Bence görünüşe denilmez ben bunu anladım 👌 insanın içinde az merhamet, ar damarı yok ise dünyanın güzeli de olsa iğrenç bir yaratık gibi bir görüntü yayarsın
Öncelikle fiziksel güzellikle yetinerek sadece fiziksel güzelliğe güzel demek güzeli, güzel olanı ve güzelliği tam olarak bize tanımlamaya yeterli gelmez. Birini gerçek anlamda güzel sıfatıyla tanımlamak için o kişinin öncelikle kâlbinin güzelliğini anlamak ve hissetmek gerekli. Sonrasında ise güzel niyetlere ve amaçlara sahip bir zihin yapısı güzel nitelemesine lâyık görülen kişinin gerçek anlamda güzel niyetleri olduğunu da bize ispatlayacaktır. İnsanın güzelliğinden emin olmak zamanla o kişinin tavırlarıyla anlayıp güven duyabileceğimiz bir duygu ve izlenim edinmeyle de ilgili gibi görünüyor. Fiziksel bir güzellik ispatlamaya muhtaç değildir ama, ruhun, kalbin, zihnin güzelliği yaşananlarla birlikte kendiliğinden açığa çıkıp kişinin nasıl bir güzelliğe sahip olduğunu çevresindekilere bir nevi ispatlayıverir. Kalpten gelen gerçek bir güzellik, güçlü bir kişilik güzelliğin asıl kısmıdır, özüdür..
Bana göre güzellik sadece yüzle, dış görünüşle ölçülen bir şey değil. İnsanın kalbi temiz değilse, vicdanı zayıfsa ve başkalarına karşı merhameti yoksa ne kadar güzel görünürse görünsün o güzelliğin bir anlamı kalmıyor. Çünkü insanın içi davranışlarına yansıyor. İç dünyası kötü olan biri zamanla yüzündeki güzelliği de gölgeliyor. Asıl güzellik insanın karakterinde, vicdanında ve başkalarına gösterdiği merhamette ortaya çıkıyor.
Tatlım, o kadar haklısın ki 💗 Gerçek güzellik bence de yüz hatlarında değil, insanın içinden dışarıya yayılan o sıcaklıkta, merhamette ve durulukta gizli. İçinde sevgi olmayan biri ne giyerse giysin, ne kadar bakımlı görünürse görünsün dışarıya soğuk bir enerji verir. Gerçek güzellik kalpte başlar ✨🌸💖