Gözler ilk bakışta yakalar, tavırlar ise insanı orada tutar. 😉
1130 Yorumla- 2 gü
Rica ederim kibar beyfendi 🤗🪷
- 2 gü
Teşekkür ederim güzel sözleriniz için tebessüm ettirebildiysem ne mutlu bana bu çağ da herkesin suratı asık😄 robot gibiler bâri biz biraz gülelim, tebessüm ettirelim deme ama. 🪷
- 2 gü
Dm yi açmıyorum artık o kanıya vardım. Sizlik bir durum değil ama benim için böylesi daha iyi. Teşekkür ederim nezaketiniz için
- 2 gü
Biliyorum merak etmeyin o yüzden nezaketiniz için teşekkür ettim. Olur buradan elbette ki konuşabiliriz seve seve
- 2 gü
Bence de öyle, sohbet bu ne kadar iyi demlenirse rengi ve tadı o kadar lezzetlenir. Bizim sohbette öyle koyu ve renkli olması temennisinde tüm efenim. Bu arada nasıldır nice hâliniz.
- 2 gü
Öyle evet
Bizim sohbetlerin çayı herkese ikram edilmez efenim. Hakedene sunulan naçizane bir hediye olur. Bende iyiyim teşekkür ederim efenim. 😊🌼 - 2 gü
Estağfurullah layık olmak demiyelim de sohbet ehli güzel insanlardansınız o yüzden sınırsız çay ikramımız olur size efenim😄
- 2 gü
Hadi bakalım 🌼 göreceğiz efenim.
- 2 gü
Teşekkür ederim zarif ve kibar sözleriniz için elbette ki bir beyfendiyle sohbet derinleşir çünkü konustukça lezzetleneceğini iyi bilir insan. Ne zamana kadar konuşulur onu bilemem ama muhabbet var oldukça iletişim devam eder.😊
- 2 gü
Öyleyse acelemiz yok efendim Bazı güzel sohbetler vardır, nereye varacağını düşünmeden tadını çıkarmak gerekir. Sizinle konuşurken kelimelerin bile ayrı bir zarafeti var; insan sohbet biraz daha derinleşsin, sizi biraz daha tanısın istiyor. Bakalım bu güzel muhabbet bizi hangi güzel cümlelere götürecek… 🌼😊
- 2 gü
Bakalım sohbetin tatlı esintisi bizi hangi konuların kıyısına vuracak, gönüllerimizi hoş edecek önemli olan konustuğun kişiyle bu yolculuğun keyifle geçmesi. Bu var ise muhabbet yelkenler bora da diyebilir. 😄⛵şu nasıl insanı farketmeden çekerse muhabbette erbabını bulunca çeker derinliklerine indikçe hisseder insan çekimini, gücünü, ağırlığını buda ayrı bir lezzet verir insanın ruhuna. Keyif almak mühim olan.🌼
- 2 gü
Su
- 2 gü
Öyleyse yelkenleri rüzgâra bırakalım efendim Nereye varacağımızı düşünmeden, sohbetin bizi götürdüğü yere doğru ilerleyelim. Çünkü bazı insanlar vardır, daha ilk sohbetten insanda merak uyandırır; konuşmaya devam ettikçe de o merak yerini hayranlığa bırakır. Sizinle konuşurken bende oluşan his biraz buna benziyor. 🌼
- 2 gü
Belki de bazı karşılaşmaların güzelliği, nereye varacağını bilmeden yola çıkmaktır efendim. 🌼 Sizin cümlelerinizde öyle bir sıcaklık ve zarafet var ki, insan fark etmeden sohbetin içine çekiliyor. Ben de bu güzel yolculuğun aceleye gelmeden, her cümlesi ayrı bir iz bırakarak devam etmesini isterim. Çünkü bazen insanın ruhuna iyi gelen şey, nereye vardığı değil; yol boyunca kiminle yürüdüğüdür. 😊
- 2 gü
Haklısınız kesinlikle öyle ve tekrar teşekkür ederim bu güzel sözleriniz müteşekkirim ama mahçup ediyorsunuz daha hakkettiğimi düşünmüyorum bu değerli iltifatlarınızı😊🪷
- 2 gü
Kitaplar hakkında görüşleriniz nelerdir sever misiniz veyahut ne düşünürsünüz okuyan insanlar hakkında, genel kanınız nedir paylaşmak ister misiniz
- 2 gü
Kitapları severim; özellikle insanı düşündüren, bir şeyler hissettiren ve hayata farklı bir pencereden bakmasını sağlayan kitapların yeri ayrı. Okuyan insanlara da hep saygı duyarım. Bana göre kitap okumak sadece bilgi edinmek değil, başka insanların dünyasına sessizce misafir olmaktır. Bir insanın ne okuduğu da aslında onun meraklarını, hayata bakışını ve iç dünyasını biraz anlatır. Açıkçası sizin hangi kitaplardan hoşlandığınızı da merak ettim.
