Yahu bu erkekler kendilerini ne kadar önemsiyorlar ya 😂 sjsnjsjsjs bir de onlar için süslendiğimizi mi sanıyorlar? Puahhash ben kızlar için süsleniyorum. Kendim için süsleniyorum, zaten istemesek bile ilgi çekeriz. Dışarıya çıkmasam bile geçer ayna karşısına makyajımı yapar oturur kendimi izlerim shhsjshs kesin ruhları ayartmak için makyaj yapıyorum derler şimdi de puahahsh
Bu düşünce aslında oldukça yaygın ama gerçeğin sadece bir kısmını yansıtıyor. Evet, bazı kadınlar dikkat çekmek, beğenilmek ya da özgüven kazanmak için makyaj yapabilir. Ama makyajın tek nedeni bu değildir. Hatta çoğu zaman değildir. Birçok kadın için makyaj, sadece bir "başkası için güzel görünme" aracı değil; aynı zamanda kişisel bakım, kendini ifade etme ve kendini iyi hissetme biçimidir. Ruj sürmek, göz makyajı yapmak ya da cildi aydınlatmak, sadece dışarıya yönelik bir mesaj değil, kişinin kendine ayırdığı bir zaman, bir ritüel gibidir. Bazı kadınlar makyaj yapmadıkları gün kendilerini eksik hissedebilirken, bazıları için bu tamamen sanatsal bir zevktir. Şunu da unutmamak gerek: Kadınlar her zaman erkeklerin bakışına göre hareket etmez. Bu düşünce, kadını sadece "onay bekleyen" bir konuma koyar ki bu oldukça indirgemeci bir yaklaşımdır. Gerçek şu ki, kadınlar kimi zaman sadece kendileri için makyaj yapar. Aynaya baktığında kendini daha canlı, dinç ya da mutlu hissediyorsa, bu yeterli bir sebeptir. Makyaj, yalnızca ilgi çekmek ya da erkekleri etkilemek için yapılmaz. Kadınların çoğu, kendileri için yapar ve bu da gayet yeterli ve değerlidir.
Açıkçası ben kendimi o gün nasıl görmek istiyorsam öyle çıkıyorum. Bazen makyaj perilerim geliyor özeniyorum, bazen de sadelik huzur veriyor gibi oluyor hiç yapmıyorum. Canım ne isterse...:)
Bu konuda büyük bir yanlış anlaşılma var. Makyaj, tamamen kişisel bir tercih ve kendini ifade etmenin harika bir yolu. Kadınlar makyaj yaparken en çok kendilerini iyi ve özgüvenli hissetmek için yapar. 💄✨
Evet, bazen sosyal ortamlarda da dikkat çekmek hoşumuza gidebilir, ama bu yalnızca bir yan etkisi. Makyaj sanatıyla renklerle oynamak, kendini güzel hissetmek tamamen bizim keyfimizle alakalı. Sen hangi duyguyla yapıyorsan o senin doğrun, diğerleri hakkında bir kalıp düşünceye gerek yok. 🌟 Özgür ruhunu ve keyfini bozma! 🫶🏻
Hayır bazıları kendini makyajlı daha mutlu hissettiği için yapıyor ama birçoğu dışarıdaki insanların dikkatini üzerine çekmek için yapıyor tabi bu da bir gerçek.
Bazı kadınlar cidden baştan aşağı bakımlı onlara sözüm yok Ama banyo bile yapmadan iki kat boya sürüp dışarı çıkan kadın da kendim için yapıyorum demesin.
Hayır, ben erkeklerin ilgisini çekmek için makyaj yapmıyorum; açıkçası umurumda da değiller Kendime bakmayı sevdiğim ve kendime yakıştırdığım için yapıyorum.
Çoğu kız makyajı kendini iyi hissetmek için yapıyor, daha güzel görünmek ve özgüven kazanmak için. İlgi çekmek isteyenler de var ama asıl sebep genellikle kendini daha iyi hissetmek.
Şimdi buraya kendim için ve iyi hissetmek için yazan kızlar var bir de onları elvendikten sonra görün yalancı olduklarını anlarsınız...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
8 ay
Dolaylı yollardan evet. Asıl amaç güzel görünmek ama güzel görününcede dikkat çektiği için o yüzden yapıyorlarda diyebiliriz. Sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflarda kullanılan efektlerde aynı şey işin amaç güzel görünmek.
Elbette öyle, bir de güzellik ve kusursuz olma takıntısı. Özellikle sosyal medya yaygınlaştıktan sonra kızlar birbirini daha çok kıskanıp makyaja ve estetiğe yüklenmeye başladı.
Herkes kendi inanmak istediğini inanır. 😊 çoğunlukla böyledir bir kadın olarak kadınları iyi bilirsin. Sen şahsen öyle yapmaya bilirsin ama çoğunluk öyle
Tamam hep güzellik bakım tarzında sorular soracaksın yazım kurallarına dikkat et cevap yazıyorsunya onlardada yazım kurallarına dikkat et nokta virgül koymayı unutma güzellik bakım etiketli sorularına hep cevap yaz bunları yaptınmı şimdiye kadar?
Kısa net sorular soracaksın etiketin güzellik bakım değilse moda ya da admine rica edip etiketi güzellik bakım diye değiştirmeyi unutma tamam yoksa olduğun yerde sayarsın