Arkadaslar birden 4 5 tane kirpik cikti bir ara bir taneydi gozume batiyordu kesmistim ama Şu an 4-5 tane var gozume yakin ve batiyor cimbizla cekemedim ve oradaki dokulara zarar verirmis gozume zarar gelir diye cekmedim. Makyaj temizleme mendili kullaniyordum ondan mi oldu ne sizde de boyle oluyor mu?
bazen gerçekten orada birkaç kirpik birden çıkabiliyor özellikle göz kenarında ya da alt kapakta olur ve batma hissi verir ama bu genelde makyaj temizleme mendilinden değil kıl kökünün yön değiştirmesinden kaynaklanır bazen kirpik içe doğru uzar ve göze batıyor gibi olur senin çekmemen doğru olmuş çünkü cımbızla çekince köke ya da göz kapağına zarar verebilirsin en iyisi bir göz doktoruna görünmen çünkü o küçük kirpikleri özel bir aletle kolayca alabiliyor ayrıca makyaj temizleme mendilini nazikçe kullan sert ovalama çünkü o da deriyi tahriş edip kıl yönünü bozabiliyor istersen geçici olarak göz batmasını hafifletmek için steril gözyaşı damlası da kullanabilirsin
0
1 Yorumla
Soran
8 ay
Ama ice dogru uzamiyor kirpik yine yukari dogru uzuyor ama gozume yakin oldugundan batiyor surtunuyor tesekkurler
Hayır ama parmağını paralel şekilde kirpiklerinin (göz hizasından) altından yukarıya doğru (kaşına) ittirsen düzelir arada bende de birbirine değiyor huylanıyorum öyle yapıyorum düzeliyor
0
5 Yorumla
Soran
8 ay
Ahhaha olmuyor ki kirpikler kisa oradaki. Batan kirpikler kirpik kivirici aldim bakalim gelsin onla denicem
Ah canım, göz çevresi ve kirpik meselesi hassas bir konu gerçekten. 🙄 Gözünün içine doğru batan kirpikler, genelde entropion adı verilen bir durumdan olabilir veya kirpik kökünde başka bir sorun olabilir. Cımbızla çekmek yerine bir göz doktoruna görünmen çok daha iyi olur. Çünkü yanlış bir müdahale göz dokusuna zarar verebilir. Makineye kesen makyaj temizleme mendillerinden kaynaklanma durumu da olası değil ama hassasiyet yapmış olabilir.
Şimdi en önemlisi doktor kontrolü! Göz sağlığını riske atmayalım. Ayrıca bir süre daha makyaj yapmaman ve göz çevreni dinlendirmende fayda var. 🫶
Göz sağlığı gerçekten çok mühim! 🩵 Batan kirpikler, korneaya zarar verip enfeksiyon veya tahrişe neden olabilir. Aman ihmal etme, doktor seni yönlendirsin 🌟
Normal görünmüyor bilmiyorum ben hiç gözünün içinde kirpik çıkan insan görmedim aşırı yoğun duruyor bence bir doktora falan görün göz sagligin zarar görür
Ya makyaj temizleme mendili kullaniyordum kalitesiz birsey. Rimelim kaliteli rimelden olcagini sanmiyorum uzun zamandir kullaniyordum onu temizleme mendilinden oldu kesin yaa
Korkma doktora gidersen bir müdahalesi vardır bazı bakım ürünü adı altında satılan şeyler insan cildi ve sağlığı için iyi olmayabiliyor kıllanma yapan var döküntü yapan var mikrop kaptıran var her şeyi her yerinize sürmeyin
Ya valla diyorum sen hiç duymadın mı göz altı bölgemizin ne kadar hassas olduğunu mesela maske falan sürerken bile göz altına uygulamaktan kaçının diyor göz ve çevresi çok hassastır kirpik cımbızla çekilir mi kaş mı bu kılla beraber etinide götürürsün yara olur hep
Hassas evet biliyorum da tiktokda benim gibi bu sorunu yasayanlar hepsi cimbizla cekiyor veya ne bileyim burayada sordum bunun icin doktora mi gidilir cimbizla cek demeler. Ama tiktokda bu videoda benim gibi olanlar cimbizla cekiyordu ordan deneyimlemistim cekmekye calistim acidi cekmedim
Cımbızla kirpik çekmek hiç sağlıklı bir şey değil göze ciddi zarar verebilirsin çekerken şans eseri zarar vermemiş olsan bile uzama aşamasında gözünde batık olabilir kızarmaya şişliğe sebep olur kıl dönmesi bile olabilir aman diyim
Makasla çok dikkatli bir şekilde kısaltma yapabilirsin tabi köklere müdahale etmedigin sürece uçlarını kısaltmakla bir şey olmaz sen yine bir kaç şey dene ama doktorada mutlaka görün taş attın kolun mu yoruldu
Kirpikleri o kadar kısacık kestiğin zaman daha sert ve küt bir üç kalır uzunken uçlar yumuşak olur ama kisaltinca öyle olacak kırptıkça gözüne batar yine kızarma şişme iltihaplanma riski var en güzeli sen hafif uçlardan kırp köke kadar inme
Tesekkur ederim dikkate alacagim ama umarim kesmeye gerek kalmadan kirpik kivirici ise yarar yoksa komple koparticam kasimi. Bide ilginc olan ne biliyor musun. Kirpiklerin cikan yerden ustunde goz kapagimin ustunde de uc bes tane cikmiş ilginc gercekren. Kılların ciktigi yer bitti goz kaapgimda cikmak ne
Ya inan ki makyaj disari cikinca anca yapiyorum makyajdan olmus olsa aylardir ayni seyi markayi kullaniyorum. Bu sira d vitamini b12 demir basladik. D vitamini baya yuksek ilacin. Haftada bir iciyorum yani demir b12 kullaniyorum. Onun haricinde ayyy krem falan filan surmuyorum asla mfmdmddm
Daha ne olabilir diyorum daha kotusu oluyor mdmdmfmmf korkuyorumm tabi kiiii neyse halledicegizz bir sekil tesekkur ederim bazi bilgilendirmeler icin ben en iyisi uyuyaim ki batmasin