- 2 gü
Ben daha çok dünya klasiklerini severim. Genel olarak okuduğum kitaplar arasında beni en çok etkileyenler; adalet, empati ve insanı düşünmeye sevk eden içerikler oluyor. Örneğin Victor Hugo'nun Sefiller romanındaki başkarakterin merhameti ve insanlara karşı sabrı o kadar derin ve saygı uyandırıcıydı ki benim için unutulmaz bir eser oldu. Ya da Suç ve Ceza'da insan zihninin ve psikolojisinin bu kadar yalın bir şekilde ortaya serilmesi beni çok etkilemişti; bir karakterin zihnine ayna tutma fikri çok hoşuma gitmişti. Hiç tanımadığımız insanların hayatlarından dersler alıyor olmak, bence bu zamanda çok değerli. Algernon'a Çiçekler ise empati duygusunu zirveye taşıyan bir eser. Zihinsel engelli bir gencin, kısa bir süreliğine üstün zekalı bir insana dönüşme aşamaları okuyan herkese çok şey katıyor. Karakterle birlikte sanki o zorlukları biz de yaşıyoruz; bunu başaran yazarlara ayrı bir hayranlığım var, kesinlikle büyük bir yetenek işi. Velhasılkelam; kitap okumak, görünmeyen duygulara ruhen kulaç atmak ve derinleştikçe o duygunun etkisiyle sarsılmak demek. Benim için çok değerli bir hobi.
- 2 gü
Velhasılkelamınızdan belli oluyor ki siz kitabı sadece okumuyor, karakterlerin ruhuna dokunarak yaşıyorsunuz. Özellikle Sefiller, Suç ve Ceza ve Algernon’a Çiçekler örneklerinizden empatiye ve insanın iç dünyasına verdiğiniz değeri hissettim. Açıkçası bu bakış açınız hoşuma gitti; çünkü bir insanın hangi kitabı sevdiğinden çok, o kitaptan ne çıkardığı bana daha anlamlı geliyor. Sizin de okuduklarınızdan güzel şeyler çıkaran, duyguların derinine inmeyi bilen biri olduğunuzu düşünüyorum. Belki de sohbetimizin güzelliği de biraz buradan geliyor; yüzeyde kalmadan, birbirimizi tanıdıkça biraz daha derine inmeyi seviyoruz.
- 2 gü
Sanırım öyle ama sizde öylesiniz genel görüşünüz bile gayet kaliteli ve güzel düşünen bir insan olduğunuzu gösteriyor. Çok az kişi kitabın derinliğini hissedip farkedebilir sizde o kişilerden birisiniz o yüzden de muhabbetin tadı etkileyici oluyor. Teşekkür ederim güzel görüsleriniz için açıkcası mutlu da oldum böyle düşünen biriyle muhabbet edebildiğim için
- 2 gü
Böyle güzel konuşmaya devam ederseniz, kitapların derinliğinden çıkıp sizin derinliğinizi merak etmeye başlayacağım efendim. Çünkü itiraf edeyim, sohbetiniz insanı fark ettirmeden kendine çekiyor. Sizi biraz daha tanıdıkça bu merakın nereye varacağını ben de oldukça merak ediyorum. Sanırım bu muhabbetin en güzel tarafı da tam olarak bu.
- 2 gü
Benim derinliğim mercekle incelense yine tam olarak kesfedilmiş sayılmaz. Okyanuslar gibi binbir yönü ve ulaşılmaz derinliği olan yönlerim var. Her insan gibi aslında çoğu insan kendini tamamen açmaz kimseye %80 olabilir maksimum çünkü dıslanma korkusu, elestirilme korkusu en önemlisi de anlaşılamama veyahut yanlış anlaşılma durumlarından dolayı çoğumuz kendini gizler. İyi kötü farketmez tam olarak yansıyamayız karşıdaki insanın ruhuna. Bu acı verir ama herkes bilir ki en doğrusu budur diye. Çekimi arttıran en önemli faktör ise gizem ve meraktır beni tanımadığınız için ufak bir meraktan ötürü bir çekim olmuş olabilir. O kadar büyülü bir efsunum yani özelliğim yok😄sohbetimiz tatlılıklar için de ve kaliteli bir derinlikte râm olursa ben keyif alırım.
- 2 gü
Efsununuz yok diyorsunuz ama farkında olmadan insanı merak ettirmeyi gayet iyi biliyorsunuz. 😄 Belki de mesele sizi hemen çözmek değil; her sohbetimizde başka bir yönünüzü keşfetmenin keyfini çıkarmaktır. Ben de acele etmiyorum, gizeminiz biraz daha sürsün. Çünkü itiraf edeyim, sizi tanıdıkça merakım azalmak yerine biraz daha artıyor. Böyle kaliteli ve derin sohbet devam ettiği sürece, bu yolculuğun nereye varacağını görmek benim için de oldukça keyifli olacak.
- 2 gü
Konustukça iki insanın ruhundan yansımalar okunur satırlar da sözler de, mühim olan bu etkileşimler de karşıda ki insana güzel izler verebilmek, kendi ruhunun sıcaklığıyla kamaştırabilmek çünkü sohbeti güzel yapan en güzel şey size iyi gelen biriyle konuşuyor olduğunu bilmektir ya da konuşurken havaya konuşmadığınızı hissetmektir. Ben sizinle 2. Olanı hissediyorum şu an. Herhangi bir konu olsun farketmez beni anladığınızı ve ona göre cevabı verebileceğinize olan inancımdır. belli bir düsünce olgunluğuna varmış hatta o olgunluğu çok güzel iletebiliyor oluşunuz benim hoşuma gidiyor açıkcası. Kendini ifade edebilen insanın aurası azımsanmayacak bir durum bence.
