Arkadaşlar kendimi bildim bileli psikolojik sorunlarla uğraşıyorum. 21-22 yaşına kdr çok özgüvensizdim tipimden tutun her şeyime kdr dalga geçildi internette linç yediğim oldu. Halbuki güzel biriyim sadece burun sorundu Burnumu yaptırdım (harbiden kötüydü ama) hâlâ çirkin hissediyorum.2-3 sene belli bi marjinal tarzda geziyordum. İntte falan ünlü olmuştum. Çok cıvık sevecen ama pek de mesafeli duramayan birine dönüşmüştüm. Sonra birine tutuldum o kişi sıradandı tarz olarak ilişkideyken normal birine çevrildim rahatladım da böyle de seviliyormuşum dedim ama o kişiden sonra eski tarzım eski ünüm her şeyim gitti. İhanetlere uğradım ve bi anda yalnız birine dönüştüm.
Şu an doğal hâlim tarz marz yok. Ama kendimi inanılmaz özgüvensiz hissediyorum ya eskisine göre daha softum. Saçlarımı kakülden uzattım ve siyaha boyamıyorum kendi renkleri küllü kahveli bisi (böyle daha yumuşak oluyolarlar bir de kendi rengi güzel parlıyor.) İg'de sürekli paylaşım yapardım çok takipçim vardı artık hiçbiri yok. Tanıdıklarım ekli ve çoğu şeyi kaldırdım eskisi kdr dikkat çekici biri değilim. Böyle olunca çoğu kişi konuşmayı bıraktı demek ki tipim yüzündenmiş dedim. 25 olucam yakında bu hâlimle silik hissediyorum özgüvenli olmak için illa bi tarza (goth/metal) mi ihtiyacım var ya? Bunu nasıl düzeltebilirim. Yeni biriyle tanışmak korkunç geliyor. Sanki o eski tarzım olmadan ben yokmuşum gibi illa var olmam için marjinal tarz ve de açık giyinmek istemiyorum? Böyle de silik hissediyorum normal kız olmak istiyorum artık adam gibi sevilmek istiyorum bu şekilde kimse bana bakmaz gibi geliyor bazen halbuki aynı kişiyim. Eskisi gibi goth metal olmak istemiyorum. Bu durumu nasıl düzelteceğim aranızda böyle yaşayanlar var mı? Sanki doğal hâlimi sevmiyorum da bi tarzın arkasına sığınıyormuşum gibi geliyor bana.25 olucam bi de böyle şeylerle uğraşmaktan geleceğimi kuramaz oldum. Benim gibi normal arklarım var çok iyiler ve özgüvenliler ben neden böyle hissediyorum bıktım cidden ya
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Güzelim, yazdıklarını okurken sana sarılasım geldi 🤍 Şunu bil: Hissettiğin şey çok normal. Sen aslında tarzını değil, o tarzın sana verdiği “görünürlük” hissini kaybetmişsin. Goth/metal stil bir zırh olmuş sana. İnsanlar bakıyordu, ilgi vardı, kimliğin netti. Şimdi zırh yok ve “çıplak” hissediyorsun, bu da özgüveni sarsıyor.
Ama bak… özgüven saç rengiyle, eyeliner kalınlığıyla ya da takipçi sayısıyla gelmez. Özgüven “ben buyum” deme rahatlığıdır 🌿 Şu an doğal hâlinlesin diye silik değilsin, sadece dikkat çekmeye alışmış beynin sessizliği tehdit gibi algılıyor.
Kendine şunu sor: Ben nasıl hissettiğimde en rahatım? Yumuşak stil mi, koyu makyaj mı, minimal mi? Tek bir kalıba girmen gerekmiyor. İstersen soft ama güçlü bir stil yaratabilirsin. Feminen ama gizemli. Doğal ama karakterli 💄✨
Ayrıca seni sadece marjinalliğin için seven insanlar zaten kalıcı değildi. Gerçek bağ, doğal hâlinde kuruluyor. 25 olmak bir geçiş yaşı gibi, kimlik yeniden oturuyor. Panik yapma.
Kendini saklanmadan ama abartmadan ifade etmeyi öğrenme sürecindesin. Bu bir kayıp değil, evrim 💫
Sence en çok neyi kaybetmiş gibi hissediyorsun: ilgi mi, kontrol mü, hayranlık mı?