlerini geçirmekle kalmıyor.
Yağlı cilt sivilceye en müsait cilttir. Kükürt sabunu cildi biraz kurutabilir. Bu sayede sivilce oluşumunu engeller. Gözenek sorununa da iyi gelir.
Kükürt sabununun sedeflere de iyi geldiği bilinir. Siyah noktaları da önler.
Kükürt sonuçta kimyasal madde olduğu için leke bırakabilme ihtimali var ama bazılarında gerçekten işe yarıyor senin cildine yararlı olur mu bilemem. Zeytinyağı da yağ olduğu için sonuçta sivilcelerin geçirmeyebilir bence. Lekelerini azaltabilir.
Kükürtlü sabun cilde iyi gelen sabunlardan biridir. Cildi temizlemeye yardımcı oluyor. Kükürt sabunu sivilceye ve sivilce izlerine çok iyi gelmektedir.
Kükürt sabunu cildin yağlanmasını azaltır. Bu sayede gözeneklerin tıkanmasına engel olur. Ayrıca sivilce oluşumunu önler. Silce izlerini geçirmede birebirdir.
1. Cildin gergin olmasını sağlar. 2. Siyah noktalara iyi gelir 3. Saç derisini harika şekilde temizler 4. Cildi temizler.
selam yıllar önce vücudumda, kullandıgım bir ilac sivilce yapmıstı yuzumde de vardı, bir dermatolog vücudum icin kükürtlü sabun almamı söyledi muayeneye gittigimde, yüzüme ise bir krem yazmıstı, fakat yüzümü sabunlamadım bn, yüzü cok sabunlamak yüzünü cildini gerdirir tahris eder çook uzun sure sabun kullanırsan yüzüne erken kırısır dusuncesindeyim ben...
Sabun cildi kurutur - bana doktorum nilera okyanus sabununu yazmıştı cilt temizliği için - diğer sabunlardan farklı kurutmuyo cildi ve içeriği bitkisel sana da onu öneririm
Merhaba alnımda tek tük sivilce vardı onun için kükürtlü sabun aldım 3. gün sivilce daha çok çıktı saç başlangıçlarımın her yerinde kaşımın arasında yanaklarımda dudaklarımın kenarında lütfen yardım edin bana
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
zeytinyağlıyı bilmem ama kükürt kurutur cildini bu yüzden sivilcelere iyi gelir ama cildini kurutmasının lekelere yararı olacağını sanmam