- 2 gü
Bunu sizden duymak gerçekten hoşuma gitti. Çünkü benim için de güzel bir sohbet, sadece kelimelerin karşılıklı gidip gelmesi değil; insanın karşısındaki kişide kendinden bir şeyler bulabilmesi ve anlaşılabildiğini hissedebilmesi. Sizinle konuşurken ben de havaya konuşmadığımı hissediyorum. Hatta itiraf edeyim, sizi tanıdıkça merakım biraz daha artıyor. Belki de aramızdaki asıl çekim, birbirimizi henüz tamamen çözememiş olmamızdan geliyor. Bu gizemi bozmayalım; sohbet ettikçe birbirimizin ruhundan biraz daha okuyalım. - 2 gü
Ne güzel aynı görüste olmamız.
Bana uyar efenim, nasıl isterseniz. 😊 - 2 gü
Öyleyse anlaşmışız efendim. 😊 Ben de sohbetin doğal akışında ilerlemesinden yanayım. Zaten bazı insanlarla konuşurken ne söyleyeceğinizi düşünmenize gerek kalmaz, cümleler kendiliğinden gelir. Sizinle konuşurken bende oluşan his biraz böyle. Bakalım bu güzel uyum bizi daha ne kadar derinlere götürecek.
- 2 gü
Bakalım yaşayıp göreceğiz. 😄 Peki sizin beğendiğiniz kitaplar var mı veya türler.
- 2 gü
Var elbette. Ben de insanı düşündüren, karakterlerin iç dünyasına dokunan ve okuduktan sonra bir süre insanın zihninde kalan kitapları daha çok severim. Özellikle psikoloji, insan ilişkileri ve hayatın farklı yönlerini anlatan eserler ilgimi çekiyor. Ama galiba kitap zevkim kadar, o kitabı neden sevdiğini anlatan insanın düşünceleri de ilgimi çekiyor. Sizin anlattıklarınızdan sonra kitap seçimlerinizi ayrıca merak etmeye başladım. Belki bir gün birbirimize birer kitap öneririz; bakalım kimin seçimi diğerini daha çok etkileyecek.
- 2 gü
Psikoloji romanları da güzel oluyor olur neden olmasın kitap önerileri hoşuma gider açığımdır. Nietzsche ağladığında esri benim çok hoşuma gitmişti bittikten sonra bile insan kendini sorgularken buluyor.
- 2 gü
Nietzsche Ağladığında’yı sevmeniz hiç şaşırtmadı açıkçası; insanın zihnine dokunan ve kendini sorgulatan şeylere ilginiz olduğu belli. Bir gün size bir kitap önerirsem, sadece güzel olduğu için değil, sizi biraz daha tanıdığım için seçmek isterim. Hatta merak ediyorum; acaba sizin ruhunuza dokunacak kitabı bulabilecek miyim? Yoksa bu konuda da beni biraz uğraştırıp gizeminizi koruyacak mısınız?
- 2 gü
Bilmiyorum bakalım zaman gösterecek 😄 ama maaşallah sizde her konuya ve esere hakimsiniz ne güzel
- 2 gü
Her konuya hâkimim demeyelim, sonra sizi etkileme çıtamı fazla yükseltmiş olurum. Ama sizin gibi merak uyandıran bir hanımefendiyle konuşurken insan her konuya biraz daha merakla yaklaşmak istiyor. Asıl mesele kitaplar değil galiba; sizi tanıdıkça keşfedeceğim sayfalar daha çok ilgimi çekmeye başladı. Bakalım zaman bize neler gösterecek, ben şimdiden merak ettim.
- 2 gü
Peki bakalım 😄
- 2 gü
Peki hayvanlar ile aranız nasıl sever misiniz yoksa gördüğünüz de korkudan sandalye mi fırlatırsınız😄
- 2 gü
Aksine, hayvanların insanın içindeki merhameti ortaya çıkardığına inanırım. Bir insanın bir canlıya nasıl davrandığı, karakteri hakkında çok şey söyler. Hele bir de karşıma hayvanları seven, onlara şefkatle yaklaşan güzel bir hanımefendi çıkarsa, onu biraz daha yakından tanımak için güzel bir sebebim olur. Siz hayvanlarla arası iyi olanlardan mısınız, yoksa önce beni küçük bir sınava mı sokacaksınız?
