Bundan 4 gün önce devlet hastanesinde cildiyeye gittim. Bana Azeldrem ve Clinoper jel verdi. Azelderm'i sadece akneye sabah sür, az bir şey yakar demişti. Diğeri ise Clinoper onu da akşam sür dedi. 2 saat kalsın 1 hafta boyunca jeli böyle kullan, 1 haftadan sonra sabaha kadar kalsın dedi. Bir de temizleme jeli önermişti. Bununla yıkarsın dedi, aklıma gelmiyor şu an. Kremler 2 gün kullanışımdan sonra çok kötü yaktı ve çok aşırı kızardı bende normaldir sandım. Gece uyuyamıyorum gözlerim nasıl yanıyor göz yaşlarım aktı resmen yüzüm zaten yanıyor. Annem de normaldir kullan dedi sürekli. 4. günü bıraktım.
Ben ne yapacağım? Yanık gibi oldu yüzüm, aşırı kurudu ve tuhaf bir renk aldı. Hafif soyulma, kaşıntı da var. Ama kremleri kullanmayı bıraktım. Dışarı çıkamıyorum, ne yapacağımı bilmiyorum. Yüzümü sadece su ile yıkamaya başladım, keşke hiç gitmeseydim.
Arkadaşlar yüzümdeki kuruluk ve renk değişikliği gider mi yoksa doktora gideyim mi tekrar? Randevu da alamıyorum çok zaman var. Randevusuz mu gitsem bana 1 ay sonra gel demişti. Ama randevusuz içeri alır mı baktırsam? Sivilce ve lekeler için Clinoper jel ve Azelderm kullandıktan sonra yüzüm eskisi gibi olur mu?Clinoper jel ve Azelderm
Sivilce ve lekeler için Clinoper Jel ve Azelderm kullandım. Yüzümdeki kuruluk zamanla geçer mi?
Muhtemelen yaşadığın durum kremlerin içeriğindeki asit ve kimyasal maddelerden kaynaklı bir kimyasal yanık. Kimyasal yanıklar önemli bir sorundur ve geçmesi için yoğun nemlendirme ve bakım gerekir. Düşünülenin aksine sadece ilaç içerenler değil, normal kozmetik mağazalarından alınan krem ve maskeler de kimyasal yanığa sebep olabilir. Dilersen kullandığın kremleri ve yanık durumunda yapılacakları kısaca anlatayım.
Clinoper jel ve Azalderm krem ne için kullanılır?
Akne tedavisinde kullanılan ilaçlardan olan clinoper jel, çok sevilen clindoxyl'in muadili olarak son dönemde adı duyulan bir ilaç oldu. clinoper ne işe yarıyor derseniz aktif sivilceleri sakinleştirip hızla kurutmak diyebiliriz. Benzoil peroksit içeren bu jeli kullanmadan önce çok dikkatli olmak gerekiyor. Saç boyalarında da bulunan benzoil peroksit, alerjiye ve kimyasal yanıklara yol açabilir. Aynı zamanda sivilce kurutmada çok iyi bir madde olduğu için clinoper jel kullananlar genel olarak memnun. Ancak clinoper jel yüzümü kızarttı derseniz sebebi muhtemelen benzoil perokisttir. Azelderm kreme gelecek olursak, yine sivilce tedavisinde vazgeçilmez bir ilaç krem olduğunu görüyoruz. %20 azelaik asit içeren azelderm krem ne işe yarıyor derseniz sivilceden lekelere, siyah noktalardan cilt tonu dengesizliğine pek çok soruna iyi geldiğini görebiliriz. Ancak bu krem de içerdiği asit oranıyla dikkatli kullanılmalı. İkisi de güçlü etkin maddeler içeren bu kremleri bir arada kullanmak özen istiyor.
