Tesettür ilgi çekmemek amacıyla yapılan bir şeyse, makyaj yapmak buna zıt olmuyor mu?
16 gü
Tesettürün temel amacı genellikle dikkat çekiciliği azaltmak ve mahremiyeti korumaktır bu nedenle dikkat çekici makyaj yapmak yanlıştır makyaj yapılacaksın tesettüre gerek yok diye düşünüyorum...
Kesinlikle. Tesettürlü bir kadın da pekala makyaj yapabilir tabii ki ama bunun yanında tesettürüyle övünürse saçma olur
Doğru olan yapmamasıdır dinimize göre ama nedense bu kurala uyanlar az...
Canım benim, bu gerçekten çok kişisel bir seçim ve tamamen senin kendini nasıl hissettiğinle ilgili! 💖 Bence makyaj, tesettürlü olsan da olmasan da kendini iyi hissetmenin, aynaya baktığında içindeki ışıltıyı yansıtmanın güzel bir yolu olabilir. ✨ Önemli olan senin bu konuda ne düşündüğün ve nasıl mutlu olduğun. Doğal güzelliğini ön plana çıkaran dokunuşlarla özgüvenini tazelemek harika bir his! 💄💫
Cevap
23Cevap
Abartı olmayacak şekilde yapabilir
Açık birinin makyaj yapmasından daha günah gibi bişey söz konusu değil. İslamda yasaklar her zaman herkes içindir 😄
Elbette öyle ama genelleyeceksek açık kadınların ahlaki yönde bir iddiası yokken tesettürlü bir kadının makyaj yapması çelişki oluyor. Bir erkeğin dini hiçbir şartı yerine getirmeyip tesettürlü ve namuslu bir kadın istemesinin de çelişki olması gibi. +Günah meselesine girmedim, bana göre ikisi de günah değil ki buna karar verecek kişi de ben değilim zaten. Önceki yorumumda da söylediğim gibi tesettürüyle *övünen* bir insan aynı zamanda makyaj yapıyorsa övündüğü şey anlamsızlaşmış oluyor. Bu da övündüğü şeyle çelişen herkes için geçerli, cinsiyete veya belli bir duruma indirgemiyorum
4/4 lük alimde olsan bundan övünemezsin o başka bişey elhamdülillah dersin ama biz bu tarz şeylere çelişiyor demiyoruz onun elinden o kadarı gelmiş diyoruz
Tesettürü olmayan birinin namaz kılmasını desteklediğimiz gibi makyaj yapan birinin de tesettürünü destekleriz çünkü yaptığı yapabildiği her şey kardır
Güzel insan her insan özgür yapabilir yani bu değil ki dünyanin sonu ne insanlar var neler yapıyorlar sen makyaj yapmışsın çok mu
Tabii ki herkes istediğini yapabilir, sadece bu durumda tesettürün gerçek manası kalmamış oluyor diye düşünüyorum
Hayır doğru değildir süs püs yok diyor sadece eşlerine yapabilirler... evin içinde bile kural varken o nasıl doğru olsun
Ne alaka gayette çok güzel makyaj yapan tesettürlüler var
Güzelliği sorgulamıyorum, bence de birçok kişiye çok yakışıyor ama tesettürün amacı güzelliği gizlemekken güzelliği ön plana çıkaracak şekilde makyaj yapılması buna dair bir çelişki yaratıyor bana göre
Peçe takıp yüzünü ellerini ayaklarını kapatan kadınlarda normal başörtülü yüzü açık kadınlara senin gibi bakıyordur bu muhabbetin sonu yok
Yok be, ben açık bir kadınım zaten ve yapmamalılar demiyorum. Yakışıyor da zaten birçok kişiye. Birçok kapalı kadının açık kadınları hor görüp de itinayla süslenmelerine binaendi benim yorumum. Bu şekilde tesettürün dini anlamı kalmamış oluyor diye düşünüyorum (bunu yargılamak da kimseye düşmez, o ayrı)
Bu derecelendirmenin sonu yok ama makyaj doğru olmayabilir ama kesin ve kesin yasaktır demekte olmaz kapanmanın asıl amacı dinde yazmış avret yerlerini vücut hatlarını gizlemek bu farz olanı bu bence herkes kendiyle ilgilensin doğruya doğru yanlış yanlış densin ama sınırlar çerçevisinde saygı duyarak bunu yapmakta çoğu insan için zooor
Ben derecelendirme yapmıyorum beyefendi, kendi adıma kimseyi ne çok açık diye, ne de kapalı diye yargılayacak değilim. Sorum da bireylere değil, durumun çelişkisine yönelikti
Bazıları var ki resmen filli boya reklamı yapar gibi çok az olsa hiç bir şey olmaz
Sade şeylere yönelmek lazım bence abartıyor günümüz insanlar.
Sanane bizene mk ya kafasini bişi ile kapatmiş ise bizi ne baglar seni ne baglar isterse gitsin pavyonda eglensin kime ne
İslam’a göre doğru değil. tesettüre aykırı yani.
Tesettüru kapanmak için degil moda icin giyenler yapiyo
Aile baskısıyla kapananlar vs de olabilir. Ama bazı kapalı hanımlar açık kadınları eleştirip makyaj, tırnak vs her şeyi yapınca absürt geliyor
İste onlar baski ile kapanan kişiler acik kadinlari kiskaniyorlar elestirir ama içinde keske bende açık olsaydim der sonra makyaj yapar
Doğru veya yanlış. Bu seni hiç alâkadar etmez
Herhangi birini yargılamak kimseye düşmez zaten, ama tesettürün amacı güzelliği örtmekse makyaj yaparak güzelliği ön plana çıkarmak da bunu anlamsızlaştırmış olur. Bunun haricinde isteyen istediğini yapar zaten, bir kadın olarak herkesin özgürce giyinebilmesinden yanayım ben de
Herkesin özgürlüğünü savunuyorsak kadınların tercihlerini 'ama' diyerek sorgulamayı da bırakmalıyız. Kimse kimsenin doğrularını yanlışlarını tartmak zorunda değil herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın.
Sorum bireyler üzerine değildi fakat tesettürüyle *övünen* biri aynı zamanda süsleniyorsa bunu sorgulamak da gayet doğal olur. Bu tesettüre veya cinsiyete özgü bir şey de değil, övündüğü şeylerle çelişen kimse ciddiye alınmaz. Her konuda böyledir bu. Aile zoruyla kapanan veya kendi halinde kendisini güzel hissetmeye çalışan kişileri kastetmiyorum🙂
Zıt oluyor uyuşmuyor birbirleriyle ama maalesef yapan var
İnandığı şeye göre yanlış, benim umrumda değil.
Doğru o halini atsana
Abartmazsa doğru.
Doğru değil bence.
Çünkü onlar moda için tesettüre giriyor.
Hafif olabilir sonucta kadin yani kaç yaşındasın
Yanliş tabiki yapmamasi gerekiyor
Tabi işin sogrusuna bakıldığında sen haklısın
Evet zıt oluyor
Kim nSıl iyi hissediyorsa
Eşimin yapmasını isterim beğenmeleri hoşuma gider
En masum o bence
Bence de
Bence değil
Senin görüşün ne
Ben çelişki olarak görüyorum (yapılmasına karşı değilim, yanlış anlaşılmasın)
Sana katılıyorum
Muhafazakar mısın
Bilmiyorum
Sen?
Bilmiyorum? Ben değilim
Anladım
Tesettürlü müsün
Değilim
Öyle zannettim
Makyaj yapıyor musun peki
Yapmayı tercih etmiyorum
Ben de doğallıktan yanayım ❤