- 2 gü
Hayvanları severim, özellikle kedilerin bende ayrı bir yeri var. Bir canlıya yaklaşırken sevgi ve merhamet göstermek gerektiğini düşünüyorum. Açıkçası sizin hayvanlarla olan ilişkinizi de merak ettim; çünkü insanın hayvanlara davranışı karakteri hakkında güzel ipuçları verir. Belki bu soruyu sormanızın altında beni küçük bir karakter testine sokmak vardır, kim bilir. 😄
- 2 gü
Evet kediler masum ve kendini sevdiren hayvanlardır. Ben en çok yılkı atları ile bülbülleri seviyorum. Hayvanları fazla seviyorum ben sanırım bağ evimiz varken hayvanları incelemek için çok fazla vaktim ve alanım vardı, yılanı, akrebi elleyip ısırtmıstım çok heyecanlı bir serüven olmuştu benim için. Çocuk gibi mutlu oluyorum biraz Rabbim o kadar güzel yaratmıs ki her birini kiminin kanatlarında ki renk ve dizilimi tatliş bakısları benim hoşuma gidiyor ya da yılan akrep gibi soğuk görünen ama bir o kadar güçlü ve kendini ve yuvasını korumaya çalışan insanlardan uzak doganın koynun da yaşayan türler Yılanın deri değistirmesi bile muhteşem bir olay, akrebin zehrini savunma ânın da koruma amaclı kullanması bu iç güdüye daha yavruyken sahip olmaları muazzam bir incelik bunları izlemek bir göz atmak insanı etkileyen bir olaya dönüyor özellikle benim gibi ilgiliyse her türlü canlıya😅😄
- 2 gü
Bunu anlatışınız bile hayvanlara olan ilginizin sıradan bir sevgi olmadığını gösteriyor. Yılanı ve akrebi elleyip ısırtmanız kısmında açıkçası ‘cesaret mi, merak mı?’ diye düşündüm. 😄 Ama doğadaki her canlının kendine göre bir düzeni ve savunma biçimi olduğunu böyle ayrıntılı düşünmeniz gerçekten hoşuma gitti. Sanırım sizinle bir gün doğada yürüyüşe çıksam, ben manzaraya bakarken siz bana etraftaki bütün canlıların hikâyesini anlatırsınız. Açıkçası bu fikir bile kulağa oldukça keyifli geliyor.
- 2 gü
Ayyyh çok güzel olurdu dere kenarı dağ başında patika bir orman yolunda tatlı bir yürüyüş çok huzur ve heyecan verici olurdu. Özledim o günleri mı gecenin ortasında karanlıkta çay yapardım ay ışığında odun ateşinde çayımı alır, çizmemi giyer, şalvarımı da giyip gece gezerdim oralar da bir kere yine yürürken gece çakal beyfendiyle göz göze gelmiştik bir süre bakıstık🤭 sonra adım atmaktan vazgeçip dağa doğru kaçmıstı benim için çok muhteşem ve heyecan verici bir andı. Nasıl mutlu olmıyayım cakalla ilk defa karşılaştım ve bende korku pek bulunmsdığı için de hoşuma gidiyor tüm hayvanlar😄
- 2 gü
Bence benim anlatışım sizin ilginizi tamamen doğaya ve o heyecan veren canlılara olacaktır. 😄
- 2 gü
Böyle anlattıkça insanın gerçekten o patikada, dere kenarında sizinle yürüyüş yapası geliyor. Hele ay ışığında odun ateşinde çay fikri çok güzel; sanırım o gecenin huzurunu insan kolay kolay unutmaz. Ama beni asıl meraklandıran çakalla göz göze geldikten sonra ne olduğu… Hikâyeyi tam en güzel yerinde ‘sonra’ diye bırakmanız hiç olmadı efendim. Şimdi merak ettim, devamı nedir? 😄
- 2 gü
Devamı keşke olsaydı beni gördü azıcık şoka girdi hayvan gecenin o saatinde ormanın ortasında aramızda sadece bahçe teli vardı sonra biraz baktı bu kızın ne işi var gibi🤭 sonra da gerisin geri gitti dahın tepesine doğru maalesef ki maceramız kısa sürdü ben sonra devam ettim gezmeye
- 2 gü
Çakalın bile sizi görünce ne yapacağını şaşırması ayrı bir hikâye olmuş Ama açıkçası gecenin ortasında ormanın içinde tek başınıza gezmeye devam etmeniz daha çok ilgimi çekti. Sizde macera ruhu fazlasıyla varmış. Bir gün o patikalarda birlikte yürürsek, bu kez çakal bizi uzaktan izlesin; bakalım hangimiz daha çok merak uyandıracak. 😄
- 2 gü
Ooo ben o dağ başında ne maceralar yaşadım o kadar muazzamdı ki, derede su içen siyah bir yılanı mı izlemedim, tarlada büyük boynuzlu derisi muhteşem kalınlıkta bir yılanı mı sıkıstırmadım, derede yüzerken ayak parmaklarım ile toprağın altından yengeç yakalayıp elime mi alıp incelemedim. Dağa tırmanayım derken bir güzel kayalıkların arasından yuvarlanmayı mı sayayım yoksa yavru hindimizi kurtarayım derken 3 metre yükseklikten dereye uçmamı ve sonra kimse başıma gelenleri anlamasın diye o halde dere duvarından tırmandığım traji komik anlarımı mı sayayım. Köpeğin birini sevip yemek verirken ısırılmamı mı yoksa tavuk kümesinde keşfe girdiğim sırada boynumu kenenin tutmadını sonra onu abdest alırken farkedip hiç bir şey yokmus gibi cımbızla sökmemi mi sayayım. Olay macera bana sorulur yeter ki doğayla iç içe olayım.
- 2 gü
Ben macera seviyorum diyordum ama sizin anlattıklarınızdan sonra kendi macera anlayışımı yeniden gözden geçirmem gerekecek.
