Mezuniyetim olacak Mayıs sonu ipek kirpik yaptırmak istiyorum, YKS sınavında sorun olur mu
1 ay
Mezuniyetim olacak Mayıs sonu ipek kirpik yaptırmak istiyorum, YKS sınavında sorun olur mu
Merhaba, ipek kirikle ilgili kaygını anlıyorum. ÖSYM'nin kurallarında doğrudan "ipek kirik" veya "takma kirpik" yasaktır diye bir madde bulunmuyor. Ama asıl kritik nokta şu: sınav görevlilerinin senin kimlik fotografla arandaki benzerliği değerlendirmesi. Eğer ipek kiriklerin kimlikteki haline göre çok fark ediyorsa, tanınman zorlaşabilir. Bu durumda görevli seni içeri almakta tereddüt edebilir. Sıkıntı yaşamamak için bence ya sınavdan önce kimliğini yenilemek ya da sınav günü daha sade bir makyaj tercih etmek.
Tesekkur ederim bilgi icin asırı bir model istemiyorum zaten sadce mezuniyet fotografında guzel dolgun gorunsun diye bi heves yks cok yordu bir senedir belki ufak bş değisiklik moral olur
Güzel kızım merhaba 💕
İpek kirpik YKS’de yasak değil, takma kirpik gibi “çıkar” denecek bir durum yok, sonuçta kalıcı uygulama. Sınav görevlileri makyajla, kirpikle uğraşmıyor; kimlik, üst araması, kopya cihazlarına bakıyorlar.
Tek dikkat etmen gereken, çok abartılı, aşırı uzun yaptırmaman; rahatsız ederse sınavda gözünü yorabilir. Doğal boyutta, rahat bir model seç, gönlün rahat olsun 🫶✨
Cevap
1Cevap
sorun olmaz bence
Olmaz yardım edim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?