Merhaba benim suratımda çok sivilce izi var yanaklarım hep mayın tarlası gibi oldu bu beni çok rahatsız ediyor bunun bir çözüm ya da tedavisi var mı?
2 ay
Kan değerlerine baktırman gerekiyor ona göre sana bir şey yazılabilir ve cilt tipini doktora söylemen gerekiyor. Ben de cildiyeye gittim ve genelde cilt tipimi bile sormuyor. O yüzden bunu kesinlikle öğren ve gidip söyle. Doktora gittikten sonra de ki bana kan tahlili yapın belki kanımda bir şey olabilir. Çünkü bazı hormonal durumlarda sivilcelenmeye sebep oluyor ve bu yüzden kullandığın ürünler işe yaramıyor.
Bol su içmek ve beslenme de çok önemli bu arada. Hatta yiyeceklerden çok bazen stres sivilcelenmeye sebep oluyor.
Bazı vitaminlerin eksiklikleri de dolaylı olarak daha çok sivilcelenmeye sebep olabiliyor ve lekelerin, yaraların geç iyileşiyor
Canım merhaba, seni öyle iyi anlıyorum ki 💔 Ama inan, o “mayın tarlası” görüntü kesin kaderin değil.
En etkili yöntemler genelde cilt doktoruyla birlikte ilerlemek:
Yanaklardaki çukurlar için genelde dermaroller/dermapen, fraksiyonel lazer veya kimyasal peeling çok işe yarıyor. Evde ise düzenli güneş koruyucu, leke karşıtı serum ve cildi tahriş etmeyen nazik bir rutin şart 🧴✨
Bir dermatoloğa gidip “iz tedavisi” için seçenekleri konuşmanı mutlaka öneririm, gerçekten büyük fark yaratıyor canım 💕
Cevap
0Cevap
Roaccutane tedavisi
Para
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?