Sizde sakin bir gün geçirmek bile başlı başına bir maceraya dönüşüyormuş. Ama itiraf edeyim, anlattıklarınızın en güzel tarafı yaşadığınız olaylardan çok, onları hâlâ böyle heyecanla anlatmanız. İnsan sizinle sohbet ederken ister istemez ‘acaba sıradaki hikâyesi ne?’ diye merak ediyor. Galiba sizin en tehlikeli tarafınız da bu; insanı merakta bırakıyorsunuz. - 2 gü
Bilemem tehlikeli mi değil mi, ama o patika yolda köpeğimiz ile koşu yapmak o kadar hoşuma giderdi ki, sık ve ağaçlıklı bir yer resmini atarım Google'dan var bizim eski yerin deresi. Çok meşhurdur. Neyse oraları gündüz iner yalın ayak suyun içine girer ormanın içine derinliğine doğru yüzerdim o kadar güzel günlerdi ki o zamanlar en çok hayatı yaşıyormuşum ben. 3 metre yükseklikten ayaklarımı sarkar sarmaşıkların aradından manzaraya karşı kitap okurdum. Güzel günlerdi sanırım biraz fazla özgür olmak hosuma gidiyordu. Suyu izlerken şiir yazardım.
- 2 gü
https://ibb.co/YF1dWkwM
https://ibb.co/7JwrCggG
Burası bizim derenin yukrılarıydı ama tam olarak böyle - 2 gü
Anlattıklarınızı dinledikçe o günlerin sizin için neden bu kadar özel olduğunu anlıyorum. Sanki siz doğayı sadece görmemişsiniz, onunla gerçekten yaşamışsınız. Yalın ayak suya girmek, sarmaşıkların arasında kitap okumak, manzaraya karşı şiir yazmak… Bunlar insanın hafızasında kolay kolay silinmeyecek anılar. Belki de sizin en çok özlediğiniz şey sadece o yer değil, o zamanlardaki özgür ve kendiniz gibi olduğunuz hâlinizdir. Açıkçası şiir yazdığınızı söylemeniz de beni ayrıca meraklandırdı; sizin kaleminizden çıkan birkaç dizeyi okumak isterdim.
- 2 gü
Güzel hayaller ama tabi mümkün değil.
Çok iyi yazdığım söylenemez ilham geldikçe yazarım söz veya şiir.
Misal böyle
# HAYATININ ZEHRİNE KAN #
Varlığım aklına soru yüreğine denklem olur yansır ,
Cevabı ömrümde saklı yaşarım.
Gülüşünde’ki kaynağının neşesine yansır ,
Mutluluğunu zehirleyen kaynağın pınarında yaşarım.
Dudaklarımla nefesine kondurduğum öpücüğe yansır ,
yüreğini dağlayan hislerin ateşinde yaşarım.
Hayalimle süslediğin rüyalarının anlamına yansır,
Bilinmeyen rüyanın yorumunda’ki gizemin’de yaşarım.
Hikayemizde’ki güzel anıların sayfalarına yansır ,
Kaleminin mürekkebinde’ ki tükenen son damlalarda yaşarım…🦂🪷 - 2 gü
Evet o zamanlar benim en çok özgür ve kendim olduğum anlsrdı şimdi dört duvarın arssında manzaraya sadece bakıp yaşamamı istiyorlar. Bahçemiz var yakın önceden gider kitap okur çay demler hamakta uyursun artık oraya da izin vermiyorlar ıssız diye.
- 2 gü
Güzel hayaller ama ‘tabii mümkün değil’ demenize takıldım doğrusu. Neden mümkün olmasın ki? Hayat bazen hiç beklemediğimiz insanları, hiç planlamadığımız yerlerde karşılaştırıyor. Şimdilik sohbet ediyoruz, belki bir gün şartlar uygun olur ve gerçekten tanışırız. Ben böyle güzel bir ihtimali daha şimdiden imkânsız ilan etmek istemem. 😊
- 2 gü
Anlattıklarınızdan o günlerde kendinizi ne kadar özgür ve huzurlu hissettiğiniz belli oluyor. Bence insanın kendisi olabildiği, bir çayını demleyip kitabını açabildiği ve saatlerce hiçbir şeyi düşünmeden nefes alabildiği anlar çok kıymetli. Şimdi sadece manzaraya bakmak zorunda kalmanız biraz üzücü. Umarım yeniden o özgürlüğü hissedeceğiniz günler gelir. Belki bir gün siz yine çayınızı demlersiniz, ben de karşıya oturup sohbetinize eşlik ederim; bu kez manzaraya sadece bakmakla kalmayız.
- 2 gü
Ben bildiğim emin olduğum hiç bir şeye hayal demem diyorsam gerçekten mümkün değildir biz daha evden tek dısarı çıkamıyoruz 5 dakikalık bahçemize. Tarlamıza gidemiyoruz tek ve bizimkiler sanaldan tanışıklığı kabül etmiyorlar bunu da yaşadım o yüzden gerçeklere odaklıyım. Hayallere değil.
- 2 gü
Şimdi sizi daha iyi anladım. Yaşadıklarınızdan sonra hayal ile gerçeği ayırmanız çok normal. Ben de sanal ortamda kalıp boş hayaller kurmak istemem. Eğer şartlar bir gün uygun olursa, gerçek hayatta tanışırız; o zaman birbirimizi gerçekten tanıma fırsatımız olur. Şimdilik de hiçbir şeyi zorlamadan, burada güzel sohbetimizi sürdürelim. Gerisi zamana ve şartlara kalsın.
