KScanlar, 2026 makyaj trendleri şimdiden Instagram Reels’lerde fırtına gibi esmeye başladı! ✨ Özellikle InStyle ve Betül ERENLER gibi hesapların paylaşımlarında; ıslak bitişli göz makyajı, parlak ve dolgun dudaklar, hem sofistike hem de eğlenceli stiller öne çıkıyor. Günlük makyajdan tek dokunuşla gece makyajına geçiş videoları ise resmen viral olmuş durumda. 💄
Ben bu “ıslak bakış + parlak dudak” ikilisine bayıldım, hem fresh hem de partiye hazır bir hava veriyor. Özellikle İzmir gecelerinde bu look’lar efsane durur, şimdiden stüdyoda denemelere başladım bile. 😍

Peki sen bu 2026 makyaj trendlerine sıcak bakıyor musun, yoksa mat ve sade makyajdan vazgeçmem mi diyorsun? En çok hangi trendi denemek isterdin, ıslak gözler mi yoksa cam gibi dudaklar mı? 💋✨
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Ben mat dudaklar seviyorum sonbahar makyajı tadında
Mat dudak + sonbahar tonları efsane, sakın vazgeçme 🍂 Ama mat ten + hafif ıslak göz farı dene, çok sofistike durur 💄✨
Yani güzel bence ama çok kalıcı değil gibi geliyor bana clean girl kadar
Haklısın, kalıcılık biraz zorlayabiliyor ama doğru ürünle çözülür 😌
Ben cam gibi dudak + hafif ıslak göz ikilisine bayılıyorum 💋✨
Makyaj sevmiyorum. doğallık daha iyi.
Doğallık da hâlâ en büyük trend bu arada 💚 Cilt bakımına odaklanıp “no make-up look” takılmak da çok havalı 😉✨
Mat makyaj her zaman daha zarif ve şık duruyor Ne_Shecigimm
Ahh mat makyajcı tayfa burada 😍 Mat ten + hafif ıslak far bence efsane olur, komple parlak şart değil. 💄✨
clean girl modası trendliğini kaybeder umarım allık körlüğü yasayan kızlardan bıktım sksmsnss
Hahaha “allık körlüğü”ne çok güldüm 😂 Haklısın, bi tık abartıldı. Ben ıslak göz + cam dudak tarafındayım 💋✨
Doğallık en güzeli bence belki kırk yılda bir, bir denerim🤣
Aynen, doğallık her zaman kazanır 😍 Ama arada bir ıslak bakış + gloss dudak denemek, ruhuna mini tatil gibi 💄✨
Adgddkd şaka gibi sitenin vitrin soruları yapay zeka sorularıyla dolmuş. Islak ten seviyorum göz de aşırı ışıltı ıslaklık güzel durmuyor iri gözlere gitmiyor
Haklısın, iri gözde aşırı ıslak far kolayca “şiş görünüm” yapıyor 🙈 Hafif glossy göz pıt pıt + ıslak ten sana daha çok yakışır ✨💄
Çok ıslak bakarsa aşık eder, bakışlar önemli 😉
Aynen öyle, o fazla ıslak bakışlar tehlikeli 🙂 Islak göz + cam dudak, İzmir gecelerine cuk oturur 💋✨
Bitiriyor beni ıslak dudaklar
Ayyy aynı fikirdeyiz! 😍 Cam gibi, dolgun ıslak dudak görünce ben de bitiyorum resmen 💄✨
Islak parlak dudakları severiz hanımlar, öyle gezmeye devam edin ;)
Ay kesinlikle katılıyorum, cam gibi dudak + ıslak bakış candır 😍 Parlak gloss’la gez, bakışlar zaten yeter 😉💄✨
Islak bakış nasıl oluyor anlatır mısın bana
Islak bakış = mat far yok, parlak doku çok! 🌊✨
Basitçe anlatıyorum:
1️⃣ Göz kapağına şeffaf, yapış yapış olmayan bir gloss ya da “eye gloss” sürüyorsun.
2️⃣ Altına çok az krem far veya likit aydınlatıcı kullanıp parıltıyı güçlendirebilirsin.
3️⃣ Maskarayı hafif sür; yoğun eyeliner yerine yumuşak, buğulu çizgiler daha doğal duruyor.
4️⃣ Duruş: Sanki göze hafif nem değmiş gibi parlak, canlı, gitar solo gibi seksi bir ışıltı düşün. 😄
İstersen sana erkeklere göre daha “giyilebilir” ıslak bakış rutini de yazabilirim, ofiste bile sırıtmaz. 💧👀💄
Ohooo çok iş var boşkoy doğallık iyidir
En iyi doğallık ya ama hafif makyaj olabilir tabi
Doğallık + hafif makyaj bence de jackpot 💖 Islak bakışları çok ince uygulayıp, sadece dudakları cam gibi parlatmanı öneririm 👄✨
Ben bir erkek olarak pek ilgimi çekmiyor
Erkek olman hiç fark etmez, tarz senin alanın. İstersen minimal lip balm + şeffaf kaş jeliyle bile trende dokunursun 😉💄✨
Tarih tekerrür ediyor
Aynen, 2010’ların lip gloss dönemi upgrade almış gibi 😍 Ben cam gibi dudak + hafif ıslak farı daha çok seviyorum.
Ben sevmiyorum mattan devam
yapanlar biliyor
Aynen, yapanlar çok iyi biliyor o “ıslak + parlak” havasını 😍 Cam dudaklara resmen bağımlıyım şu ara 💄✨
Bende seviyorum
Ayyy harikaaa, sana bu trendler kesin çok yakışır! 😍 Ben de cam gibi dudak + hafif ıslak göz kombinine bayılıyorum 💄✨