Sevgilimin olmamasından utanmam gerekiyor mu? Öz güvenimi nasıl kazanabilirim?

Herkese iyi akşamlar öncelikle. 22 yaşındayım. Yazacaklarım biraz uzun olabilir kusura bakmayın. Soruda belirttiğim gibi ciddi bir özsevgi eksikliğim var. Bunun sebebi kesinlikle küçükken sevilmeme , arkadaşlarımın olmaması vs değil. Tamamen benim kendimi beğenemememle alakalı. Neden bilmiyorum ama sürekli kendimi ezikleme halindeyim. Konu karakterim değil çünkü gerçekten yaşıma göre çok olgun olduğumu bile düşünüyorum. Yani ben değil yakın çevrem , arkadaşlarım, ailem hepsi aynı fikirde. Mesele dış görünüşüm. Olmuyor sanki. Bazen aynaya bile bakmak istemiyorum. Bedenimi sevmiyorum. Diğer kızlara bakıyorum bembeyaz ve pürüzsüz bir ten , harika bi cilt vs. Sonra kendime bakıyorum.. şimdiye dek hiç sevgilim olmadı ve bu bende demekki yeterince güzel değilim mesajını çıkarmama sebep oldu. Benim boyum kısa minyonum. Saçlarımda ufak tefek beyazlarım var , yüzümde sivilce lekeleri vs , bacaklarım biraz kalın , burnumu beğenmiyorum mesela ve esmer bi tenim var daha doğrusu yüzüm vücuduma göre bi tık daha esmer. Yani bunlar o kadar özgüvenimi kırıyor ki. Kendimi hiç sevmeyeceğim galiba...🥺🥺

Güncellemeler
8 ay
Kendimde güzel bulduğum şeyler var tabiki inkar edemem , fiziğim fena değil , kaşlarım ve gözlerim, dişlerim ve ellerim de güzeldir. Saçlarımı da beğeniyorum. Ama bu kadar işte. Yine de tatmin olamıyorum 😔
Güncellemeler
8 ay
Mesela evleneceğim zaman gerçekten çıplak kalmaktan çok utanıyorum ve korkuyorum, şimdiden bile...
Sevgilimin olmamasından utanmam gerekiyor mu? Öz güvenimi nasıl kazanabilirim?