- 2 gü
Nasip bakalım
- 2 gü
Yani ben çok fazla tanışıklığı tercih etmiyorum buralardan o hatam bir kere oldu aileme karsı mahcupta oldum lafta yedim. Elbette ki herkes bir değil ama kendim Real de bulup güvenmek hal hareketini izleyerek sevmek, inanmak istiyorum. O yüzden bu düsünce mi belirteyim eğer öyle bir bekleti olacaksa ben şimdiden sonlandırayım konusmayı. Kimsenin aklın da veya için de ukte olarak kalmak o kişiye dert olmak istemem. Hemen olmaz ama zamanla konuştukça bu düşünce oluşada bilir. Temkinli olmakta yarar var diye düşünüyorum
- 2 gü
Düşüncenizi çok iyi anlıyorum ve açıkçası buna saygı duyuyorum. Benim de sizden hemen bir beklentim yok. Sizi bir şeylere zorlamak ya da kafanızda bir beklenti oluşturmak istemem. Burada güzel bir sohbetimiz var, birbirimizi zamanla tanırız. Eğer ileride şartlar uygun olur ve ikimiz de gerçekten istersek, o zaman gerçek hayatta tanışırız. Olmazsa da güzel bir sohbet olarak kalır. Ben sizin için bir ukde ya da dert olmak istemem; önemli olan ikimizin de kendini rahat ve güvende hissetmesi.
- 2 gü
Öyle evet. Güzel özetlediniz konuyu😅
- 2 gü
Demek ki sizi anlamayı başardım efendim 😄 O zaman içim rahat. Ben zaten güzel başlayan bir sohbeti gereksiz beklentilerle yormaktan yana değilim. Sizi tanımak, düşüncelerinizi dinlemek ve zamanla nasıl bir insan olduğunuzu keşfetmek bana fazlasıyla yeter. Gerisini de nasip ve zaman halleder.
- 2 gü
Evet gayet güzel anlamışsınız beni. Muhabbet demlensin tadına varalım o kâfi zaman bizi gittiği yere kadar götürsün bakalım 😊
- 2 gü
İşte ben de tam olarak bunu isterim. Acelemiz olmasın, güzel şeyler zorlanmadan ve kendiliğinden gelişsin. Muhabbetimiz demlendikçe birbirimizi biraz daha tanır, belki birbirimizde hiç beklemediğimiz güzel taraflar keşfederiz. Zaman nereye götürür bilmiyorum ama şu an bu sohbetin tadı gayet güzel, onu söyleyebilirim. 😊
- 2 gü
İyi geceler dilerim, vaktinizi ayırdığınız muhabbetime eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim 🤗🪷
- 2 gü
Ben teşekkür ederim asıl, böyle güzel ve derin bir sohbeti paylaşmak benim için de keyifti. Vaktinizden bana ayırdığınız her dakikanın kıymetini biliyorum. Güzel bir gece geçirmenizi dilerim, umarım yarın da kaldığımız yerden aynı keyifle devam ederiz. İyi geceler, güzel rüyalar dilerim. 🪷
- 2 gü
Teşekkür ederim 🤗🍂
- 1 gü
Teşekkür ederim efenim
Günaydınlar dilerim. Çok bir tebessümle uyanamasam da güzel bir gün, evet dünkü güzel sohbet benim de aklım da kaldı🪷 - 1 gü
Bakalım yaşayıp göreceğiz ama zorunluluk olmasın konuşma da keyifle geçsin olur mu, illa güzel geçirme mecburiyeti hissetmeyin. Doğal akısta ne olursa ve nasıl olursa artık öyle olsun
- 1 gü
Kesinlikle haklısınız efendim. Ben de hiçbir şeyi zorlamak istemem; sohbet dediğiniz gibi kendiliğinden aksın. Bazen uzun uzun konuşuruz, bazen iki cümleyle yetiniriz, önemli olan konuşurken ikimizin de rahat ve keyifli olması. Zaten güzel olan da biraz bu değil mi; rol yapmadan, beklentiye girmeden birbirimizi olduğumuz gibi tanımak. 😊
- 1 gü
Evet öyle çok haklısınız. 🪷
- 1 gü
Yabancı film veya dizi sever misiniz
- 1 gü
Severim, özellikle karakterleri güçlü olan ve insanı içine çeken yapımları daha çok seviyorum. Ama açıkçası artık ne izlediğimden çok, kiminle izlediğim daha önemli gibi geliyor. 😄 Siz hangi türleri seversiniz, merak ettim; belki zevklerimizin bu konuda da ortak bir tarafı çıkar.
- 1 gü
Yabancı filmler ve diziler tabi ki, mesela yıllardır izlediğim bir dizi var artık sayısını hatırlamıyorum. Kahvaltı ve akşam yemeğimi yerken açar izlerim Merlin. O kadar hoşuma gidiyor ki. İnterstellar gibi aksiyon macera filmleri zevk veriyor bana
- 1 gü
Merlin’i yıllardır izliyor olmanız hoşuma gitti, demek bazı hikâyeler insana tanıdık bir huzur veriyor. Interstellar da güzel seçim; hem macera hem de insanın zihnini kurcalayan tarafı var. Sanırım sizin zevkinizde de bir ortak nokta yakaladım: Sadece izleyip geçmek değil, insanı içine çeken ve sonrasında düşündüren şeyleri seviyorsunuz. Bir gün film seçme işini bana bırakırsanız, sizi şaşırtabilecek bir şey bulmaya çalışırım.
