Yaşadığım yerde sular kireçli bunun büyük etkisi var. Doktora gittim birkaç doğal şampuan kullandım ama nafile, gitgide azalıyor saçlarım. Bir çözüm yolu bilen, deneyip kesin bir sonuca ulaşan varsa yazabilir mi?

geçmiş olsun
Dökülen Saçlar İçin Mucizevi Baskım Maskesi
•1 adet yumurta
•1 yemek kaşığı ezilmiş ıspanak
•1 yemek kaşığı bal
•1 yemek kaşığı badem yağı
•1 yemek kaşığı kişniş
Dökülen saçlara kesin çözüm üretmek isteyenlerdenseniz mucizevi bakım maskesini uygulamaya alabilirsiniz.
Maske yapımı için önerilen tüm malzemeleri geniş bir kap da harmanlayalım
Hazırladığımız maskeyi saç diplerine masaj aracılığı ile iyice yedirelim ve 15 Dakika boyunca bekleyelim.
Uygulamaya alacağınız bu özel saç bakım maskesi saç kırıklarının giderilmesi adına da oldukça idealdir
Teşekkür ederim. Bunu sürekli yapmak mı gerekiyor acaba.
ömür boyu değil tabiki hergün olmak kaydıyla 15 gün yapınız ondan sonra 15 gün aşırı ve 1 ay ara verip duruma göre tekrarlarsınız
Peki, teşekkürler.
Öncelikle bir doktora görünüp gerekli tahlilleri yaptırmanı tavsiye ederim. Miracle losyon denilen kendin evde hazırlayabileceğin bir karışım var, internetten gerekli araştırmaları yapabilirsin.
Evet doktora gitmeyi düşünüyorum. Araştırırım teşekkürler.
Aa bakın benim anneminde aynı sorunu vardı hatta saçından kellesme oluştu artık o dereceydi hersey denemiştik nerdeyse sonra bu sene zigavus marka bir şampuan bulduk internetten sarımsaklı ve inanılmaz memnun kaldı 5 ayda fayda gösterdi resmen
Benimde dökülüyor doktora gittim demir eksikligi vardir diye ama yokmus e niye dökülüyor diyorum cevap yok ama sampuanin degismesi gerekir dogal zeytinyagli sampuan kullanabilirsin dene belki yarar ama sacin yapisini cok fazla degistiremezsin
Bioblas kullanıyorum son iki yıldır, değiştirince daha çok dökülüyor. Dökülmesi geçecekse kullanırım ama artar diye farklı şampuan kullanmaktan korkuyorum.
Direkt zeytinyağı sür diplerine diyorlar, sonra da zeytinyağlı sabunla yıkamalıymışım. Son çare bunu yapacağım.
Cevap
23Cevap
Geçmiş olsun.. ilk önce şampuanı bırak mümkünse hiç kullanma kimyasal bileşen çok çünkü içinde bunuda senin saçların kaldıramıyor olabilir.. Doğal zeytinyağlı sabun kullanmanı öneririm ben sana... Doğal olsun insanda doğal bir bütünlük bunu unutma..!
Teşekkür ederim. Zeytinyağlı değil de kükürtlü sabun kullandım ama çok kötü oldu saçlarım tarakla bile açamadım, kirli bir görüntü verdi. O yüzden bıraktım onu zeytinyağlı da aynı şeyi yaparsa kullanamam.
Yaptığın yanlış bir sey sac derisi için kükürtlü sabun kullanılmaz.. o sorunlu ciltler için yüz için kullanılır yağlı ve sivilceli vs... Sen sadece benim dediklerimi yap.. Diğer yorumda...
Zaten kafama göre kullanmadım, ciddiye doktoru önerdi kükürtlü sabunu. Deneyeceğim teşekkür ederim.
Doğal bu sene sıkılmış zeytinyağı al kendine bununla saçlarına saç diplerine masaj yap yüzünede sürebilirsin.. diğer şekilde de zeytinyağlı sabunla yıkayarak saçlarını temizleyebilirsin ve etkisini görmesi için saçlarına fön çekme sakın.. havlu ile kurula..
Şöyle bir durum var ki, benim cildim çok yağlı, belki saç dökülmesinde bu da etkilidir bilemiyorum. Zeytinyağını sürersem yağ oranı arttığı için kötü bir etki yapar diye korkuyorum.
Hayır yağlanma faydalıdır zararlı değil.. saç için tabi bu dediğim.. birde saçların yenilenme mevsimi bu aralar benimde yağlanıyor ve yıkamıyorum 2 gün boyunca sık yıkamakta saçlardaki yağı alacağı için fayda sağlamaz pek.. sen en iyisi benim dediklerimi yap ve 1 gün ara ile yıka saölarını faydasını göreceksin.. birde beslenmene dikkat et.. zeytinyağını sürmeyi ihmal etme en çok faydayı o sağlar sana unutma..
