Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize güzel ve huzurlu bir gece dilerken sorumu da bayan arkadaşlara yöneltiyorum istenmeyen tüyler için jilet mi ağda mı tercih edilmeli? Diğer soru neden jilet ya da neden ağda aradaki fark nedir? Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.jilet mi ağda mı?
Tüylerimden kurtulmak için hangi yöntemi seçmeliyim diye sıkça düşünüyorum. Jilet ve ağda arasında kararsız kalmam çok normal çünkü her iki yöntemin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var.
Jilet kullanmanın avantajları nelerdir?
Jilet kullanmak hızlı ve pratik bir çözüm sunar. Özellikle acıya duyarlıysam, jiletle tıraş yapmak ağrısız bir yöntemdir. Ayrıca, jilet her zaman elimde bulunabileceği için ani durumlarda tüylerimden hızlıca kurtulmamı sağlar. Ancak tüylerim daha hızlı uzar ve cildim tahriş olabilir.
Ağda yapmanın faydaları nelerdir?
Ağda, tüylerimi kökünden aldığı için uzun süreli pürüzsüzlük sağlar. Tüylerin tekrar çıkması genellikle 3-4 hafta sürer, bu da bana daha uzun süre tüylerden arınmış bir cilt sunar. Ayrıca, ağda zamanla tüylerin incelmesine ve azalmasına yardımcı olabilir. Ancak ağda işlemi acılı olabilir ve bazı bölgelerde hassasiyet yaratabilir.
Jilet mi yoksa ağda mı cilt sağlığı için daha uygun?
Cilt sağlığı açısından, tercih edeceğim yöntem cilt tipime bağlıdır. Eğer cildim hassas ve kuruysa, jilet kullanımı cildimde tahrişe ve batık tüy oluşumuna neden olabilir. Ağda ise cildimi daha uzun süre pürüzsüz bıraksa da hassas ciltlerde kızarıklık ve tahrişe yol açabilir. Hangi yöntemin cildime daha iyi geldiğini deneme yoluyla öğrenebilirim.
Hangisi daha ekonomik bir yöntemdir?
Jilet kullanımı başlangıçta daha uygun maliyetlidir çünkü bir jiletle birkaç kez tıraş yapabilirim. Ancak, tüylerim hızla uzadığı için sık sık tıraş yapmam gerekebilir ve bu da jilet masrafını artırabilir. Ağda ise daha uzun süreli sonuç verdiği için, her ne kadar ilk başta daha pahalı gibi görünse de uzun vadede daha ekonomik olabilir.
İstenmeyen tüylerimizden kurtulmamızı sağlayan yöntemlerden biri ağda ve jilettir.
Jilet mi ağda mı tercih edilmeli?
Ağdanın pürüzsüzlüğü sağladığı süre fazla olsa da, oldukça zahmet gerektiriyor ve ciltte tahrişe sebebe olabiliyor. Jilet tüylerin acısız, tahriş etmeden,pratik ve hızlı şekilde tüylerin alınmasını sağlıyor. Birçok kişi tüylerim kalınlaşır korkusundan ağda tercih ediyor. Tüylerin uzama hızı ve çokluğu genetiğe bağlıdır. Bu sebeple "jilet mi ağda mı?" sorusunun cevabı jilet olmalı.
Birçok kişi lazerden sonra ağda mı jilet mi kullanması gerektiğinde karar veremiyor. Lazerden sonra da jilet kullanılması gerektiği öneriliyor.
Hamilelikte jilet mi ağda mı?
Hamilelikte jilet daha mantıklı gelen bir seçim. Hamilelik boyunca jilet rahatlıkla kullanılabilir.
Ağda mı jilet mi sağlıklı?
Ağda da, jilet de doğru uygulandığında gayet sağlıklı yöntemler. Ancak hassas bir cilde sahipseniz, kolayca kabarıyor ve kızarıyorsanız jilet kullanabilirsiniz.
Jilet mi karartır ağda mı?
Bu konudaki tüm düşünceler yersiz dersek yalan olmaz. Cilt kararmasının asıl sebebi hormonlar, ince cilt yapısı ve kuruluktur. Kullanılan epilasyon yöntemi kararmayı pek de etkilemez.