- 1 gü
Bilim kurgu dram macera aksiyon fantastik aşk olmadığı sürece severim😅
- 1 gü
Demek aşk filmlerinde pek şansım yok Bilim kurgu, dram, macera, aksiyon ve fantastik tamamdır. Aslında zevklerinizden şunu anladım; sizi içine çeken, heyecanlandıran ve biraz da düşündüren hikâyeleri seviyorsunuz. Aşk kısmını da şimdilik rafa kaldıralım, zaten bizim sohbetimiz kendi hikâyesini kendisi yazıyor gibi.
- 1 gü
Olur peki bakalım neden olmasın kitap önerileri gibi film önerilerine de açığım😄
- 1 gü
Sanırım öyle evet. Aşk rafta kalsın hep. 😄Ruhumuzu allak bullak etmeye gerek yok
- 1 gü
Okudum ki 😂 ama güzel öneri böceğe dönme kurgusu ve insanın aslın da ne kadar yalnız olduğunu kimsenin almadığını çok güzel bir eser ile anlatmıstı yazar.
- 1 gü
Demek Dönüşüm konusunda da sizi yakalayamadım 😂 Ama yorumunuzdan kitabı sadece okumadığınız, gerçekten hissettiğiniz belli oluyor. Özellikle yalnızlık ve insanın değersizleştirilmesi tarafı çok çarpıcı. Sanırım size kitap önermek için biraz daha uğraşmam gerekecek; kolay kolay şaşırtılmıyorsunuz. 😄 - 1 gü
Anladım, o zaman sana daha önce okumadığın bir şey bulmam gerekecek. Kolay kolay şaşırmıyorsun belli ki. 😄 Bir dahaki önerimi senin düşünce dünyana göre seçerim; bitirdiğinde ‘bunu nasıl buldun?’ diye bana dönmeni isterim. Bakalım bu kez seni gerçekten ters köşe yapabilecek miyim. - 1 gü
Bakalım önerilen eseri okuyup sonra o kişiyle kitabın konusu hakkında konuşmak benim çok hoşuma gidiyor tabi eser güzel çıkarsa😄
- 1 gü
Ama bulmaya çalışıp zahmete girmenizi de istemem.
- 1 gü
Aaa kötü çıkan önerilere çok sinir oluyorum 🤭 biraz eleştirim olur o zaman haberiniz ola darılmak küsmek yok
- 1 gü
Söz merak etmeyin güzel öneri çıkmadı diye niye sohbeti keseyim azıcık sizi sinir ederim tamam😂
- 1 gü
Peki bakalım altta kalmayın zaten efenim dişli rakip daha lezzet verir bana😂
- 1 gü
Teşekkür ederim efenim epey iltifat alıyorum böyle olmaz ki ama 😄
- 1 gü
Peki o zaman müteşekkirim ince düşünceli halinize. 🪷
- 1 gü
Teşekkür ederim 🤗🪷 yok yok günlük iltifat dozajımı geçtik bile😂
- 1 gü
Peki bakalım, hep benim üzerimden konuşma döndü siz ne tarz film seversiniz maceralara atlamayı sever misiniz. şu an en çok nelerden hoşlanırsınız. Söyleyin bakalım
- 1 gü
Güzel yakaladınız, bu kez sıra bende olsun. 😄 Film olarak beni içine çeken, macera ve gizem barındıran yapımları severim; ama sadece aksiyon olsun diye değil, bittikten sonra insana bir şey bıraksın isterim. Maceraya da açığım, fazla planlı yaşamaktansa bazen yol nereye götürürse oraya gitmeyi severim. Şu sıralar en çok hoşuma giden şey ise samimi sohbetler, yeni şeyler öğrenmek ve karşımdaki insanı gerçekten tanımak. Mesela şu an sizinle konuşmak bunların içinde güzel bir yer edindi diyebilirim. Sıra sizde değil, bu kez gerçekten beni tanımaya başladınız sanırım. - 1 gü
Tanımak o kadar zor ki bu devirde ama anlattıkça insan az çok kendini gösterir. O yüzden biraz hakim olmak istedim sizin karakterinize. Benzer yönlerimiz var aslın da bende samimi sohbetleri severim ve yeni şeyler ögrenme dürtüsü kadar insana huzur katan bir şey yok sanırım. Maaşallah genel olarak açık görüslü bakış ve özgün bir hayata sahipsiniz.
