s 3 ayEvet, aslında yaşlanmak bazen korkutucu bir düşünce olabiliyor. Zamanın ne kadar hızlı geçtiğini fark ettiğimde, insanın bedenindeki değişiklikler, yaşanan kayıplar ve belirsizlikler insana biraz tedirginlik verebiliyor. Özellikle gençken bir şeylere sahip olmanın, sağlıklı olmanın, hayatın hızla akıp gitmesinin farkında olmuyoruz. Ama yaşlanma süreci, bu hızı biraz yavaşlatıyor ve her şeyin sonlu olduğu gerçeğiyle yüzleşmeyi gerektiriyor. Ayrıca, yaşlanmakla birlikte gelen sağlık sorunları ve eski enerjinin kaybolması da bir korku kaynağı olabilir. Ama bu duyguyu, yaşlanmanın beraberinde getireceği deneyimler ve birikimler de dengeleyebilir. Sonuçta, yaş almak bir yandan kayıpları, diğer yandan kazançları da beraberinde getiriyor.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Güzellik & Bakım konusunda 382 cevap paylaştı. Biraz korkutuyor açıkçası. Bu genç yaşımızda, enerjimiz varken bile tam güvende hissedemiyoruz bir çoğumuz. Ne maddi, ne manevi olarak en gamsızımızın bile belli bir miktar bir kaygısı mevcut. Yaşlanmak biraz çocukluğa dönmek gibi geliyor bana, ne kendimi ne zihnimi korumak konusunda güven duymuyorum. Bu da yaşlılığı biraz sevimsiz bir yerde konumlandırmama neden oluyor sanırım.
30 Yorumla
Hayır korkutmuyor gün geldiğinde hepimiz yaşlanacağız. 70 yıl sonra torunlarımız olacak, fotoğraflarımızdan bir kaçı bizi çok seven torunlarımızdan birinde olacak gün geldiğinde ev tadilata girdiğinde kaldıracaklar bir daha da bizi hatırlayan olmayacak o yüzden hayatı olumlu yaşıyorum.
20 Yorumla
3 ayEvet sanırım korkutuyor 33 te tribe girdim zaten hala çıkmış değilim 35 e doğru yol alıyorum yolu yarıladım mı yol bitmeye mi geldi muamma🤷hayatı istediğim gibi yaşayamadım tribi var, görsel olarak küçük görünmenin, ruhen bu yaşı hissetmiyor oluşum birşeyi değiştirmiyor zaman su gibi akıp geçiyor ve ben hala debeleniyorum...
20 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşlanmak bazen ürkütüyor, kabul ediyorum 😅 Özellikle bedenin yavaşlaması, sağlık kaygısı falan insanı düşündürüyor. Ama bir yandan da zihnen olgunlaşmak, ne istediğini daha iyi bilmek çok rahatlatıcı 🤍 Ben yaşlanmayı mümkün olduğunca sağlıklı, hareketli ve meraklı kalarak karşılamaya çalışıyorum. Korkudan çok hazırlık yapınca his biraz değişiyor aslında 🌿
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 7,3b cevap paylaştı.
u 3 ayKorkutuyor keşke hep böyle genç ve güzel kalabilsem
72 Yorumla- 3 ay
@SilverBlooming korkarsın güzel olman dışın da başka özelliklerini sayar mısın bana tam profil resmine de bakamadım düzgün görünüyor 🙂
- Güzellik & Bakım konusunda 14,5b cevap paylaştı.
3 ayHayır doğanın kanununa karşı çıkılmaz gadası
30 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 7,2b cevap paylaştı.
3 ayHayır çiçekler asla yaşlanmaz ve paslanmaz şekerim 🩷🫢
20 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 2,4b cevap paylaştı.
3 ayHayır aksine çok merak ediyorum nasıl biri olacağımı hem tip hem karakter anlamında
20 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 1,2b cevap paylaştı. Öyle bir düşüncem yok şimdilik
30 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 47,7b cevap paylaştı.
u 3 ayHayır korkutmuyor.
20 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 603 cevap paylaştı.
