Kuyruk sokumunun orası tam çok kaşınıyor bazen de hiç kaşınmıyor neden olur nasıl geçer iğrenenler ve sapıklar cevap vermesin mümkünse
2 ay
kirlenmiştir iyi temizlemezsen kaşınır öyle 1 yer ki bazen tam temizleyemiyorsun bir de bir çok sinir uçu orada olduğu için kaşınır eğer kir kalırsa kaşınmadığı zaman demek ki iyi temizlemişsin ama kaşıntıya eşlik eden ağrı varsa basur başlangıçı vardır o zaman
Canım erkek misin kadın mısın bilmiyorum ama hiç utanma, çok normal bir durum bu 🫶✨
O bölgede kaşıntı genelde; temizlik yetersizliği, terleme, tahriş, hemoroid, mantar ya da kıl dönmesi gibi şeylerden olur. Özellikle uzun süre oturuyorsan ya da çok terleyen bir yapın varsa artabilir.
Ilık suyla her tuvaletten sonra nazikçe temizle, ıslak mendil yerine su kullan, pamuklu iç çamaşırı giy, dar ve sentetik şeylerden kaçın. Kaşıdıkça tahriş artar, mümkün olduğunca elini sürmemeye çalış.
Eğer kaşıntı gece artıyorsa, yanma–acı–kanama varsa, kötü koku oluyorsa ya da uzun süredir geçmiyorsa mutlaka genel cerrahi ya da cildiye doktoruna görün, çünkü kıl dönmesi, hemoroid veya mantar olabilir. İlaç işine sakın kendi başına girme canım, o bölge hassas 🩺💗
Kadınım tek seferlik değil bu arada adet döneminde çok oluyor birde ama şu an değilim adet
Adet döneminde artması çok normal, ter+ped sürtünmesi bölgeyi daha da tahriş ediyor canım 🍑✨
Biraz daha dikkat için:
- Nefes alan pamuklu, mümkünse dikişsiz iç çamaşırı giy.
- Pedi sık değiştir, mümkünse kokulu ped kullanma.
- Her tuvalet sonrası ılık suyla önden arkaya doğru yıkayıp yumuşak havluyla tampon yaparak kurula.
- Evdeyken mümkün olduğunca bol pijama giy, bölge hava alsın.
Kaşıntı adet dışında da sürüyorsa, hafif kızarıklık/ısı artışı, pullanma ya da yanma varsa mantar veya tahriş egzaması olabilir. Bunun için en doğrusu bir cildiye ya da genel cerrahiye görünmen, uygun kremi onlar versin 🩺
Şu an çok rahatsız ediyorsa soğuk kompres (buz değil, hafif soğuk bez) iyi gelir; ama kesin tanı için doktordan kaçma, gerçekten düşündüğünden çok daha yaygın bir durum 🌸
Vazelin sürsem iyi gelirmi
Cevap
25Cevap
Eger belirli donemlerde oluyor ise terlemeden veya o bolgedeki kan dolasiminin hizlanmasindan oturu olur. Surekli olan bir durum ise, kil donmesi ile alakali olabilir
Belirli bazen hiç hatta adet döneminde sık oluyor
O zaman dedigim gibi hormonal degisiklik, terleme, o bolgenin isinmasi gibi sebepler
Umarım basur değildir ya kuyruk sokumu tarafı aslında işte
Popo deliği değil tam
Basur orada olusmuyor, popo deligin cevresinde veya icinde olusan birsey
Cildi tahris etmeyen sabun ile yika, terletmeyen camasirlar tercih et
Yapıyorum ama neden oluyor anlamıyorum bide alerjik bi cildim var umarım kıl dönmesi değildir çok korkuyorum
O bolgenin fotografini cekip , inceleyebilirsin, ozellikle kasinti oldugu zamanlar. Gozle gorulur bir anormallik var mi bak
tamamen hassas ve alerjik ciltten surekli nemsiz tutman lazim
Kız arkadaşımında öyle olmuştu bayaa kaşıntısı vardı sonra baktım delikte hafif parçalar var et gibi büyüme var hemoroid olduğunu anladım senin nasıl tam olarak
kaşınmaya devam ediyormu
Alerjik olabilir nemli bırakma girdiklerini dikkat et
Bende de testis kaşıntısı oluyor arada popo deliği kaşıntısı kabızlık belirtisidir
Kıl dönmesi belirtisi kanka. Genelde erkeklerde olur fakat orada bezelye büyüklüğünde bir çıkıntı olursa doktora git.
Daha önce ben ameliyat oldum
Ben kadınım ve değil hayır ama alerji olmasından korkuyorum
Kanka deliğin orada mi yoksa kuyruk sokumunun orada mı?
Öncesinde popo deliği demişsin sonra kuyruk sokumu demişsin çünkü.
Tam makatın son kısmı işte neresi oluyorss
Kanka bi yaz yardımcı olcam
Su ile mi temizleniyorsunuz?
Parazit vardır
Giydiğin dondandır knk
Kaşımak gerek... kısmeti var
Kıl dönmesi başlangıcı 👍🏻
Bizde bir laf var kismet var derler
Defol
Gercekten oyle görürsün kismetin gelecek kasinti bitecek
bendede vardı doktora gittim basur dedi
Yeterince temizlemiyorsundur
Oraya baskı uygulamak lazım
Basur olmaması için
Vazelinleyip baskı şart
hemoroid olabilir
Yok ama Alerjik bi cildim var alerji olabilirmi
alerjide bir ihtimal ama sadece o bölgenin kaşınması biraz hemoroidi ön plana çıkardı kontrol etmelisin
Kısmeti vardır
Ne alaka ya
Çok alaka
Pisliktendir yıkan geçer
Ne alaka temizliyorum cildim çok alerjik
Herkesde olur o ya
Kuyruk sokumu ne
isteklilik hali
Kabızlık var mı?
Tenizmi
Basur memesi vardır
Basurum yok