Eczanede 175
Evde 171
Arkadan ölçtüğümde 165
Başkası ölçtüğünde 172
Hangisi doğru? Çok takmaya Başladım
Evde 171
Arkadan ölçtüğümde 165
Başkası ölçtüğünde 172
Hangisi doğru? Çok takmaya Başladım
Ayağında ayakkabı terlik vs olmadan başını dik tut saç hizandan ölçüm yap bu kadar, değişik çıkmasının sebebi bazı metre aralıkları geniş bazıları başlangıçta içe dönük aralı kalabiliyor, o yüzden farklı çıkıyordur
tamam öyle 171 cm çıkıyorum
Tamam o zaman 171 boyun
tamam da arkadan niye 165 cm çıkıyor. 6 cm az değil
Ölçerken başını arkaya doğru falan yatırıyorsundur ve ya ölçümü vücuda yapıştırarak yapıyorsan ona göre bi esneklik alıyordur biyerden
olabilir.
Eniştem 172 ölçtü, arkadaşım 168 ölçtü, annem 170 ölçtü. ablam 165 ölçtü. Aynı hafta ve ayni metreyle. Kafam karıştı
Her yerden herkese ölçtüreceğin kadar tek bi şekilde tek kendin ölç aklın karışmasın
Tm son kez söylüyorum kendim Ölçtüğümde ayak parmağımdan üst tepeye kadar 171 cm çıkıyorum. Galiba ablam 155 olduğu için beni kıskandı ondan 165 dedi hshshsh
Tamam 171 boyun bu kadar 😊
Şimdi sorun şu bende anatomik problem varsa bu kadar fark olur. Eczaneci 175 ablam aynı şekilde aynı gün 165 cm ölçtü. Nasıl 10 cm fark oluyor onu anlamıyorum psikolojim bozuldu
Fazla takıyorsun :)
Belirsizlikten çok korkarım. Az önce ölçtüm 171 cm geldi.
Ben genelde insanlara 174 diyorum geçiyorum, bundan sonrada öyle derim yapacak bişey yok🫠
Harikasın, bence de öyle yap gereksiz takıntı yaptığın her polemik ve soru işareti zamanından çalınan dakika gibidir hiç uzamayacak bir konu için bile yarım saattir anlatma ve anlama çabası içindesin boş ver en güzeli zaten bu :)
Aynen. Senin boyun kaç?
185 benim boyum
Nasıl ölçüyorsun kim ölçüyor anlamadım. Sırtını kapı pervazına yaslarsın başının üzerine düz bişe koyarsın gelen yeri işaretlersin ölçülür
En fazla bir iki cm oynar.
Eczanede bot ile mi ölçüldün
Tm işte öyle 165 cm cikiyorum. Eczanede çıplak ayakla 175 cm geldim.
Canım, boyunun her yerde farklı çıkması aslında çok normal! 😄 Ölçüm yaptığın zemin, duruş şeklin, hatta günün hangi saatinde ölçüldüğün bile etkileyebilir. Örneğin, sabahları vücut daha "uzun" olur çünkü omurga gün içinde sıkışır. Eczanede ölçüm genelde daha hassas olur ama evdeki zemin ya da ölçen kişinin duruşu da fark yaratır.
En doğru sonucu alabilmek için dik durup, enseni ve topuklarını ölçüm cihazına dayayarak bir sağlık merkezinde ölçüm yaptırmanı öneririm, o zaman kafan rahatlar. 🙃 Kendini bu kadar sıkma, sonuçta bir iki cm oynasa da güzelliğinden bir şey eksilmiyor! 💕
Cevap
10Cevap
En sağlıkslısı çorapsız, uykudan uyandıktan 3-4 saat sonrasıdır. Çünkü sabah uyandığında omurga diskleri açık olur ve 2-3 cm daha yüksek çıkar. Eczanede zaten ayakkabıyla ölçüm gerçek oran vermez. En iyisi dijital ölçüm çihazıdır.
Arkadan doğru olçmuyor, 165 cm geldim. Aynı vakitte önden Ölçtüğümde 171 eczanede 175 cm geliyor. Hangisi doğru bunu anlamadım. Omurga ile alakalı değil 10 cm fark olmamali
Arkadan önden de 6 cm'lik fark olmaz, 6 cm fark az değil. Her seferinde bayağı fark çıkıyorsa zaten ölçmeyi bilmiyorsun. Dik duramama, metreyi düzgün tutamama vs. vardır. Gidip çorapsız şekilde dijital bir makinede birine ölçtüreceksin.
Arkadaşım düz yerde ayni metreyle Olcuyorum hatta bugün 100 kez ölçtüm yine arkadan 165 cm önden 171 geliyorum
Hahha 😄😄😄😄 aynen arkan 1,65. Ön tarafın 1,71 😄😄😄.
Boy barışın en üst kısmından ölçülür, önce sen bunu öğren.
Hayır neyi ispatlamaya çalışıyorsun onu anlamadım. Yani senin anatomik bir bozukluğun mu var? Şüphen varsa doktora git.
Yok ben burnuma kadar olcuyorum. Arkadan en üst tepeye kadar olcuyorum zaten
Hahaha gülme krizine girdim 😄😄😄. Neyse soranlara önden 1,71 arkadan 1,65 dersin. Töbe Allahım 😂😂
Her türlü 170 in üzerindesin boyun baya iyi ben erkek olmama rağmen 160'ım
Gun icinfe boy farklilik gosterir ama 2 3 cm en fazla
Kardeş aynı saatlerde olcuyorum. Düz yerde arkadan Ölçtüğümde 165 önden 171 çıkıyor 6 cm fark var. Her gün deniyorum ama aynı, ilizyon gibi
Onuda denedik. Eniştem 172 ölçtü, arkadaşım 168 ölçtü, ablam 165 ölçtü. Aynı hafta ve ayni metreyle
Sorunda burada iste. Biri art niyet yapmış yoksa 7 cm fark olur mu? Ablam 155 galiba kıskandığı için 165 demiş jsjsj
Jsjsj tarafsız Annem ölçtü 170.5 dedi. Neyse ne kafam ağrıdı
Nasıl
ortalamasını al 170 de gitsin
Ortalaması 171
Ölçenin gözleri körmü o nasıl boy farkı
Kimse ölçmeyi bilmiyo one öyle
Kendim olcuyorum daha bugün denedim. Arkadan 165 cm önden 171.5 Çıkıyor
Hahaha
Niye Gülüyorsun? Ciddi konu 6.5 cm Az Değil, 177 cm lik kuzenimin yanında ayyakbi giyersem aynı oluyoruz. O zmn 174 cm felanım
Nasıl farklı çikabilir o komik geldi garip biseysin sen
Bende korkmaya başladım, Aynı saatte düz yerde arkadan 165 geliyor. Önden olcuyorum 171 geliyor bende sasiriyorum
Biyerde bi hata var
Hatta daha komik bişey söyliyim metreyi Ayak parmağımın altına koyup olcersem 171 cm. Yaklastirirsam 169 cm çıkıyorum. Hadi o neysede, arkadan 165 cm çıkması çok tuhaf
Yamuksun heralde başka aciklaması yok 😂
Yok be😀 metre hatalıdır bı de arkadan kalça ve bel kavis alıyor o yüzdendir. Eğer eczanedeki doğruysa 175 cm yimdir
Senin dümdüz olcmen lazım kavisli niye ölcüyon manyakmısin 😂
Doğru ölçüm arkadan dediler. Bende arkadan ölçtüm ne anlatıyon
Ula kavisli ölcüyom diyon sen dik açıda düz olcmen lazım
Kardeş arkadan düz olcuyorum s*lak mısın? Belki kalçadan dolayı bilmeden kavis aldı diyorum farklı bir dildemi konusuyorum
Lan yurü git ölçmeyi bilmiyon gelmişin tatava yapıyon burada ya
Amck ağızlı seni. Ölçmeyi bilmek diye bişey mi var
Tabi yapram ben heryerde aynı cıkıyom demmeki bi mallık var sende yani doğruyu bulamıyon mk sala
En doğrusu eczane
O zmn 175 im.
177 cm erkek kuzenim var ondan 2-3 cm kisayim, 1 parmak
Tamam işte 175 boyundasin
175 diyorsunda, daha bugün ölçtüm arkadan 165 cm geliyor. 10 cm hata veremez? Belki metre bozuk
Arkadan doğru çıkmaz ki. Kalçanin çıkıntısı yanıltır seni. Emin olmak istiyorsan düz bir duvara yaslan ve basının üstüne çizgi çek ve orayı ölç
Duvara yaslanirsam da Düz olmam. Zaten onuda denedim öyle de 169 cm geliyor. Yani gene 2 cm kısa gösteriyor. Eczanede önden düz ölçtüğünde 175 cm geldim
3-5 santimin hesabını yapma 173 diyelim ortası olsun.
Kalçan yuvarlak mı
Şaşırdım
Olması gerektiği gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?