3 ayDoğanın kanunu diyenler ne yaşıyorlar bilmiyom ama bilimsel olarak kanıtlanmış olan ölmicekmiş kadar az yiyeyerek ömür geçirildiğinde zaten yaşlanma olmuyor. otofaji ile bu kanıtlandı ve nobel ödülü verildi bulan kişiye. Esas sorun şu ki bunu uygulayan insan sayısı belki milyarda bi kaç tanedir ve reklam olmuyorlar. ben 2 kişi görmüştüm sadece buna yakın hayat tarzı olan ve 60 larında 27 gibi gösteriyordu biri.
22 Yorumla- 3 ay
@26Vakit26 Geç dalganı, insanlar ölmicek kadar az yeseler yaşam tarzı yapsalar asla yaşlanmazlar ya da görece olarak %90 daha az dna hasarıyla atlatırlar bu durumu yaşıtlarına kıyasla. hücrenin dna hasarı anlamında anasını ağlatan şey serbest radikallerdir ve bunu da en çok fazla yemek tüketimi yapar. Boğazını tutabilen kendine hakim olabilen insan sayısı çogunlukta hep çok çok azdır bu konuda ve onlar varsa bile göremeyeceğin kadar düşük sayıdadır.
3 ayBiliyor musun yaş geçtikce yaptığın hatalar atmadığın o adımlar gece rüyalarını tırmalıyor insanın huzur evlerinde araştırma yapmışlar yaşılar üstünde ölüme yakın olanlar ölmek üzere olanlara bu dediğim ve şey demişler sevdiklerim ile daha çok vakit geçirseydim yanlış insalara harcadıkları vakitler vs vs
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 537 cevap paylaştı.
3 ayYaşlanmak korkutmuyor da gençliğimi yaşamadan, öyle hissetmeden, deli dolu davranamadan bu yılların geçip artık elini ayağını kaldıramaz hale gelmek korkutuyor. Allah sağlık versin, gençken yaşlıyken. En önem faktör sağlık.
20 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 470 cevap paylaştı.
3 ayhastalıkların vs ortaya cikmasi ilerlemesi korkutur tabii evet, o yüzden yaslanmadan ölmek istiyorum demisimdir hepp
51 Yorumla
3 ayHayır. Ama ya muhtaç kalırsam korkusu var sadece
Akıl ve beden sağlığım olduktan sonra hepimizin sonu toprak
40 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 1b cevap paylaştı. Hayır çünkü yaşlanmayı geciktiricek şeyler yapıyorum shsjflg yaşlanınca da ağırlık antrenmanı yapabilicem maks azcık kırışır yüzüm onu da kremle Hallederiz djdkflgjd
213 Yorumla- 3 ay
knk sen o yaşa geldiğinde abd de bile bunun çözümü olmadığını anlarsın bence, ben araştırdım, cildini en mükemmel hale getirseler sıradan bir insan bile yaşını yine anlıyor bir şekildi. şu var; çok iyi görünüyorsun ama asla gençleşemezsin. bu yüzün mükemmel seviyeye estetik en profesyonel/doğal yöntemlerle getirilse bile böyle.
- 3 ay
@VuR-KaN o kediler beni sevmese benden başka bir insan onun mamasını suyunu verirken depresyona girip dökmediği kadae tüy dökmez :D
Ama senin üstüne vazife değil :D
Gençleşmek değil gençleşmeyi önlemek hedef. Yaşlanmadım ki zaten gencim güzelim. Bakımlı insanın ve bakımsız insanın kendine dikkat eden insanın cildi çok farkeder. - 3 ay
o başka , bakımlı olam tabiki iyidir, ama 80 yaşında 30 görünmeyceğin kesin, ben bunu söylemek istedim, sağlam yerden girmişin kedi çin "ruhsal temas var" diyorsun. ama şunu düşünmeni isterim; o kedilerden birini bana versen çok geçmez 1 ay sonra tüy dökmemeye başlar :D bence yine kaybettin.. :D
- 3 ay
kaç tane var? bir tanesiyle deneyebiliriz... 1 ay sonra pırıl pırıl ve daha gür tüyleriyle, çok sağlıklı görsellerini sana buradan atabilirim, ve hatta kışın şömüne başında mışıl , mışıl uyurken. sen zamanında "kendi vicdanımın tanrısıyım" demiştin, bende kedinin "sevgi tanrısı" olacağım :D ve o kediye seni unutturacağım.. :D
- 3 ay
ölmeyecek kadar az yiyerek ömür geçirmek , ağırlık kaldırmaktan daha etkilidir yaşlanmayı geciktirme konusunda. bunu yapabilen kendine hakim olabilen çok fazla insan yok dünya genelinde o yüzden reklam olmuyor bunu başarmış insan.