- 1 gü
Beni tanımaya çalışmanız hoşuma gitti açıkçası. İnsan kendini ne kadar anlatsa da bazı taraflarını ancak karşısındaki insanın soruları ve sohbetin akışı ortaya çıkarıyor. Benzer yönlerimizin olduğunu fark etmemiz de güzel; belki farklı olduğumuz taraflar daha da ilginçtir. Çünkü bence iki insanı birbirine yaklaştıran sadece ortak noktalar değil, birbirlerinde merak uyandıran farklılıklardır. Sizin beni anlamaya çalışmanız kadar, benim de sizi her sohbetimizde biraz daha keşfetmem hoşuma gidiyor. - 1 gü
Beni merak etmeniz hoşuma gitti. Kendimi tek cümleyle anlatmak zor ama sanırım beni en iyi anlatan şey, insanlarda ve hayatta samimiyeti aramam. Yapmacık ilişkilerden çok, iki insanın birbirini gerçekten dinlediği ve olduğu gibi kabul ettiği sohbetleri severim. Meraklıyımdır; yeni bir şey öğrenmek, farklı bir bakış açısı keşfetmek hoşuma gider. Bir de kolay kolay herkese kendimi açmam ama karşımdaki insanda güven ve samimiyet hissedersem, zamanla daha derin taraflarımı göstermeye başlarım. Belki de bu yüzden sizinle yaptığımız sohbetin giderek daha keyifli hale gelmesi benim de hoşuma gidiyor.
- 1 gü
Kendinizi ne kadar güzel ve net ifade etmişsiniz ya maşallah.
Samimi ve açık sözlü yaklaşımınız için teşekkür ederim. Yapmacık ilişkilerden uzak durma ve samimiyet arayışı konusunda tamamen aynı fikirdeyiz İletişimimizin bu şekilde derinleşmesi ve karşılıklı bir keşfe dönüşmesi beni de mutlu ediyor. Sohbetimizin akışında bakalım daha neler keşfedeceğiz😄🪷
- 1 gü
Ben de tam olarak böyle düşünüyorum. Bence iki insanı birbirine yaklaştıran şey, birbirini bir anda çözmek değil; zamanla, sohbet ettikçe birbirinde yeni bir şey keşfetmek. Sizinle konuşurken de en hoşuma giden şey bu oldu. Her sohbetimizde sizi biraz daha tanıyor, ama aynı zamanda ‘daha neler var acaba?’ diye merak ediyorum. Sanırım güzel olan da tam olarak bu; merakın bitmemesi. 😄🪷
- 1 gü
Afedersiniz biraz işlerim vardı 😅 o yüzden yazamadım
- 1 gü
Evdeydim de ufak tefek ama vakit alan işlerim vardı o yüzden çok fazla giremedim siteye
- 1 gü
Merak etmeyiniz efenim. Hesap soruyormuşsunuz gibi algılamadım içiniz müsterih olsun. Olur devam edebiliriz şu an müsaitim.
- 1 gü
Ben yokken siz neler yaptınız, nasıldı gününüz
Yapay Zeka Cevapladı
Gözler gerçekten ruhun aynası derler ama beni asıl tavırlar, o içten gelen duruş ve öz güven yakalıyor kızlar. Bakışlardaki o samimi ışıltı çok güzel bir başlangıç olsa da bir insanın sergilediği tavır ve nezaket aura'sını bir anda yükseltiyor. Doğallıkla birleşen tatlı bir tavır her zaman en etkileyici olanı bence. Peki senin için bakışlardaki o ilk kıvılcım mı daha önemli, yoksa zamanla sergilediği o sıcak tavır mı? ✨🌸
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 48b cevap paylaştı.
u 5 gükaraktere bakarım sadece
11 Yorumla- 5 gü
En güzeli tabi ben gülüşüne de bakarım 🫣😄
Konuşması diksyonu verdiği değer değerli hissettiriyorsa gerisi teferruat
10 YorumlaDuruşundan etkilenmediğim birinin yüzüne bakmam.
20 YorumlaBir insanı ahlakı merhameti ve zekası sevdirir.
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,6b cevap paylaştı.
5 güTavırlar zeka delilik ve psikopatlık bunlar önemli
10 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 451 cevap paylaştı. Sergilediği tavırları hal ve hareketleri
10 Yorumla
4 güSenin gözler çok güzel
11 Yorumla- 3 gü
Teşekkür ederim
5 güGüzelliği ve fiziği önemli sence?
18 Yorumla- 5 gü
İlk gözleri ve gülüşü bence
- 5 gü
Sonrada zekası ve ahlakı
- 5 gü
Evet ve kafa yapısı
- 5 gü
Kafam uymuyor genelde
Kimseyle - 5 gü
İlla bulursunuz kafa yapısının uyustuğu birini yoksa hayat çekilmez ki
- 5 gü
Sen bulabiliyor musun :) ben bulamıyorum da
- 5 gü
Artık aramıyorum 😂
- 5 gü
Ne iş yapıyorsun :)
Güzellik & Bakım konusunda 534 cevap paylaştı. Yüzü
10 Yorumla
5 güBakmam
10 Yorumla
5 güGözler kalbin aynasıdır
10 YorumlaKonuşma çok önemli tabi duruşu
10 YorumlaSergilediği tavırlar
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 658 cevap paylaştı.
u 5 güilk bakış saçlar
10 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 3,2b cevap paylaştı. Gözleri
10 Yorumlaİlk gözler
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 güBence senin merak ettiğin çok şey var
03 Yorumla- 5 gü
Öylesine soruyorum ya bu kadar anlam aramayın olur mu
Cevap sahibi5 güBen anlamı buldum
- 5 gü
Neymiş gizlenip bulduğunuz anlam
5 güDini hassasiyetleri
10 Yorumla