Çok sık aralıklarla boyatmıyorum. Köyü renklere boyuyorum evde hazır boyalarla yani açma işlemi olmuyor. Boyanın saçı yıpratmaması için neler yapmalıyım? Dökülmemesi için hangi sıklıkla boyamalıyım?Saç boyasının saçı yıpratmaması için
Saç boyasının saçı yıpratmaması için neler yapılmalıdır?
Saç boyasında saçın yıpranmasının asıl sebebi aslında açma işlemi. Yani koyu renklere boyuyor ve saçına açıcı uygulamıyorsan, doğru ürünlerle yıpranmayı minimize edebilirsin. Bunun için de biraz içerik okumak ve ürünlerin içeriğini anlayabilmek gerekiyor. Benim saçlarım normalde açık kumral ve karamel tonlarına bayılıyorum, kendi saçım da açık olduğu için de benim de açıcı uygulamama gerek kalmıyor. Bir süredir Schwarzkopf Pure Color boyasını kullanıyorum, artılarını, saç yıpratmama özelliğini falan anlatacağım şimdi. :)
Saç boyasının saçı yıpratması nasıl önlenir?
Saç boyayanların ya da boyamak isteyenlerin en büyük korkusu sanırım bu. :) Ama doğru ürünle, doğru şekilde bu yıpranıklıktan kendimizi ve saçımızı koruyabiliriz.
Sabır bir erdemdir :) Sabırlı olmak önemli.
Eğer saçları evde boyuyorsak, kuafördeki gibi birkaç saate hazır olmasını beklememeliyiz. Bazı saçlar daha inatçı olabilir, daha uzun süre beklemek gerekebilir, belki bir kere daha boyaya ihtiyaç olabilir. Saç rengine ve genetik yapısına göre değişebilir, yani kendi rengim için konuşayım, normalde koyu bir renkten karamele geçmek çok daha uzun sürebilir.
Kalite önemlidir, kaliteden ödün vermemek lazım.
Belki ilk maddeye yazmam gerekiyordu. :) Ucuz diye bazen adı sanı bilinmeyen markalara yönelebiliyoruz, ben de o hataya düştüm zamanında. Saçım kuruluktan kendinden geçti resmen, maske yapıyorum maskeyi bile içine çekmiyor öyle söyleyeyim. Pure Color ile bu sorundan kurtuldum o yüzden eve depoluyorum hep kullandığım rengi :D
Neden Pure Color?
Öncelikle saçının kurumasını engelleyecek bir sürü içerik var. Aloe Vera, kaktüs ve jojoba yağı, normalde de saç bakımında kullandığımız şeyler ve bu boyanın içinde de bunlardan var, haliyle saçların kurumuyor, aksine nemini koruyor.
Kullanma talimatını mutlaka oku, kutunun arkasındaki renk geçişlerine de mutlaka bak. Yazanı uygula, bu şekilde saçların zarar görmeyecektir. :)
@Kayserili Ombre çok güzel duruyor kadınlarda ama yapımı açıcı gerektiriyor. Saç yapın bu yüzden değişmiş olabilir. Bir süre tek renk kullanmanı öneririm. Düzenli olarak aynı boyayı kullan, Pure Color zengin içerikleri sayesinde saçları yumuşacık yapıyor.
Garnier natural serisini tavsiye ederim. Onun dsnda saclarini önceden tarçın limon veya papatya suyu ile açabilirsen paketteki oksidann yarisini katabilirsin krem boyaya
Evde kendin boyuyorsan hazırladığın boyaya 2 yemek kaşığı saç kremi 1 kapak hint yağı 1 kapak tatlı badem yağı koy. Boyadan sonra da iyi bir bakim yap kurumamasi icin.
ben de kendi saç rengime boyuyorum sadece aralarda çıkan beyazları kapatmak için ve doğallıktan yanayım. Phyto markasının organik boyasını kullanıyorum. Bir de sana bir tüyo; saçını boyarken paketleme yöntemini kullan ve her pakete 1-2 damla saç bakım yağı damlatıp hafifçe yedir (yine organik ürün tercih ediyorum ve Davines ile Ashley Joy markalarını kullanıyorum). Böylece boyan daha kalıcı olur, saçına aynı anda bakım yapmış olursun ve saçını zarar görmekten korursun. Ben 6 haftada bir boyuyorum ve en diplere hiç değdirmiyorum. Saçlarım gayet iyi durumda. Tabii aynı zamanda her hafta bakım maskeleri de yapmayı ihmal etme:)
Öncelikle sampuanin boyalı saçlar için olanindan almalisin sonra doğal yaglarla arastirarak kendine saç kürü hazırla saç kremi felan kullan anca bu şekilde
Yagla bepanten evigen bemix gibi biseyler vardi karistirip sur. Bu saate bakmaya usendim dogru yazilislarina ama bn su an kullaniyorum cok iyi toparliyo
Boya kutusunun içinde maskesi var onu kesinlikle kullanmalısın bende boyuyorum denildiği gibi maskeyide yapıyorum parlak gözüküyor ve yumuşacık oluyor ayrıca boyalı saçlar için özel krem şampuan bakım maskesi vs var kullanırsan faydasını görürsün.
En İyi Cevaplar