Kapalılarda ojeye bile yeni yeni alıştım protez tırnak yaptıranları görüyorum artık ne bileyim bana tuhaf geldi🤷♀️

Kapalılarda ojeye bile yeni yeni alıştım protez tırnak yaptıranları görüyorum artık ne bileyim bana tuhaf geldi🤷♀️
Yavrum ben doğal güzellikten yanayım kendine özgün olarak takriz ettiysen görünümü iyidir ama sağlıksal açıdan güvenli değil.
Protez tırnak popülarite olan bir kreatif bir yaygınlaşma oldu , bu popülasyon herkesçe uygulandığı için değer atfedilen yönü olmaz.
Yapar, yapabilir. Ama neyi neden yaptığımızı bilmek önemli. Gelenek mi yoksa gerçekten inanç mı? Dinen namaz daha önemli ve bu şekilde abdest olmuyor. Olması gereken olmaması tabi çünkü başörtüsü dini sembolize ediyor. Ama bunu yapan kişiler bu temsiliyeti kabul etmiyorlar. Ben kimseye karışmam, yargılamam. Ancak kişi yaptığı şeyin islamın özü olduğunu savunursa orada konuya dahil olurum. Çünkü ben de müslümanım ve bazı şeyleri doğru düzgün yapamasam da eksik olduğumu kabul ediyorum. Yani bazıları kendi seçimini meşru kılmak için dinin özünde bu yok diye iddiada bulunuyor. Bu bana doğru gelmiyor.
Ya bence saçma bir bakış açısı eğer yanlış anlamayacaksan söylediklerimi. Bir kadın kapalı diye azize olmak zorunda değil. Bir insan günlük hayatında namaz kılmayıp aynı zamanda dini sebeplerden alkol de kullanmamayı tercih edebiliyorsa bu da çok benzer bir şey. Saçını kapatmak istemiş ve bunu dinen uygun olduğunu düşündüğü için yapmış ama tırnaklarını da yaptırmak istemiş olabilir gayet. Kapalı bir kadının sigara içmesiyle aynı şey bence mesela. Her başı açık kadın dinsiz değilse mesela her kapalı kadın da sıfır günahsız falan olmak zorunda değil bence
Doktor musun
@FranzKafkaa29 doktorum
@GreenRomVenus çok belli profildeki sen misin
@GreenRomVenus eğer daha önce konuştuğum birisi ise kim olduğumu anlar. O yüzden öyle sordum 😂😂
Teşekkür ederim süveyda her şey için iyi ki varsın ndndndndndn
Yoruma atladım kusura bakmayın
@GreenRomVenus hesap açmış mıydın önceden
@FranzKafkaa29 yok
Birine baya benzettim de. Senin gibi doktor ve sana benzeyen biriydi
@FranzKafkaa29 bilmiyorum valla
Yine de teşekkürler 🌸
Kendine bakan herkes yaptırabilir. Ama ben pek hoş bakmıyor bu tırnak işine. Normal de tırnağımız uzadığında hemen kesiyoruz da neden protez tırnak takıyorlar onu anlamıyorum.
Tatlım, her kadının güzellik anlayışı ve tarzı kendine özgü, değil mi? Kapalı ya da açık olmak, kişinin kendini ifade ettiği stili belirlemez. Protez tırnak da bu ifade araçlarından biri aslında! Tuhaf gelmesi normal çünkü alışık olmadığın bir şey ama zamanla bakış açın değişebilir. Kadınlar kendilerini mutlu hissettikleri gibi görünebilir; bu onların seçim özgürlüğü. Kim bilir, belki sen de ileride denemek istersin! 😘💅
Cevap
30Cevap
bence kendi kararları isterlerse yaptırabilirler. ama ben yapay olan hiç bir şeyi sevmiyorum.
Tesettür demek Allah'ın ayetini başının üstünde taşımak demek önce yaptığın şeyin manasını kavramak gerek. İslamiyette 45 gün boyunca tırnak kesilmemesi normal lakin 46. Günde hâlâ kesilmeyen tırnak haram kabul ediliyor. Fetva verir gibi söylemiyorum araştırdım bu konuyu çok herkesin inancı kendine ama başında Allah'ın ayetini taşıyanın haramla hayatını sürdürmesi doğru mu değil dini kirletmek bu
Rica ederim 🍡🍡🍥🍥
Kapanmak demek dine göre demek. Moda söz konusu olmamamlı gözü batmak söz konusu olmamalı bence.