Ben yıkadıktan sonra üç beş saat sonra yaşlanmaya başlıyor. Çok yıkamanın iyi olmadığını biliyorum üç gün bekliyorum ben de yıkamak için. Gelecek hafta vitamin eksikliği ihtimaline karşı doktora gideceğim sonra da bunu uygularım, umarım çare olur.
Anladım en mantıklı yol doktora gitmektir tabi ama doğal olandan da şaşmamak gerekir benim dediklerimde en etkili olanlar zaten bende kullanıyorum sürekli ve hayatımda şampuana hiç yer vermedim..
Tabii öyle ama bu vitamin eksikliğinden kaynaklanıyorsa önlemini almak için doktora görünmek şart.
zeytinyagı ve sarimsak faydali olacaktır.
ıspanak, badem, kabak cekirdegi saca faydalı vitaminler icerir.
Hindistan cevizi yagı ve defne yaglı sampuanda faydalıdır. Stresten uzak dur en buyuk etken strestir.
Duymadığım ve denemediğim birkaç bilgi var aralarında, teşekkür ederim. Stres zaten hayatımın ortasında yer alıyor, ben ondan değil o benden uzak duramıyor.
saclarını kısalt biraz :)
Birkaç ay önce kısalttım biraz zaten.
kısaltsan daha iyi olur, yakışmıyorsa bilemem tabi
Yakışmamasından değil de uzun saç seviyorum, babam bile istemez kesmemi. Anneme kalsa sıfıra ver baştan çıksın diyor.
haha anneler ya 😀 ama kestirsen iyi olur cunku sac hafifler, birde beyne ne kadar kan giderse o kadar faydalıdır. ben bir yerde okumustum, beyin ısınıyor ve ısındıgı için serinletmek lazım geliyor sac kokleride yipraniyor. fakat abdest alındıgı zaman bu normal seviyeye iniyor, ve namazlada beyne kan gidiyor.
Bakayım çözüm bulamazsam kestiririm artık. Evet bunu ben de duymuştum, namaz zaten birçok açıdan faydalı vücuda.
beslenmenede dikkat et ne kadar dogru beslenip dogal beslenirsen o kadar yararı olur. saca hem icerden vitaminlerle hem dısarıdan söylemis oldugum yagları uygulayarak guclendirebilirsin. bu arada ben hobby zeytinyag oneririm sampuan olarak iyi bakma kotu dediklerine elseve, pantenden daha iyi bu sampuanlar sac dokuyor uzak dur
Ev yemeklerinden başka yemek yemiyorum zaten ama günde sadece iki öğün yiyorum. Ben bioblas kullanıyorum iki yıldır ama şampuan hiç kullanma diyorlar, zeytinyağlı sabun alacağım.
Hindistan cevizi yağı çok faydalı onu kullanmayı denemelisin sevgili arkadaşım...
Peki aklımda bulunsun.
vitamin eksikliginden doktora gidip vucut vitamin olcumu yaptir bir bayan arkdasimda ayni sorun vardi bu sekilde çözuldu
Dahiliyeye gitmem gerekiyor sanırım.
Bir ara gideyim hastaneye.
Bunun için bir doctora gittim gerçekten mütiş faydasını gördüm iranlı bir doctor ama sen bayansın aynı oluşum sendede olurmu bilmem ama cok sayıda bayan hastası geliyordu onların şikayetleri bilmem
Ben de gideceğim bir doktora bakalım umarım faydası olur.
İstanbul'da değilim.
Kan değerlerine baktır bu kadar cok dökülmesi normal değil
Vitamin eksikliği olabilir evet gideceğim doktora.
Zeytinyağı kullan. düxleştirici maşa kullanma biraz kısalt 3 aya toplanır
Düzleştirici kırk yılda bir kullanırım zaten, zeytinyağını duydum deneyeceğim. Şu anda hemen hemen belime geliyor kısalttım birkaç ay önce ama etkisi olmadı pek.
Kesin bir çözümü var tabiki.
Ama öyle koca karı ilaçları ile olacak is değil.
Yok efendim sarımsak surmek lazımmış falan hikaye onlar.
Ne o zaman?
Kesin tedavileri var ama ilaç ismi buradan verilmez.
Doktora gideceğim zaten
Hadi hayırlısı.
