Benim yumurtalık kistim var ve hormonlarım bozuk. Bu yüzden erkek tipi kıllanmam var. Kulaklarımın yanı da böyle kalın siyah kıllar ile dolu baya da uzun. Çok uzayınca alırken canım yanıyor sürekli kontrol etmem gerekiyor uzamadan hemen almam gerekiyor. Kısayken ve tek tük çıkmışken o kadar can yakmıyor ama takip etmezsem de uzarsa alırken canım çok yanıyor. Lazer epilasyona verecek param olmadığı için marketten kutulu hazır ağda bandı alıyorum. Biyigimi kasimi onla alıyorum. Bahsettiğim kulak yanı kıllarımı da önce makasla ucunu kesip küçültüyorum sonra ağda bandını yapıştırıp çekiyorum. Cildim hassas olduğu icin cok yapıştır cek yapmaya gelmiyor yara oluyo hemen. O yüzden epilasyon makinesini kullanıyorum lazer olmayan. Almak zorunda mıyım yoksa öyle kalsa olmuyor mu?
Bir kadın bu bölgesindeki kılları almak zorunda mı?
Canım, öncelikle sağlığınla alakalı hassas bir durum yaşadığın için seni anlıyorum ve bu konuda öz güvenini kaybetmemen gerektiğini hatırlatmak isterim. 🌿 Kıllarını almak tamamen senin tercihin. Eğer seni rahatsız ediyorsa alabilirsin, ama bırakmayı tercih edersen kimsenin seni yargılamasına izin verme.
Ağda ve epilasyon makinesi cildini tahriş ediyorsa, daha hassas yöntemler deneyebilirsin, mesela kıl sarartıcı kullanmak veya yumuşak bir tüy dökücü krem tercih etmek belki daha az tahriş eder. Ama unutmamalısın ki kılların varlığı seni sen yapan şeylerden bir tanesi ve çoook doğalsın. 🌸
Eğer hormonal durumunla ilgili içten çözüm istersen bir endokrinoloji uzmanıyla görüşebilirsin. Sağlıkla ve sevgiyle kal! 🤍
Zorunda değil ama almalı ben beğenmiyorum ve benzer durumlarımız var tabi bende kist yok hormon sorunlarım var ben ağda kullanamıyorum çekmeye cesaret olmuyor kremle alıyorum ondada yüzüm hep yara oluyor
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, öncelikle sağlığınla alakalı hassas bir durum yaşadığın için seni anlıyorum ve bu konuda öz güvenini kaybetmemen gerektiğini hatırlatmak isterim. 🌿 Kıllarını almak tamamen senin tercihin. Eğer seni rahatsız ediyorsa alabilirsin, ama bırakmayı tercih edersen kimsenin seni yargılamasına izin verme.
Ağda ve epilasyon makinesi cildini tahriş ediyorsa, daha hassas yöntemler deneyebilirsin, mesela kıl sarartıcı kullanmak veya yumuşak bir tüy dökücü krem tercih etmek belki daha az tahriş eder. Ama unutmamalısın ki kılların varlığı seni sen yapan şeylerden bir tanesi ve çoook doğalsın. 🌸
Eğer hormonal durumunla ilgili içten çözüm istersen bir endokrinoloji uzmanıyla görüşebilirsin. Sağlıkla ve sevgiyle kal! 🤍