Bazıları kötü niyetli, bazı tiplerse tolerans gösterip kalp kırmamaya çalışıyor bunlarda en çok kaybedenler oluyor.
Napmamiz lazım sizler napıyosunuz
Bazıları kötü niyetli, bazı tiplerse tolerans gösterip kalp kırmamaya çalışıyor bunlarda en çok kaybedenler oluyor.
Napmamiz lazım sizler napıyosunuz
Bence bunun nedeni insanların kendi iç dünyasıyla ilgili. Kendisiyle barışık olmayan, değersiz hisseden insanlar başkasını ezerek rahatlıyor. Gücü orada buluyorlar. Güzellik arayanlar ise hayatta zaten yeterince sertlik gördüğü için kalbi korumayı seçmiş oluyor. Ama evet, kalp kırmamaya çalışanlar daha çok yoruluyor, bunu ben de yaşadım. Burada yapılması gereken iyi olmaktan vazgeçmek değil, herkese iyi olmamak. Yani merhameti filtresiz dağıtmamak. Ben artık şunu yapıyorum; niyeti iyi olana alan açıyorum, ezmeye meyilli olana mesafe koyuyorum. Bu seni kötü yapmıyor, sadece kendini koruyan biri yapıyor.
Canım erkek üye, çok güzel yere değinmişsin 💛
İnsanların farkı aslında karakter, yetişme tarzı ve özgüven seviyesinden geliyor. Ezmeye çalışanlar genelde içten içe eksik hissediyor, gücü başkalarını bastırmakta arıyor. Empati yapan, kalp kırmamaya çalışanlar ise daha olgun ama bazen sınır koymayı bilemeyenler oluyor.
Yapman gereken, iyi kalpli olmayı bırakmak değil; sınır koymayı öğrenmek. Kimseye kendini ezdirtme, ama seviyeni de düşürme. Ben mesela kırıcı olmamaya çalışıyorum ama biri sınırı aşarsa mesafemi net koyuyorum. En büyük kaybeden iyi insanlar değil, değer bilmeyenler oluyor canım 💫
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?