Bir artısi olduğunu sanmıyorum.. Çünkü çoğu insanın gerçekten yaşadığını sanmıyorum.. Hayatta bir zaman dilimini harcamak var o'dugunuzu ya da yaşadığınızı göstermiyor.. Aynı şu 98 yaşındaki hasta gibi... Hayatını ona kötülük yapanların mahvo'usunu izlemekle tanımlamış.. Kendi değil onların yaşamına bakmış.. Doktorda bu harikq bir şey diye paylaşmış.. Oysa onların perişan olmalarını izlemek yerine.. kendi hayatına odaklanıp başkalarının çetelesini tutmayıp daha mutlu yaşayabilirdi.. Öfkeyle kinle geçmiş 98 sene.. Ve bunu başarılı sana bir zihniyet :))
Bence uzun yaşamın zorlukları ve handikapları da olabilir; ancak genel olarak bakıldığında, kaliteli bir uzun ömür, bize hayatın sunduğu tüm güzellikleri daha fazla deneyimleme ve sevdiklerimizle daha çok bağ kurma şansı verir.
Canım seninle ne güzel konular konuşulur ya! 🌸 Uzun yaşamak aslında korkutucu gibi görünebilir, ama bakılınca birçok güzelliği de beraberinde getiriyor. Mesela hayat deneyimi kazanıyorsun, torunlarının hatta belki torunlarının çocuklarının büyümesini görüyorsun! 🥰 Ayrıca uzun yaşamak bir anlamda şansı simgeliyor diyebiliriz; sağlıklı, dolu dolu bir yaşam geçirmişsin demektir. Tabii ki fiziksel zorluklar olabilir ama çevrendeki değişimleri görmek bile ayrı bir tat olur. ✨
Paylaştığın alıntı da bana çok dokundu. Gerçekten ilahi adaleti görmek insana huzur verir. Senin genlerinde de böyle bir potansiyel varsa o zaman keyifle uzun yaşamanın tadını çıkaracak şekilde hayatını planlamaya başlayabilirsin! 😘
En İyi Cevaplar