Sivilce kremi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
Sivilce tedavisi özen, sabır ve dikkat ister. Öncelikle tedaviye başlarken doktorunuzun önerdiği veya hali hazırda kullandığınız ürünlerle günlük cilt bakımı rutininiz olmalı. Bu nedir; günde iki kez yüzü uygun temizleyici ile yıkamak, toniklemek ve nemlendirmek. Nemlendirme çok önemli, pek çok insan cildi yağlı ve sivilceli olduğu için nemlendiriciden uzak dursa da, cildin dengesini sağlamak için sivilceye yatkın veya yağlı ciltler için üretilmiş nemlendiricilerden kullanabilirsiniz. Günlük cilt bakımına sivilce ilaçları dahil olduğunda bu kremleri sadece sivilceli bölgelere, az miktarlarda uygulamalısınız. İki ayrı asitli krem kullanıyorsanız bunları üst üste kullanmak yerine sabah-akşam veya gün aşırı dönüşümlü şekillerde kullanabilirsiniz. Tedavi sırasında lekelerden korunmak için güneş koruyucu kullanmayı, tedaviye mümkünse yaz aylarında başlamamayı da öneririm. Cildinizde tahriş, yanma, kızarıklık olduysa tedaviyi bırakıp bolca nemlendirerek, alerji ürünleri kullanarak cildinizi eski haline döndürebilirsiniz.
Bemde azelderm ve clindoxyl kullanıyorum. Yorum dikkatimi çektiği için okudum. İnan aynı sıkıntıları yaşamışız. Azeldermi sürüyorum 2 3 saat sonra üstüne clindoxyl sürüyorum. Kavruluyorum. Suratım ciddi anlamda buruş buruş oldu ve ablamın düğününde buruşuk gezdim lanet bir şeydi. Düğünden iki gün önce başladım iki gün kullandım suratım buruş buruş kırmızı ve soyulur haldeydi. Düğün var diye bıraktım 3 gün sürmedim. O 3 günün sonunda hiçbirsey kalmadı eskisi gibi oldum. Yeniden başlayalı 3 4 gün oluyor yine aynı durumdayım. Ağır sivilvelerim yoktu içten dışarı iltihap çıkmayan ağrı yapan sivilceler için galiba fazla ağır ilaç kullandığımı düşünüyodum ama çoğu kişide aynı etkiyi yapmış. Yarin eczacımla yüz yüze görüşeceğim normal mi değil mi diye. Sana da söylediklerini yazarım. Hep resim attım eczacıya normal dedi. Bence de normal sonuca asitli bir ilaçtan bahsediyoruz. Asit yani ince bir deriyi kızartması soyması mantıksız bir şey gibi gelmiyor. Rahat olalım 😂😂 bunları suratım yanarken söylemek çok acı aynen aynen çok rahat😂😂
Clinoper jel düzenli kullanıldığında sivilceler için oldukça iyi sonuç veriyor. Yakın arkadaşım kullanıyordu ve yüzü gerçekten düzeldi. Kremin amacı sivilceleri kurutmak olduğu için ciltte kurulup sebep olabilir. Ayrıca bu şekilde ciltteki ölü derileri de atmaya yardımcı oluyor.
Doktora danışarak nemlendirici krem kullanabilirsin. Jeli reçeteye göre kullanmaya özen göstermelisin. Jeli parmakların ile dairesel hareketlerle yüzüne uygula. Doktor kullanman gereken zamanı söyleyecektir, arkadaşım akşam günde bir defa kullanıyordu. 3 aydan fazla kullanmamak gerekiyor. Arkadaşım da kuruluktan bahsediyordu ama cildi çok güzelleşti. 🌸
Ben de bu jelden doktor tavsiyesi üzerine kullandım. Bende işe yaradı memnun kaldım. Yüzümde hafif kuruluğa yol açtı ancak herhangi bir yanma hissi olmadı. Bunu doktora gidip danışman en iyisi olacaktır. Jeli gece bir defa yaklaşık 1 ay boyunca kullandım. Sivilcelerimi kuruttu. Şu an bir sorun yaşamadım.