- 3 ay
Evet boğaza hakim olabilmek zor. ama imkansız değil. buna yakın hayat tarzıyla bunu başarmış 1-2 insan görmüştüm medyada yıllar evvel haberlerde, bi tanesi karın kazınmalarıyla yaşıyordu ben buna alıştım falan diyordu ve çok genç gösteriyordu gerçekten yaşı ileri olmasına ragmen. insanlarda dna hasarına yol açan şey aslında çok yemekten ileri gelen oksidasyondur yani serbest radikallerdir. yemek enerjiye çevrilirken gereksiz yendiğinde serbest radikaller oluşup bunlar hücre dnasına zamanla hasar veriyor.. Ben bu abd otoriteleri tarafından ortaya atılan günlük şu kadar kalori almalısın yoksa zayıflarsın muhabbetine de şüpheyle yaklaşıyorum. vücut yiyceksiz kaldıgında kalori kısıtlandıgında metabolik olarak kendini zorluga adapte edebiliyor ayak uydurabiliyor bu strese. ve bu tarz bir stres otofajiyi tetiklemek için gerekli. otofaji bozuk dna onarımını teşvik ediyor sirtüin genlerri aktive ettiği için. yaşlanmayı tamamen yok edemesen bile bunlara dikkat ederek %90 yavaşlatabilirsin. Yaşlanmanın temellerini araştırdıgımda aslında sanılanın aksine doğal bir süreç olmadıgı anlaşılıyor. Hücre dna hasarı aldıkça savunma mekanizması gereği kendini kopyalamayı durduruyormuş bozuk dokunun çogalmasını engellemek için. bu da doku ve organda yenilenmeyi engelliyor yani yaşlanmış oluyorsun. Bu aslında senin çevresel şartlarından kaynaklı gelişen bir savunma mekanizması ama bu yaşlanma asla doğal değil bu noktada insanlarda bir yanılsama var ne yazık ki. İşin aslını bilmedikleri için çogunluga bakarak yanlış yorumluyorlar.
Yaşlanmak değil de sevdiklerimin elimden kayıp gideceğini bilmek daha çok korkutuyor onları kaybetmeye hazır değilim🥺
31 YorumlaDeğil aslinda her yaşin özelliği var elhamdülillah deyip Allah bol güzel anlariniz olmak nasip olsun hepimize. Her yaşi yaşina göre yaşamak nasip olsun
10 Yorumla
3 ayHayır korkutmuyor. Bana göre her yaşın ayrı bir güzelliği var 🙂
40 YorumlaKorkunun ecele faydası yok... 40 yaşım var zaten genç değilim... Max 10 yılım var bu dünyada o da kaza bela olmazsa...
29 Yorumla
3 ay20 YorumlaZamanı bilerek yaşamayı seviyorum. Onun için korkmadım. Gideceğim yeri de biliyorum. Huzurluyum. uzatmaları oynuyorum. Altın golü bekliyorum.
22 Yorumla- 3 ay
Yaşınız doğru mu? Maşallah, Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.
3 ayYaşlanmaktan korkmuyorum; aksine her yeni yaşın getireceği deneyimleri ve hayatın farklı dönemlerindeki o olgunlaşma sürecini merak ediyorum.
20 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 510 cevap paylaştı.
3 ayHayır neden korkayım eninde sonunda olacak bir şey, belki hiç olmayacak bile insan yaşlanmayı da dileyebilmeli aslında.
21 Yorumla
3 ayYaşlanmak korkutmuyor, muhtaç olmak korkutuyor. Allah elden ayaktan düşmeden ölüm nasip etsin.
