Karater meselesi bu sevince aldatmaz falan gibi romantik düşüncelerden uzaklaşarak cevap verin. Evet bu defa detaya çok fazla ekleme yapmadan benimle aynı doğrultuda olan düşünceleri ayıklamak istiyorum..

Karater meselesi bu sevince aldatmaz falan gibi romantik düşüncelerden uzaklaşarak cevap verin. Evet bu defa detaya çok fazla ekleme yapmadan benimle aynı doğrultuda olan düşünceleri ayıklamak istiyorum..
Bence aldatmaya yatkınlık dış görünüşle değil, karakterle ilgilidir. Güzel ya da yakışıklı olanlar daha çok ilgi gördükleri için fırsatları fazla olabilir ama o fırsatı değerlendirip değerlendirmemek kişinin değerleriyle alakalıdır. Sadakat, yüz güzelliğinde değil kalbin duruşunda saklıdır. Bir insan ne kadar dikkat çekici olursa olsun, eğer sevdiğine bağlıysa başkasına bakmaz. Tam tersi, çok sıradan görünen biri bile eğer sadakat duygusundan yoksunsa aldatabilir. Asıl mesele dış değil, iç güzelliktedir.
Bunun güzellik ve yakışıklılıkla ilgisini olduğunu düşünmüyorum sadece artısi var doğru hatta tam tersi ama karşıdan bekliyoruz bu kesin aldadir bu kesin yapar gözüyle bakıyoruz aslinda uyuyan yilani uyandiriyoruz guzel ve yakışıklı olunca daha fazla dikkat edip uslu duranlarda var cunku hep ilgi çekiyorsun ve basina bela almak istemezsin hep zan altında olacağın icin bu durumda daha göze batmamaya çalışırsın
Tamam bir yere kadar bunlar önemli kriterler ama bunda en önemli sey eksiklikler veya karakter
Güzel veya yakışıklı olunca aldatacagini düşünüp dünyayı dar ediyoruz kıskançlık krizine grip kısıtlıyoruz ne gerek var böyle şeylere aslinda bu durumda başa bela iste kimse es sevgili bulamıyor sonra :))
Serbestlik iyidir kimseye ne yapıyorsun bile demek en doğrusu üzerinde göz olmadığında birinin gerçekte ne olduğunu ne peşinde mutlu olduğunu da anlarsın. Güzellik ve yakışıklı olmayanların sadaka göstermesi daha beklenilesi bir durum ama bu kanıtlanmış bir gerçek hatta bir çok Güzel kadının çirkin adamları tercih etmesinin bile psikolojik bir alt yapısı var
Ya bu güzellik çirkinlik bir Ön yargı oluşturmuş bence çoğu kadın çirkin olsun Benden başka kimse bakmasın mantığıyla da ilerliyor bana kalsın diye düşünüyorum kadınlar erkekte yakışıklı aramaz ki onu gösterdiği ilgiye sevgiye bakar ya da cebindeki cebindeki parasını onu sevse mutlu etsin ya da ihtiyaçları karşılasın yeter Ama şuna katılıyorum güzel kadınlar hep çirkin adamlarla evlenir Gönül Gönül bu işte nereye konayacağını bilmiyor
Ön yargı değil bu eksikliği giderme diye bir durum var. Mesela şöyle anlatayım, az güzel bir kadın yaptığım yanlışlara rağmen bana sadakat gösterirken hiç hata yapmadığım daha güzel kadın en ufak fırsatta flört ve aldatma eğilimi içne girebilir bu biribini sadık diğerini sadakatsiz yapmaz! Sadece birinin kapatması gereken bir durumu varken diğerinde eyvallah yoktur sevgiyle bağlı olsa bile karşıdan yanlış bir davranış gördüğünde kendini başka insanların kucağına atacaktır ve daha fazlası da var bunu kendine hak görebilir :)) bu hayatın gerçekleridir
Eksiklik kısmını ben de bahsettim zaten yukarıda peki Şöyle düşündün mü Her güzelin bir kusuru vardır Peki onu kusurlarıyla en kötü haliyle en en dayanılmaz en çekilmez en çirkin haliyle kabul etmiş sevmiş Bir Kadın niye aldatsın
Tamam kadın ilgi ve sevgi ile yaşayan bir varlık bu eksikliğini kapatmak için aldatır onu kabul ederim sırf güzel diye bütün İlgiye alakaya Mazhar olup kanip aldatmazsın ya var mı Vay be..
Allah'ım işte Allah herkese çirkin şansı versin herkes çirkin olsun Yaşasın çirkinlik hiç böyle dertler sorunlar hiç olmasın
yaşasım çirkinlik:))
Kendine hak görme durumu çok tehlikeli bir boyut bu bir çok güzel kadında var hayatında olan insandan gördüğü en ufak olumsuzlukla baş edemiyor ve bir liman arıyor bunu yaparken vicdanı düşünceleri kör kalıyor neyse boş ver kafa ağrıtan konular zaten 😀
Yani bakış açısı :)) ama bunun güzellikle veya yakışıklılık alakası yok bencede neyyseee...
Allah herkesi sevdicegiyle mutlu mesut etsin saygılar efenim
Güzellikle yakışıklılıkla daha çok seçenek ve fırsat ortaya çıktığı kesin. Yani rağbet fazla olabiliyor ama bu sadece yakışıklıların ya da güzellerin rağbet gördüğünü göstermez. Narsistik özelliklere sahip çirkin ya da ortalama tipte bir insan da aldatacak fırsatları kendisi yaratabilir. Kendisini pazarlamanın yöntemlerini bilir ve hangi yönüyle daha yetenekliyse onu ortaya koyar ve aldatır. Kimisi ilgiye aç olduğundan aldatır kimi doyumsuz libidosundan. Sonuç olarak güzellikle de çirkinlikle de bağdaşmıyor doğrudan.
Bu da farklı bir bakış olmuş seçeneklerin artışı konusu biraz daha derin bir konu orayı es geçersem diğer dediklerin Evet özellikle ilgiye açlık ve doyumsuz libido odaklı olan insanların her şeyi yapmaya müsait oldukları aşikar.
Yani sorunun cevabı net.
Bakış açıları farklılık gösterir bu da çeşitlilik kazandırır net olan bir şeyi sormadım! Sorunun net cevabı yok yani sadece bana yakın düşünceleri ayıklıyorum demiştim. Teşekkürler farklı bakış açın için
Ne demek ricalar her zaman buradayım ajsjdkdkfkfkfk
Teşekkürler🌸
Bana ulaşsana mesaj atıp engelleme gerceklerden haberin yok ne anlatıyorsa inanıuorsun herseyin bende ıspatı var at atayım ben işgüzarmışım cenk sana öyle anlatmış ya asıl bu duruma beni sokan kendi bak bakalım kim işgüzar ne güzel dünya ya plan yapılsın yardım istenilsin sonrada kendi cıkarları için beni işgüzar ilan etsin öyle mi olmaz öyle doğruları konusmak farzdır
Elbette.. çünkü özgüven yüksek, ilişkide baskın, fırsatlar fazla, seçenekler çeşitlidir, değerleri oturmamış bir kişilik için bu imkanlar her zaman kullanılmaya müsait olacaktır.
Aradığım cevaba en yakın cevap şaşırmadım karanlık çökünce ay doğardı de mi 😀
Tabiatın kanunu bu 😀
Evet, mum ışığına övgüler yağdıran Ay'ı göremezden gelir bu da biraz kanuni gibi
Evet.
Eyvallah
🙌.
Teşekkür ederim 🙂)
Selam ☀️
Aslında aldatmanın fiziksel görünüşle direkt bir bağlantısı yok, daha çok kişinin psikolojisi ve değerleriyle alakalı bir durum. Ama şunu söyleyebilirim; fiziksel olarak çekici olan insanlar genelde daha fazla ilgi görürler, bu da karşılarına daha fazla fırsat çıkmasına yol açabilir. Yani, dışardan bakıldığında "müsait" gibi algılanabilse de, bu tamamen kişinin seçimlerine ve ahlaki değerlerine bağlı. Kimisi ne kadar ilgi görse de sadık kalmayı tercih eder, kimisi fırsatı değerlendirir. 🔑😊
Unutma, görünüş yalnızca bir detaydır; asıl mesele derindedir! 🌟
Seçenek çoksa kaymaya müsaittir ve anında yaylar gevşer
Yörüngesini yitirmiş ruhların sağlam bir duruşu da olmaz
Cevap
4Cevap
Hayır değildir. Karakter meselesi. Sadece güzelliğinin yakışıklılığın farkında olan herkes tehlikelidir.
Dış görünüşle değil karakterle ilgili
Yüzeysel
hayır ilgisi yoktur bununla
Evet güzel vya yakışıklı olanlar aldatmaya daha yakın olqbilir çünkü çevrelerinden sürekli ilgi ve beğeni görürler Bu durum onlara daha fazla seçenek sunar ve sadakatlerini korumak zorlaşabilir sonuçta mesele karakter olsa da fiziksel cazibeleri onları daha çok denemeyle karşı karşıya bırakabilr
Seçenek yokken herkes sadıktır bu da bir çok şeyin aslında yanıltıcı olduğunu gösteriyor
Haklisin seçenek yokken sadakat daha kolay görünebilir asıl seçim şansı olduğunda belli oluyor.
İnsanları uzaktan gözlemleyerek aslında karakteri hakkında bilgi edinmek kolaydır ilgiyi görünce götü başı dağıtan insanların temelinde bir bozulma olduğu aşikardır.
Bence insanları sadece uzaktan gözlemleyerek kesin yargıya varmak doğru değil ilgi karşısında dağılan herkesin karakteri bozuk değildir diye düşünüyorum
Bozuktur demedim temelinde bir bozulma vardır dedim yani her an o yola meyilli olurlar ve unutma uzaktan izlerken eğer gözlem yeteneğin varsa bütün insanlar çıplaktır 😉
Konuyla ilgili kendi fikrimi ortaya koyacağım ve bunun sizin mantığınıza uyup uymadığı önemli değil. Katılmıyorsanız, bu sizin hakkınız, ancak belirli ve aşırı genel çerçevelerin dışında makul bir açıklama olarak gerekli gördüğüm şeyi sunma hakkım da var.
Affetmek ne bir görünüş meselesidir ne de dünyevileşme meselesidir. Bence affedenler, her şeyle tamamen ilgisizdir; her şeyden önce bir değer meselesidir.
Ama bence affetmek, başkalarının geçmişlerindeki hataları normal kabul etmek değil, bir kişinin diğerine karşı işlediği eylemlere şefkat göstermek ve hayatına devam etmek anlamına gelir. Kin tutmak bu hayatta hiçbir zaman iyi veya gerekli bir şey olmamıştır. Bazı insanlar bunu yapar, fiziksel görünüşlerinin ötesinde, neyse ki :))) ve bunun örneklerini her gün, birbirinden çok farklı insanlarda görüyorum.
yrıca şunu da söyleyebilirim ki, affetmek dinimizin özünde vardır. Bunu öncelikle Rabbimiz için yaparız, ancak bunu yapıp yapmamayı herkes kendisi seçer ve her insanın bu hayatta da affetme yeteneği vardır. Bugünkü hayatla ahiret arasında paralellik kurmayı bilen ve Rabbine yakınlık arayan insanlar var ve bu çeşitli eylemlerle elde edilir.
Aldatma meselesine gelince :))) Günümüzde hem çirkin hem de güzel aldatan insanlar arasında hiçbir fark göremiyorum. Bunu günümüz toplumuna gerçekten baktığımızda görüyor ve gözlemliyorum. İnsanlar aç ve o kadar duygusal bağımlılığa sahipler ki, arzularını tatmin etmek için gerçekten düşünmeden her şeyi yapıyorlar. Anında tatmin olmayı seviyorlar, bu yüzden aradıklarını bulamadıklarında sağa sola savruluyorlar.
İnsanlar birbirlerinden farklıdır ve bazı şeyleri diğerlerinden daha öncelikli tutarlar. Herkes boşlukları doldurmak için, hele ki bir varlık hissi yaşamak için ilişkilerin peşinden koşmaz. Neyse ki, görünüşleri ne olursa olsun, ne aldatan ne de eylemlerinde dürtüsel davranan insanlar var.
Sonuç olarak, ister güzel ister çirkin olsun, hayatta her şeyin var olduğunu söyleyebilirim: sadık insanlar ve sadakatsiz insanlar, affedici insanlar ve affetmeyen insanlar. Özü anlayanların, başkalarının kendilerini aldatmasına izin vermeyenler olduğunu ve asgari düzeyde ahlaka sahip olanların da aldatmayacağını söyleyebilirim.
Hayat yolu büyük bir sınavdır :)) Toplumun gözleriyle bakan, toplumun ona gösterdiğini anlar; maneviyatın ve kutsalın gözleriyle bakan ise farklı görür.
Aslında bu konu beni gülümsetti çünkü bir kez daha söylüyorum, bu sadece nesnel bir bakış açısı ve mevcut kombinasyonların tüm olası çeşitliliğini kapsamıyor.
Bu sizin kendi bakış açınız, ama aynı zamanda zorunlu olarak başka insanların bakış açısı da.
Sadece dışını süsleyip, içiyle irtibatı kesenler aldatmaya daha müsait olurlar.
O güzellik ve yakışıklılık içinin dışarı yansıması ise asla böyle bir şey yapmazlar 🙃
Doğal güzellik ve yapay güzelliği ayırt edebiliyor olmalı insan dediğin.
Kendi güzelliğinin (iç/dış) farkında olan da gereksiz efor sarfetmez bence görünümü için..
Karakter olayı bir yana, güzel biriyle beraber olanlar daha müsaittir. Hayatında özgüven nedir bilmeyen tiplere "bu tipimle bu bana baktıysa oooo" özgüveni gelir. "Bu kadın/erkek bile aldatıldıysa..." diyoruz çok örneği var. Yakışıklı olan ilgiye toktur, açtan korkarım ben.
Evet çünkü istediklerini çabalamadan elde ederler bu da maymun iştahlı durumunu ortaya çıkarıyor.
Karakterli olanları ayrı tutuyorum
Çirkinler daha çabacıdır ve eksikliğini sadakatli olarak kapatma eğlimi de vardır diyebilir miyiz
Burada anlatmak istediğim o değil standart bir kadın bir adamı elinde tutmak adına daha bağlı kalacak daha sadık bir karakter sergileyecektir. Güzel olan kolay kolay alttan almaz kendine güveni tamdır ve aldatma eğilimi bu sebepten bile daha yükseltir.
Yüksek olasılıkla bir ihtimal
İnsanoğlu aldatmaya meyyaldir. Bunun için sıfatlara gerek duyulmaz.
Sınırları olmayan gevşek insanlar için evet olabilir
Tabi.
Yakışıklı/güzel olanlara rağbet çok fazla oluyor. Sanki onlar bal diğerleri de üzerine üşüşen arılar gibiler. Bu yüzden de aldatmaya çok daha müsaitlerdir. Böyle tipler çapkın olmaya da müsaittir.
Güzel/yakışıklı olmak aldatma ihtimalini artırmaz sadece fırsat kapılarını çoğaltır. Ama o kapıdan girip girmemek tamamen kişinin seçimidir.
Kişiliği bozuk herkes aldatır… Hayatında biri varken at gözlüğü takmak zor olmasa gerek… ya da insanın ruhu o…rospu olmayacak…
Kendini guzel ve yakışıklı bulanlar baska seçenekler de var diye bunu kullanıyorsa galiba evet
Yok ya ne çirkin erkekler var aldatıyor hatta daha sapık oluyorlar
Bu yönde kullanan kötü niyetli insanlar var elbette ama asıl olay insanın kalbi ya
Beğenilmenin cazibesi, bunu kendine ikna etme egosu tabiki tetikler.
Karakterle ilgili ama genelde tipsizler aldatıyo sjdjs
Hayır bence
Aklıma ilk gelen kaya cilingiroglu çok mu yakışıklıydı da aldattı sence
Hayır. En çok çirkinler aldatıyor
Neden?
Bilmiyorum sormadım
Jsjdjjjs kısmen dogru kısmen yalnıs. Güzelliğinin yakışıklılığının farkında ise ve beğenilmek hosuna gidyor ise meyil de fazla olur ksk
Büyük ihtimalle ama kişinin karakterine bağlı.
Hayır ben öyle düşünmüyorum.
Hayır. Onlar gerçek seveni ararlar.
Bence karekter meselesi o
Sanmıyorum, karakter meselesi tamamen
Yani, öz güvenleri daha çok oluyorlar.
Hayır karakter meselesi
Tercih meselesiymiş
Karaktere bağlı
alakası yok
Hayır alakası yok
Ülkede kavat çoktur, Cuckold ilişkiler mevcut
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?