Çok normal banada doktor clinoper ve munderm jel verdi üç haftadır gece yatmadan sürüyorum sabah yıkıyorum yüzümü aşırı kızartıyor ve yakıyor bende anormal bi durum var zannetmiştim ama cildimi soydu lekelerime o kadar iyi geldi ki üç günde soyuyor zaten üçüncü gün yüzünü temizleme jeliyle yıkarken elinle yüzünü ovala soyulan deri eline geliyor yüzü çok sağlıklı gösteriyor ve parlıyor üçüncü günden sonra kullanımı bırakıp iki gün hametan bepanthol gibi kızarıklığa iyi gelen şeyler kullanın yüz düzelince tekrar aynı şekilde kullanıma başlayın jellerin
hangi devlet hastanesi? ben cildiyeye gittim bana ilac vermeden once kan tahlili yaptı daha sonra acnemix jel ve hap verdi daha sonra roacutane hap tedavisine basladik ve 2 ayda bir kan tahlili yapiyodu bana. doktor baya sana kafasına göre ilaç yazmış gibi...
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
aynen kan tahlili falan yapmadı zaten içeri girince kalkmaya bile niyeti yoktu resmen bıkmış işinden. bu arada bana sende çok bişey yok dedi derin degil dedi çukurluk falanda yok leke ve hafif sivilceler var dedi. ona gorede krem verdi işte. bu arada jellerimiz farklı beni kullandıgım clinoper jel
ben sadece cildiyeye siyah noktalar ve sivilce cikmasin diye gitmiştim. daha sonra kiz kardesimi baska bir cildiyeye götürdüğümde kiz kardesim kapıdan girer girmez uzaktan bakti ve sacma sapan ilaclar yazmisti ve kardesimin yuzunde felaket bir sivilce artışı oldu kendi doktoruma goturunce düzeldi. kimse işinin doğrusunu yapmiyo once işin şerefsizlik kismini öğreniyolar. sinir bozucu 😤
ben sadece cildiyeye siyah noktalar ve sivilce cikmasin diye gitmiştim. daha sonra kiz kardesimi baska bir cildiyeye götürdüğümde kiz kardesim kapıdan girer girmez uzaktan bakti ve sacma sapan ilaclar yazmisti ve kardesimin yuzunde felaket bir sivilce artışı oldu kendi doktoruma goturunce düzeldi. kimse işinin doğrusunu yapmiyo once işin şerefsizlik kismini öğreniyolar. sinir bozucu 😤
haklısın. yahu bilgisayarin ekranına bakarak bana şikayetin ne diyor sen içeri giren hastanın bir yuzunee bak ya biz senle bir göz göze gelelim. annem olmasaydı birşey diyecektim şey derdim şikayetim yok öylesine geldim. ya yok kimse ilgilemiyor:(((
Doktorum bana yazmıştı bu ürünleri yalnız bunun yanında antibiyotik de yazmıştı. Baya etkisini gördüm. Fakat antibiyotik için başka bir doktora gittiğimde kızdı. Sivilce için antibiyotik mi alınır diye. Bende clinoperi sadece kullandım. differin clinoper gibi çok etkili değil bence.
bana da antibiyotik verdi icinde 6 tane var 3 gun kullanip 4 gun ara vericen dedi ama bende antibiyotik kullanmayi dusunmuyorum peki yan etkilerini soyler misin bidr kullanirken gunes kremi kullandin mi
Aynen bana verdiği antibiyotik de o şekildeydi ama çok kusurlu bir cildin yoksa kullanma derim ben pişman oldum kullandıgıma çünkü ikinci kez yazdırmaya gittiğimde sağlık ocagında doktor tepki gösterdi yazık kızım sağlığına dedi. Bende ondan sonra kullanmadım. Yan etkisi olmadı. Güneş kremini mutlaka kullanırım. birde günlük bakımını yap yani yüz yıkama jeli ile temizle cildini tonık uygulaması ve en önemlisi bol su içmek. 🙂Antibiyotiği elinden geldiğince kullanma derim
sana cok tesekkur ederik aklimda ki butun soru isaretleri gitti cok saol son olarak gunes kremini hangi marka ve kac faktor kullandin? bidr bu jeller soyuyo mu cildi napiyo
Kullandığım güneş kremi Hamilton active family spf 50 ama sen kendi cildine göre yine hamiltondan bakabilirsin. benim cildim yağlı gibi akneye meyilli o yüzden bunu kullandım memnun kaldım. testerlarını eczanelerden bulabilirsin. Onun dışında jel öyle maske gibi birşey değil ben bioderma foaming jel kullanıyorum o da yaglı ve akneye meyilli ciltler içineczanelerde satılıyor internetten fılan almanı önermem. Günlük sabah akşam fındık kadar eline alıyorsun yüzüne masaj yapar gibi iyice temizleyip yıkıyorsun. Ben sürekli bunları kullanıyorum. birde yves rocher ürünleri çok güzel onu da tavsiye ederim. eger magazasına gitme imkanın olursa cilt sorununu anlatırsan sana gösteriyorlar kullanacagın ürünleri. Bugün bir tane aldım çok memnun kaldım mutlaka web sayfasından bak derim.
yanliz clinoper le differin jelleri sormustum hani sivilceyi soyarak mi. cikariyo yoksa yakiyo mu nasil bisey diye kullanmaya baslicam da :) bu arafa gercekten cok cok cok saol umarim hep iyi kalpli insanlarla karsilasirsin
pardon ya yanlış anlamışım kusura bakma onlarda bekletiyorsun yüzünde ben 10 15 dakika bekletip yıkıyordum öyle soyulmuyordu. birde doktorun söylemiştir ikisini aynı gün kullanmıyosun veya aynı anda kullanmıyorsun ben o yüzden differini çok kullanmadım bana çok aman bir etkisi olmamıştı. Sadece clinoperi kullanıyordum. iltihaplı sivilcelerin oldugu yere uyguluyordum. Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ☺️
bana da clinoperi iltihaplı sivilcelerin oldugu yere uygula 20 dk 25 dk beklet yıka dedi. differin içinde yüzünün tamamına sür yine aynı şekilde sonrasında yıka iyice tenizle dedi. hatta istersen differini sadece siyah noktaların olduğu yere uygula dedi.
Tek cagre dove zeytin yağı özlü sabun kullan. Gunde 2 defa yika 1 defada sur yuzune 30 dk beklet oyle yika 1 aya kalmaz birsey. Kendimden biliyorm çok sukur puruz bile yok şimdi.
Bu iki ilacı bana doktorum dün yazdı. Ancak senin kullanımının aksine sadece geceleri örneğin bi gece Azelderm sonraki gece ise clinoper şeklinde. Bir de kuruluk olursa diye madecasol yazdı. Belki yanlış kullanımdan ötürü olmuştur bana söylenen sabah kullanılmamalı yönündeydi.
yavrucum öyle olması normal.. sen kremler bitene kadar kullan.. o amele yanığınada fondoten sür.. 1 ay sonrada doktora git ve de ki, ben bu ilaçtan memnun kalmadım bana hap ver de. zoretanin veya roaccutane yazsı.. selamımı söyle o deyyusa
zeytin yağlı Arap sabunlari var bunu sabah sabunla yüzünü yıka ve kurut daha sonra yüzde yüz olan en sirkeleri var ondan sonra pamukla yüzüne sür zaten siyah lekelerin çıkacağını göreceksin yüzünü 2 saat sonra yıka ve akşam sabahki gibi aynısını uygula hem sivilceler kuruyacak hemde cildin gözenekleri açılacak
ama elma sirkesi yüzde yüz olanı al kokusu biraz değişik tir birde gözlerine dikkat et yakıcidir faydasını göreceksin bu işte tabikide sabırlı olacaksın
ağır sivilcelere kimyasal ilaclardan başka evde doğal yöntemler kalıcı bir etki yapmaz. Elma sirkesiydi limondu yogurttu corbaydi sivilceyi kuruymada bir hafta on gün düzenli kullansan bile zar zor ise yarar. O geçer diğeri çıkar. Ama kimyasal ilaçların ayrı bir özelliği etkisi var. Kimyasal sonuçta.
Kizlar bende bı haftadır kullanıyorum bir gün arayla cilinoper jeli ikinci surmeme çok yakti gece kalktigimda yüzüm sisikti gözlerime vurmuş sisi normal mi sizce hala göz altlarında siskinlikten dolayı kırışıklık var yaniyo yüzüm hafif bı sicaklikta
En İyi Cevaplar