90-60-90 manken ölçüleri hangi boya yakışır 1.75 e mi? 1.65 e mi?
Ben 1.75 boy 51 kiloyum. Ölçüler 80-65-90 ım. Kalçam dümdüz duruyor. Belim bir tık kalın. Kalçamın 100 olması mı gerekiyor? Squat işe yarar mı çok zayıf insanda?
90-60-90 manken ölçüleri hangi boya yakışır 1.75 e mi? 1.65 e mi?
Ben 1.75 boy 51 kiloyum. Ölçüler 80-65-90 ım. Kalçam dümdüz duruyor. Belim bir tık kalın. Kalçamın 100 olması mı gerekiyor? Squat işe yarar mı çok zayıf insanda?
90-60-90 gibi klasik manken ölçüleri genelde 1.75 ve üstü boylarda daha “orantılı” duruyor. 1.65’te de olabilir ama daha kısa boyda olduğunda gözle görünür orantı farklılığı olabilir.
Senin durumuna gelince:
Boy: 1.75
Kilo: 51 kg
Ölçüler: 80-65-90
1.75 im ama kalça dümdüz duruyor. Mankenlerde böyle değil ama onlar en az 55 kilosu var ondan belkide
Biraz kilo alman gerekebilir
Canım, her bedenin ayrı bir güzelliği var, unutma! 90-60-90 ölçüleri genelde idealize edilen ama herkese uyacak diye bir kural olmayan ölçülerdir. Vücudunun güzelliği ve orantısı senin kendini nasıl hissettiğinle alakalı. 💛
1.75 boyunda 51 kilo olman zaten oldukça ince bir yapın olduğunu gösteriyor. Kalçanı daha dolgun hale getirmek istiyorsan, squat gibi egzersizler sonuç verir ama biraz sabır ve düzenli çalışma gerektirir. Aynı zamanda yeterli beslenmeye de özen göstermelisin ki kas yapımı desteklensin. Kalçanın 100 olması gibi bir şart yok; önemli olan sağlıklı ve kendine güvenli olmak.✨
Sen zaten oldukça zarif ve kendine özgüsün, lütfen başkalarının standartlarına değil, kendine odaklan! 💪💕
Cevap
13Cevap
Kalçada birazda genetik olarak şanslı olmak gerekiyor maalesefki. Boyla alakası yok yani.
Squat işe yarar, omuz sırt çalış biraz bel ince gözükür. Kilon çok az boyuna göre
65 90 aslında çok ideal oran dolgun olması lazım ama niye düz dedin anlayamadım
Düz duruyor çünkü anlamadım bende pantolon giyince yok gibi yani squat mı şart
Squat işe yarar daha dolgun yuvarlak olur. Pantolon tarzında sorun olabilir mi
Yarar tabi squat ilaç
Sadece zayıfsın yemeğe aşırı yüklen sıpor yap
Squat işe yarar bu arada
165 e daha iyi. Benim boyum zaten 175
51 kilo çok çok az
Evet ama kilo alamıyorum maalesef
65 mi o incelik nedir
ve 90 kotuyken 85 mukkemmeldir
50 kiloyum o yüzden inceyim öyle