Minoksil bir neydi öyle bir spey vardu eczanelerde
Reçetesiz veriliyor mu?
evet
Benim arkadasinda boyle bir sorunu vardi Le Soleil sampuanini kullanmaya basladigindan beri dökülmesi durdu ama ilk basta doktora gitmek şart tabiki
Kan tahlili yaptır bakalım, B12 eksikliği ya da demir eksikliği anemisi var mı
Şehir suları hep kireçli zaten o yüzden olsaydı herkes kel olurdu;) seninki kansızlıktan filandır
Benim yaşadığım yer birinci derecede kireçli. Doktora gideceğim zaten.
Neresi kocaeli İstanbul tarafları mı
Yok değil.
Aman söyleme şehrini saçından filan ifşa olursun sonra;)
İzmir mi peki?
Neye lazım ki. Daha doğuda bir şehirdeyim.
Benimle aynı şehirde mi diye merak ettim ona göre arıtıcı filan kullanayım ben de diye. ne var bunu söylemeyecek onu anlayamadım
Bu arada imla kurallarına dikkat etmen hoşuma gitti belli ki eğitimli ve çok kitap okuyan birisin ne güzel
Türkçeyi düzgün kullanmaya dikkat ederim evet.
niğdede mi yaşıyorsun
troitlerini bir ölçtür eyer ölçtürmrdiysen
Yok ölçülmedim.
Doktora gideceğim baktırırım.
Doktorluk bir iş. bir uzmana git
Gittim şampuan önerdi değişen bir şey yok.
Evet b12 vitamin eksikliğinden kaynaklanabilirmiş. Dahiliye bunun için ilaç verir mi peki?
Haftaya bir gün gideceğim doktora.
cildiyeye mi gittin? kan tahlili yaptı mı
Evet, kan tahlili yapmadı.
B12 vitamin eksikliği olur demişti bir kuaför.
ya kan tahlili yapınca kansızlık yani demir eksikliği var mı ona bakıyorlardı. doktorum bana yapmıştı ama kadınlarda genelde bu yüzden dökülüyor demişti. ondan sordum
cildiyedeki doktor yapmıştı bunu olmazsa başka bir cildiye doktoruna git
Dahiliyede de yapılıyormuş önümüzdeki hafta gideceğim.
bence cildiyeye git. yani saçla ilgili sorun dersen zaten dahiliye seni oraya yönlendirir. ben hiçbir şey demeden kadın kendisi yapmıştı kan tahlili.
bide saçma sapan ilaç yazarsa şu pahalı vitamin haplarından kullanma bazı özel hastanelerdeki doktorlar yazıyor ilaç firmalarınla anlaşmalı olanlar.
Ben şu anda ilçede yaşıyorum burada ciddiye sadece perşembe günleri geliyor, Perşembe günü gidersem ciddiyeye giderim.
Doktora bağlı biraz. özelde cildiyeye gittim adam kafama ışıklı baktı yapacak bişey yok dedi o pahalı haplardan yazdı ister kullan ister kullanma dedi. devlete gittim sigorta hastanesinde kadın kan tahlili yaptı , minoxil önerdi, saçlarım güçlensin diye karışım yazdı falan eczanede yaptırdım. Kan değerlerimde sorun yokmuş ama zaten kadınlarda bu oluyomuş genelde doktor öyle demişti. O yüzden şansını dene yani :)
Umarım önemli bir şey değildir de dediğin gibidir.
Önemli bişi olmaz neden olsun :))
Saçın uzunu göstermen bir işe yaramaz.
Ne diyorsun
ahahahahah onasıl fotoğraf ya
Komik olan ne?
saçların seyrek değil
Kedi kuyruğu kadar saçım var evet çok gür.
Nasıl kavramissn gız oyle asdf
Her şeyden bir pislik çıkarmak zorunda mısınız?
bir pislik derken kotu bisey demedim
Ne demek istedin peki, açıkla?
zamanla duzelır kanks
B12 vitamin eksikliği
Sanırım.
O evet
saclarini bilmem ama dudakların fena 😉
At sampuani
Ne kullanayım?
Biotin kullan.
Doktora Gitmelisin.
Doktora danış
Gittim işe yaramadı.
Ben doğal bir çözüm arıyorum artık.
Sarımsak özlü bitkisel formüller dene belki iyi gelir
Sarımsaklı doğal şampıanlar kullandım zaten ama hiç etkisi olmadı.
Aslında bişey daha var ama yaparmısın bilmiyorum
Hakiki zeytin yağını saçlarının dibine yedir biraz bekle ılık suyla yıka
Bunu daha öncede duydum. Ama benim cildim çok yağlı zeytinyağı kötü etki eder diye düşündüm.
Bir zararı olacağını sanmıyorum ama sen bilirsin
Son çare kullanacağım.
Beslenmene dikkat et
nerde yasıyosunki
buyuyunce gecer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar