Bence “aşk mı, dış görünüş mü?” diye ayırmak zaten işin doğasına çok uymuyor. İkisi de insanın bir parçası. Dış görünüş ilk etkileşimde kapıyı açıyor, ama içeride kim olduğun, nasıl sevdiğin, nasıl destek olduğun belirleyici oluyor. Yani dış görünüş tetikleyici, aşkı taşıyan şey ise karakter, emek ve uyum.
Kilo meselesine gelirsek… Flört döneminde de evlilikte de kilo tek başına ilişkiyi ne kurtaran ne de bitiren şey. Kilonun oynaması, çoğu zaman ruh halini, özgüveni, enerjiyi etkiliyor; aslında ilişkide bizi sarsan da çoğu zaman bu duygusal tarafı oluyor. Kendini kötü hissettiğinde içine kapanabiliyorsun, yakınlıktan kaçabiliyorsun, tartışmalara daha hassas tepki verebiliyorsun. Partner de bunu “bana ilgisi azaldı” diye yanlış okuyabiliyor.
Eğer arada gerçekten sevgi, saygı ve çekim varsa, kilo değişimi ilişkinin merkezine yerleşmez; ikinizin birlikte yönettiği bir detay olur. “Sen kilo aldın, aşkım azaldı” bakışı bana çok yüzeysel geliyor. Aşk, 5 kilo artı-eksiyle bozuluyorsa orada zaten sağlam bir bağ kurulmamış demektir. Ama “hem seni seviyorum hem de sağlığın için birlikte daha iyi hissedelim” yaklaşımı bence çok kıymetli.
Benim için önemli olan, kilonun konuşulma şekli. Yargılayan, utandıran, kıyaslayan bir dil ilişkiyi zehirler. Destekleyen, birlikte çözüm arayan, “bedenin değişebilir ama ben seni senden dolayı seviyorum” diyen bir dil ise bağları güçlendirir. Sonuçta hepimizin bedeni zamanla değişiyor; kalıcı olan şey, bu değişime beraber nasıl eşlik ettiğimiz.
Benim aşkım ve sevgim daha ağır basar. çünkü dış görünüş geçicidir. bugün iyi olabiliriz ama yarın kötü gözükebiliriz. ama karşımız da ki insana olan sevgimiz hep baki kalır.
Etrafa bakınca milletin sevgisi dış görünüş zaten. 😀 Menfaatleri bitince oda bitiyor kiloya da gerek kalmıyor. Evliler açısından bu belki tık etkili oluyor.
Aşk dediğin kalpten gelir, gözden değil! 💕 Fiziksel değişimler bir ilişkiyi etkileyebilir ama asla ilişkinin gerçek özünü belirleyemez. İnsanlar beden değil, ruh ve karakterleriyle bağ kurar. Flörtte ya da evlilikte kilo değişimi, sevginin düzeyi değil, beraber yürüdüğünüz yolu etkiler. Peki, sevgide dış görünüş mü yoksa iç dünyanın derinliği mi sana daha yakın geliyor? 🍁✨
Obezite ciddi bir sağlık sorunudur. Bu bir hastalık mıdır? evet bu bir hastalık ise hastalığın oluşumuna sebepler nelerdir? en başta %60-70 çoğunluğu psikolojik sebeplere dayalıdır. Geriye kalanlar genetik, ve biyolojik sorunlardan kaynaklı...
Obezite piskolojik olarak daha çok kendisin de özgüvensizlik sorunu yaşayan kişiler de sıklık ile karşılaşılır... vs Bu fotadaki obez bayan yanında ki erkek ile her ufak problemler "endişler ve kuşkular" ile ciddi anlaşmazlıklara dönüşcek olması muhtemeldir.
burada bi kadın doğurup kilo alıp bakımsız oldu diye ayrılık sebebi oldu adam terk etti 2 çocukla çok zayıf bi kadın aldı malı mülkü o yiyor diğeri ise açlık sefalet içinde çocuklara bakıyor hak mı bu böyle bi adam varsa elbet kilosuna ve bakımına dikkat edeni isterim çünkü bazısı yere basarken ayağının altında ezilenide çiçegi de görmüyor ki biz bayanlar niye görelim devir artık görsellik devri
Yazıda bahsini geçtiğin kadınları çok dinledim... " aynı aynı benim herifde böyle yaptı erkek milletini hepsi bir fabrikadan çıkmışlar gib bire bir aynı" ortak noktalar
Biz dinledik onlar yaşıyor hiç ölmücekki herifleri sonra çocuk büyür adam yaş ve hastalık alır ben senin babanım der aslında anne babalık bitmemeli bu sözü utanmadan diyebilmek için karı koca olayı hep çocuklara yansır ki burada yanan hep çocuklar aslında ruhunu sevse kilo verilir artık teknoloji ve doktorlarımız bu konuda uzman yeterki iste ve bi umudun olsun
Bu duruma göre değişir kimi insan da aşk görüşü kelime den ibaret kimisinde ise her şey den ibaret ben aşka da dış görünüşe de önem veririm benim tek sevemediğim kişi de çok fazla kilo olması onun dışında her insana sevğimi sayğımı aşkımı gösteririm değer bilmez ise silerim
Benim adıma acayıp hoşuma gider çünki balıketli hatunları seven biriyim ve işin kötüsü çoğu kadın evlilik öncesi 50 kilo bea şöle 70 olsalar miss gibi herkese hayalindeki bi hayat arkadası nasip olsun musmutlu günler hoşçakal🌺🤗