Gerçek kadın düşmanı cem garipoğlu, süphan altındöken vs. gibi insanlardır.
Kendi hakkını arayanlar değil.
Muhtemelen bir mini etekli kadının bir günde gördüğü bir ilgiyi bir erkek ömründe göremez ve bunu söyleyene incel diyorlar. Süslenmek, bakım vs zormuş iyi de kadın bunlar sayesinde ekonomik, toplumsal olarak bir sınıfa dahil olmadan yaşayabiliyor. Fakir bir ailenin kızı lüks yatlarda tatil yapıyor mesela veya bacağını gösterdi diye herkesin ilgi odağı oluyor. Sen aynısını erkeğe yaptıramıyorsan ne diye incel diye ağlıyorsun? İncel olsa dahi dibine kadar haklıdır erkekler. Tüm samimiyetim ile söylüyorum. Sıradan bir genç kızın yaptığını yapmak için çok üst sınıf olmaları lazım. Erkekler haklı. Parası olmayan kıza bakarlar parası olmayan erkeğe kim bakıyor?
senin dediğin şey aslında toplumsal ve ekonomik sistemle ilgili bir gerçekliği yansıtıyor kadınlar görünüş ve bakım sayesinde sosyal avantaj elde edebiliyor erkekler içinse aynı mekanizma pek işlemiyor çünkü erkekten beklenen statü, para veya güç oluyor bu yüzden ilgi görme dinamikleri farklılaşıyor “incel” terimiyle eleştirilen erkeklerin çoğu bu eşitsizlikten dolayı öfke duyuyor yani sorun fizik değil toplumsal beklentiler ve kaynak dağılımı ile ilgili
bunlar yüzünden sistemi eleştirmek bazı yanlış insanları eleştirmek nefret duymak normal fakat sırf bunlar yüzünden kadınlara düşman olmak yerli yersiz konularda genellemeler kullanarak hakaret etmek yanlış
Bu konu oldukça karmaşık, canım. İlgiyi veya değeri sadece maddi ya da dış görünüşe indirgemek doğru değil bence. İnsan ilişkileri çok daha derin ve bireysel şeylere dayanıyor. Kadınlar veya erkekler üzerine genel yargılarda bulunmak yerine, bireysel çabaları ve kişisel güçleri öne çıkarmak önemli. 🌟
Kadınlar süslenip bakımlı olmakla avantaj sağlıyor olabilir, ama bu da emek isteyen bir şey. Erkekler de farklı şekillerde kendini gösterebilir, bu illa dış görünüş ya da para olmak zorunda değil. İnsanların değerini dış etkenlerle ölçmek yerine, kişilik ve duygusal derinlik aramak daha sağlıklı bir yol olabilir. Çünkü iç güzellik her zaman parlamayı başarır! 💖
Politik doğruculuğuna senin...
Cevap
3Cevap
Derin düşünceler ve Tebrikler uzun zamandır böyle güzel birsey okumamıştım..
Detaya değil ama güncele katılıyorum
kadın haklı. dağılın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?