Dikkat ettiniz mi bilmem ama genelde spor aktivite yapan çoğu erkeklerde göğüsleri normal standartlara göre daha büyük oluyor ve normalde kadın göğüslerine eş değer daha güzel ve estetik duruyor bunu nasıl yapıyorlar ya da hormonla mı yoksa normal mi sizce bilemedim doğrusu merak ediyorum?
Spor yapan erkeklerde göğüs kaslarının bu kadar büyük ve kadınsı durması normal mi?
Neden büyük? Çünkü; kaslar estetik görünüm nedir bilmez anatomi böyle yaratılmış. Mesele, bu kas gruplarına verdiğimiz hasar. Ağır yük demiyorum, kasa uygulanan kontrollü hasar. Bu hasarın tamiri sonucunda daha gelişmiş adele oluşur. Çekme, itme, bükme gibi işlere yarayan hidrolik sistem gibiyiz.
Spor yapıyor olabilirler mesela. Bench press gibi hareketler göğüs kasına hasar veriyor. Hasar gören kaslar zamanla iyileşiyor ve yerine kas inşa ediliyor. Bunun için de yüksek protein gerekiyor.
Soran
1 ay
Protein bir nevi takviye galiba hareketleri bir bayan da yapsa olur mu
Kadınlar erkekler kadar kolay kas yapamazlar ama yine de yaparlar. Çünkü testosteron hormonu erkekte daha fazla salgılandığı için kas gelişimi için gereken şeylerden biri de testosteron hormonudur. Yani kadın kas yapınca erkekleşiyor algısı da çöp çünkü kas yapmak erkeklere özgü bir şey değil vücudunu geliştiriyorsun sonuçta. Ama biyolojik olarak erkek daha kolay kas yapabiliyor hormondan dolayı. Yani sorunun cevabı evet yapabilirsin korkmadan.
Soran
1 ay
Şimdi biraz baktım araştırdım dediğini gerçekten etkileyici bir yöntemdir spora gitmeden olmaz yani
Soran
1 ay
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim sanırım sporcunun ancak spordan anlayan biri bunu bilebilirdi
Spora gidip makinenin altında çalışacaksın. 2 haftada bir 2,5 kilo arttıracaksın ve yavaş bir şekilde yapıp kasa iyice stresi basacaksın. Acı olmadan gelişim olmuyor. Her yerin ağrıtacak yataktan kalkamayacaksın ama sonunda istediğini alacaksın.
Soran
1 ay
Kadınlarda pazı çok fazla gelişmiyor kilo fazla yok ama kaslarım çok güçsüz
Kas yapmak için kilo başına 1,5 gr protein al kaç kiloysan hesapla veya hesaplayan siteler var, daha sonra kas çalışırken iyice o bölgenin kasına odaklan ve 15 tane yaptıysan 5 tane daha yap gelişim o zaman başlıyor. Tükenişten sonra yapamam dediğin yerde başlıyor kas geliştirmek.
Soran
1 ay
Spor yapmak için destek sart tek başıma yapasım bile gelmiyo