21 Yorumla
u 3 ayHer yaşın bir güzelliği var ama yaşlanıp elden ayaktan düşmekten korkuyorum.
Kimseye muhtaç olmadan ölmek isterim.21 YorumlaBeni korkutuyor ben yaşlanmak istemiyorum Chuando Tan isimli adam gibi olmak isterdim adam 60 yaşında ve 20 yaşında görünüyor inanılmaz bir şey
22 YorumlaZamanı yeterince değerlendirememiş olma düşüncesi korkutuyor
30 Yorumla
3 ayYaşlanmak değil kdkdd yaşamadan yaşlanmak beni korkutur
30 YorumlaHep genç ve güzel kalabilsek keşke korkutuyor
30 Yorumla
3 ayHayır o yaşa kadar yaşayacağımızın bir garantisi bile yok
31 Yorumla
3 ayEvet 🥲 her şey zamanında güzel tabi. Lakin fizikten 23 yaşında kalmak isterdim 😋
32 Yorumla- 3 ay
3 ayEvet korkutuyor hem de cok korkutuyor lakin korkum yaslanmak degil.
Korkum yalnız yaslanmak
10 YorumlaAksine heyecanlanıyorum yaşlansam nasıl olurum ruhuma tezat bu beden bana beni tam olarak kendim gibi hissettirir mi görmek istiyorum
10 YorumlaKimileri demis yaslanmam felan
Yaslanmak demek hucrelerin olmesi demek
Olmus gitmis hucreleri hangi parayla geri getireceksin?
19 Yorumla- 3 ay
Kimse parayla geri getiririm dememiş
- 3 ay
@anonimmkimsee demis iyinoku yorumlari spor krem felan olmuyceknkadar az yemek yemek felan yazlar asagida
- 3 ay
Spor ve az yemek yemek yaşlanmayı geciktirir. Sağlıklı yaşamayı herkes ister kimse 30 yaşında 40 yaşında görünmek istemez. Elinden geldiğince o hücre ölümünü yavaşlatmak lazım. Bunu yapan yaşlanmak istemediği anlamına gelmiyor
- 3 ay
@anonimmkimsee yas aldikca istah acilir, sende yaslanmak istemiyorum diye dunya nimetlerinden mahrum et kendini. Gencken yemeklerin meyvelerin yuzune bakmazsin aklina bile gelmezler ama yas ilerledikce yemek yemenin zevkini aliyor insan
Dunyaya birnkere geldin onuda nimetlerden mahrum ederek mi yasayacaksin? - 3 ay
Ben yiyiorum ama herkesin yapıyor olması doğru olduğu anlamına gelmiyor. Bunlar kanıtlanmış bişey az yemek yemek daha sağlıklı. Hiç bişey yememek değil herşeyden az yemek. Ama dediğiniz gibi bdnde yemek yemekten mutlu oluyorum. Ama buda kilo ve sivilce olarak geri dönüyor
- 3 ay
@anonimmkimsee yemek istememek gibi bir secenegimiiz yok. Gencken yemek istemezsin mesela yas aldikca sadece kendini tutmaya zorlayabikirsin ama o istah her zaman aciktir
Birileri fişne yer mesela karpuz yer annelerinin yaptigi gul gibi yaprak sarmasini yer :-( :-( - 3 ay
Gençken yemek istemezsin diye bişey yok ki. Bende diyet falan yaparken zorlanıyorum rok tutan şekersiz yiyeceklere yöneiliyorsun falan. Ama daha genç oldupum için muhtemelen dediğinizi anlayamıyorum. Belki benim dueumumla aynı olmayabilir
- 3 ay
Yaşlanınca iştah artma diye bişey yokmuş. Vücut daha az enerjiye ihtiyaç duyduğu için daha az yiyormuşsun. Dediğiniz gibi hucreler ölüyor ve yavaşlıyor o yüzden enerji kapasitesi düşüyor. Bize zaten derste anlattılar bunu ama o kadar istirarlı iştah açılır dediğiniz için emin olamadım. Sürekli acıkma durumu yanlış beslenme sürekli şekerli ürünler yeme, mesela karğuzda çabuk acıktırır fazla yemek yemeye sebep oluyor.