Benim tavsiyem pratik şekilde pürüzsüzlüğe ulaşmak için Gillette Venus!
Gillette venus
Cildi tahriş etmemesi, acısız ve pratik olması ile benim tercihim jiletten yana oluyor. Jilet olarak Gillette Venus tıraş bıçağı kullanıyorum. Bu sayede tüylerimden bir çırpıda kurtuluyorum. Bu sebeple jilet olarak Gillette Venus kullanmanı tavsiye ederim. Gillette Venus'un birçok çeşidi bulunuyor, bazı çeşitleri;
jilet kullanırken herhangi bir kesik olmadığı sürece bu yöntemde acı duyulmuyor. Jilet, kıl köklerini beslemese de gözle görünürlüğünü artırıyor. Bu yöntemle alınan tüyler tahmin edilenin aksine daha kalın, sert ya da gür çıkmıyor. Ancak kılın kesilmiş olan ucu, doğal kıl ucundan daha kaba yapılı olacağı için, göze ve ele daha sert geliyor. Gürleştiğinin düşünülmesi ise koyu renkli kılların yanında bulunan küçük, ince ve açık renkli kılların da jilet tarafından kesilmesi ile bunların da sert uçlu bir şekilde uzamasından kaynaklanıyor. O yüzden jilet😊
jilet daha uygundur ağda gözenekleri açarak bakteri toplanmasını arttırır jiletdede kıllar kalınlaşır ve sertleşir makasla kısaltmak uygundur yada jilet erkek olarak her türlü jilet kullanırım saçım dışında :D
şimdi senin sormana pek bir mantık veremedim ama merak etmişsin madem yanıtlayayım...
ben jilet kullanıyorum nedeni de ağda kullanımında cinsel organa yapıştır çek olarak kullanıldığı için ileride cinsel organda sarkmalar olabilir diye kullanmıyorum...bir yandan da artısı jilet kullananlara göre tüylerin daha geç ve yumuşak çıkması..jilet kullananların yani benim gibi tüyler hem daha sert hemde daha sık çıkıyor..bence ileride sarkmasından daha iyidir...
Ağda tercih edilmelidir hem uzun süre çıkmaz hemde tüyleri kalınlaştırmaz ama dikkat edilmesi gereken ağdanin şekersiz olması gerekmesidir tras bıçağı ile 2 günde bir almak yerine ağda ile ayda bir alırsın
Ağda kesinlikle. Jilet hem 2 gün sonra siyah siyah tüy çıkartıyor, hem kaşıntı yapıyor,hem batık oluşumunu tetikliyor, hem de sert çıkıyor tüyler. Ağda da ise 1 ay rahatsın, kaşıntı, sert tüyler, siyah tüyler gibi dertler olmuyor. Evet, daha zahmetli ama sonuç daha iyi. Deri yumuşak ve temiz oluyor..
lisedeyken yok yere Jilet çok kullandım ama bende kızarıklık yapıyor ve benim ten rengimde aşırı sırıtıyor. Açıkçası ağda kullanmaya başladığımdan beri "Bacağıma bacak demem ağdalı olmadıkça" diyorum roll on ağdalardan alırsanız rahat edersiniz. Hem Agiss hem Remove kullanmış biri olarak tercihinizi kesinlikle Removedan yana kullanın derim. Çok pratik özellikle fok balığı gibi tüysüz olmak isteyenlerdenseniz benim gibi :))
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Normalde ağda cok nadir traş.
Ağda'nın acısını asla cekemem şimdi dersem traş ederım, ama genelde ağda yaparım. Neden? Kıllar gerı gelene kadar 2 ay süruyor, daha rahat oluyor.
Ben ağdayı tavsiye etmiyorm.Busmus'un dediği gibi birde ağda kullanınca karartı olması daha yüksek.Jilet desen belli erkek yüzü gibi yapıyor.Zaten ağda bana yaramıyor.Kocaman kocaman iltihaplı yara olmuştu ondan sonra tövbe etim.O acıyı çekmeye değmez.En iyisi hamamotu.