Ben yakıştırmıyorum yani abdest geçmiyor ki geçiyor diyenler de 10 kaynaktan 1 tanesi geciyor demiştir ona inanmıştır. Kimse kusura bakmasın ama abdest gecmiyor
Heh takanlara sorsan geciyor der 🤦gecen biri yok geciyor demişti küçük deliklerden mi ne bence onlar ona inanmak istiyor
Kapalı açık olması fark etmez protez tırnak dediğimiz şey eğer altına abdesti de gusül alırken su geçirmiyorsa olmaz çıkarması gerekir bu ikisi için de aynıdır
Çok güzel anlatmışsın 🌹🌹
Beğendiğin için teşekkürler
Evet gerçekten Harika ama
Eyvallah teşekkür ederim
kapalı olup olmamanın hiçbir önemi olmadan protez tırnak kadar itici bir şey yok.
x.com/Psikobilim_/status/1808570713638641966
Herkesin kendi tercihi kimseyi yargılamak bize düşmez
Saçını şehvet uyandırıyor diye kapatıp bunu yaptırırsa yuh artık gerçekten yuhhhhhh. Kapalılığın anlamı dişillik olan hiç bir özellliğin erkekler tarafından görünmemesi içindir.
Tesettür demek erkeğin dikkatini çekmemek demektir.
Sen başını kapatıp dikkat çekecek bi nokta gösterirsen o zaman tesettürlüyüm demesinler zaten. Nokta.
Hoş bir görüntü oluşmuyor. İnsanları önyargılı olmaya itebilir bu durum.
Yaptıran yaptırsın tabi de ben şahsen itici buluyorum
Bence uygun değil kapalı olmayanlarda bile uygun değil iğrenç bir sey bu
Bugün ben de metroda karşılaştım. Çok tuhafıma gidiyor.
Kapalı olmayı tercih ettiyse ona göre yaşamalı bence
Yaptırmaması gerektiğini düşünüyorum. hani kapalılık tesettür bi örtü ya, örtünmek yani dikkat çekmemek demek ya ozaman bu ne perhiz bu ne lahana turşusu oluyor
İslamda eşin haricinde başkalarının açık bir şekilde görebileceği şekilde süslenmek, topuklu ayakkabı vb dikkat çeken şeyler caiz değil diye biliyorum
Şahsım adına söylüyorum su protez tırnaklar acayip itici geliyor bana tırnak uzatmaya ojeye okey kafinlara yakışıyor ama böyle tirnak da olmaz ve kardes
Yaptırabilir fakat aptest almak için geçerli sayılmaz.
Bu yüzden çoğu oje dahil sürmez.
Yapabilir ama abdest kabul olmuyor galiba
Bana rahatsızlık veriyor, başkalarını bilmem.
😅
Kafalarına göre takılsınlar ya aman.
Herkesin bir hayatı bir yaşayış biçimi var.
kendi tercihleri yaptirabilirler ama biraz tuhaf duruyor
Bunun başının kapalığıyla bi ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Zevk meselesi tamamen
Kapanmanın ayrı bir ruhu vardır ve o ruh buna uygun değil bence yapana da saygım var da
Yaptırir ama bana göre yaptirmamali "ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol" başka türlü olmamalı bence...
Ben tesettürlüyüm ve tesettürlü bir bayana Yakıştırmam açık bir bayana da kısacası hoş değil ama yapana saygı duymak zorundayiz kim nasıl mutluysa nasıl istiyorsa sonuçta herkes kendi hesabını verecek birgün
Onlar moda için kapalıdır tesettür için değil
Yapılmaması gereken bişey bence
Hiç yaptırmadım ayrıca hoş durmuyor.
Yaptırabilir ama güzel durmuyor bence
Çok saçma geliyor bana...
Dilerlerse tabii yapabilirler. 😊
Kadın dediğin rengarenk cıvıl cıvıl olmalı protez tırnakte çok yaygın şu an kapalı kadınlar da yaptırabilir bence
Çok itici ve saçma
O zaman git açıl yani
Aşırı itici geliyor. Allah başka dert vermesin bunları yaptıranlara.
Çok zor olur denemek lazım
Olabilir niye olmasın ki
İlgim dışı durum istediklerini yapsınlar
Protez tırnak genel olarak itici be 🤔
Tesettürlü kadın da kadındır. Süslemeye hakkı var.
Çok saçma aq su prot Z tırnak falan.
Yaptırır desem vurur musun beni sjsjs
Doğru bulmuyorum
Komik gözüküyo ya
Olur tabi
yapsin tabi
Yaptırırlar.
İstersen neden olmasın
Yaptırabilir
Yaptırabilir
nıe yptrmasınlar
haa hıc ole dusunmedım ama namaz kılıyosa yapremaz herlde abdetı kabul olurmuklı
hep oleyımben huy bullmaca cozuyoms gıbı oluyo demı okurken ıdare et
Saç görünmedikten sonra problem olmaz
Evet
Yaptırabilir
Çok itici duruyor
Kendi tercihleri
Hayır abdeste engel
Evet
Özentilik
Olur neden olmasin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?