- 3 ay
@anonimmkimsee dediginde dogru olabilir. Genclerin yemek yeme duskunkugune hic sahit olmadim nadir yasi ilerlemis olan herkes tombili
- Güzellik & Bakım konusunda 379 cevap paylaştı.
3 ayYaşlanmak değil de, geçip giden yıllarda yaşanmamış mutluluklar daha ürkütücü.
20 Yorumla
3 ayBedenim sağ (genç) ama ruhum ölmüş. (80 gibi hisseyorum.
20 Yorumlakorkmuyorum sonunda ölmek için gelmedikmi bu dünyaya
23 Yorumla- 3 ay
İvit 🙄
3 ayNasil olacağını merak ediyorum. Büyüklerimizin tabiriyle, Elden ayaktan düşmemeyi diliyorum..
20 YorumlaHayat böyle işte geldik gidiyoruz
İnsan olmanın özelliklerinden biri de yaş almak
20 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 398 cevap paylaştı.
u 3 ayEvet en büyük korkularımdan biri yaşlılık. Daha 25 yaşındayım ama 18-19 yaşlarımı özlüyorum
20 Yorumla 25 yaşındayım artık bana abi denmeye başlandı ve çok üzülüyorum bu duruma
10 Yorumla
3 ayEvet 20 yaşındayım ama yaşlanıcağım düşüncesi beni biraz üzüyor
10 Yorumla
3 ayYaşlanmak değil de o yaşı boş geçirmek beni korkutur
10 Yorumla
3 aykaçamayacağımız şeylerden korkmanın faydası yok keyfini sürmek lazım her dönemin
10 Yorumlayaşlanmak değil de kalitesiz bir ömür korktuyor
10 YorumlaHiç yaşlanmadan ömrünün baharında da elveda demek var
10 YorumlaÇocukluğumu gençliğimi gördüm, şimdi sıra yaşlılıkta, mezar taşımıda bi başkası görecek. 🌞
10 YorumlaHayır korkutmuyor her yaşın ayrı bir güzelliği var
10 Yorumla
3 ayYaşlanmak değil de yaşayamadan yaşlanmak korkutuyo ki aktif halim de bu maalesef
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 494 cevap paylaştı.
3 ayGüçten düşmek korkutuyor sheldon. Yalan yok. Hep güçlü olmalı erkek.
10 Yorumla Yaşlanmak da ölmek de korkutmuyor. Bakıma muhtaç olmadığım sürece sorun yok.
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,8b cevap paylaştı.
3 ayBazen. Yaşlanmak değil de muhtaç olma korkusu var.
10 Yorumla Hayır, her yaşın bir güzelliği olduğuna inanıyorum
10 Yorumla
3 ayhayır yaşlanınca da çıtır olcaksam sorun yok😆
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayHayır çünkü götüme, mememe bakan bir cins yok kadınlar gibi. Sıkıntı değil. 50 yaşında adamlar 25 yaşında kızlarla çıktığı bir dünyada yaşlanmakta sıkıntı yok erkek açısından.
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 481 cevap paylaştı.
u 3 ayHayır korkutmuyor. Şarap gibi kadınım yaş aldıkça güzelleşiyorum🧿🥂💅🎊
10 Yorumla
3 ayKorkun ecele faydası yok, her yaştan keyif alacağımı biliyorum
10 YorumlaMukedderat korksak ne fayda korkmasak ne fayda
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 765 cevap paylaştı.
3 aySaçlarıma ak düştü 🥲 bişi yok bişi yok hallederiz bunun üstesinden de geliriz djbdb
10 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 525 cevap paylaştı.
3 ayHer şeyden zaten korkuyoruz bundan da eksik kalalım ya
10 Yorumla Unutmaktan korkuyorum sadece kırışmaktan değil
10 Yorumla
3 ayYaşlanmak ölüme her gün daha yakınlaşmak demek. İmanı olan ölümden korkmaz
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 324 cevap paylaştı. korkunç bişiy ya.. zaten yaratıcı yaşlıları öldürüyo,
10 Yorumla- Devamını Gör (149)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar