Kaderin cilvesiyle Yanınızdan geçerken o an ki esen yelle kokusuna mest olmak ihtimal dışı olabilir mi? Herkesin kullandığı bir parfüm,, bir kaç saniyeliğine cennet kokusuna dönüşebilir belki 😀🦋
Birisinden etkilenmek için kokusu yeterli olur mu 🫠?
Evet kokusu bazen birinden etkilenmek için yeterli olabilir çünkü koku beynimizde duyguları ve anıları çok hızlı tetikler doğal ve hoş bir koku karşı tarafın çekiciliğini artırabilir ancak elbette fiziksel görünüm ve kişilik gibi başka faktörler de önemlidir kokuyla başlayan etkileşim zamanla derinleşebilir.
Hayır yeterli değil, adamın parfümü iyi diye her şeyi iyi olacak değil ki. En fazla parfümünün markasını sorar sonra da hayatıma alacağım kişiye hediye ederim.
Koku etkileyici gerçekten tabii öz bakım dahilinde. Eski bir iş arkadaşım bu konuyla ilgili yıllar sonra bana bir itirafta bulunmuştu çok şaşırmıştım.🙈
Koku zihinden önce ruha dokunan bir hafızadır. Birinin kokusu, bazen bir cümleden, bir bakıştan bile derin iz bırakır. Dokunmamışsındır belki, ama çoktan temas etmiştir sana.
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
"Bir insanın önce sesini, sonra yüzünü, en son giysisini unutursunuz. Kokusunu ise aradan ne kadar süre geçerse geçsin unutmazsınız." Böyle bir şey okumuştum..
İçine işlemiş biriyse gerçekten sevmişsen saydıklarını bile unutman belki yıllar alır. Yediğinden yemekten, izlediğin filmden, bulunduğun mekandan, dinlediğin müzikten tut.. kuşlar bile sanki sana onu fısıldar. Duyarsın hissedersin anımsarsın ama kalbin de bir sızı bırakır.
Canım, kokuların insanları etkileme gücü gerçekten büyüleyici! 😍 Şöyle düşün; bir parfüm, kişiliği tamamlar, anılar yaratır, hatta birinin sana cazip gelmesinde ilk adım olabilir. Yakınından geçen birinin harika kokusunu almak gerçekten büyüleyici bir his ve o insanı zihninde canlandırmana yol açabilir. 🦋 Hem koku hafızası en güçlü duyularımızdan biri, bu yüzden böyle bir an hiç aklından çıkmayabilir. 🌸✨
Genelde insanlar parfümümü her zaman övüyorlar Ve unutamıyorlar Bazı arkadaşlarım günlerce bir araya gelmeyince Kokun yine her zaman ki gibi güzel diyor buluşunca😂
Bazen sadece kokusu yeter. Yanından geçerken bıraktığı o koku, hiç tanımadan bile etkiler beni. Hafızama kazınır, günlerce aklımda kalır. Dokunmadan, konuşmadan bir bağ kurar sanki. O an, kalbin burnuna yenildiği an olur.
Koku çok önemlidir ya, bazen bi insanı sevmen için tek gereken o kokudur. Kokusu iyi geliyorsa insanın içi bi garip oluyor, bi anda etkileniyorsun. Ama kötü koku tam tersini yapar, hemen mesafe koyarsın
Sen de çok güzel ve özelsin 🩷 umarım iyi kalbinin ekmeğini yer ve mutlu olursun 🫰 hakedenlerin hakettiğini yaşamasını umut ediyorum 🌸 inşallah bütün güzellikler seni bulur 🥰