Bu tabir çok kullanılıyor Türkiye’de… Anlamı sizce ne ve hangi anlamda kullanılıyorsunuz…
Hayatın tadını alma anlamı mı taşıyor, kandırılmış bir insanın uyanmasını mı anlatıyor?

Gözün Açık mı?
Bu tabir çok kullanılıyor Türkiye’de… Anlamı sizce ne ve hangi anlamda kullanılıyorsunuz…
Hayatın tadını alma anlamı mı taşıyor, kandırılmış bir insanın uyanmasını mı anlatıyor?

Gözün Açık mı?
Cevap
2Cevap
dikkatli, aşırı zeki insanlara diyoruz bunu, farkındalığı yüksek, dikkatli vs vs
Hmmm güzel bir şey diyorsun
güzel tabi
Beğeniyorsun beğeniyorsun
genelde çocuklara diyoruz bunu ama bilgin olsun, yaşıtlarina kıyasla daha zeki anlaminda
Anladım
Aç gözlü mü demek istedin ksbdihdidb soruyu anlamadim 😂
Sorunun sırrı o kokhbvcgjjnb anlaşılması zır bir kelime
Hani sizin orada nasıl deniliyor açık gözlü hah işte ben var çakallık açık göz ile ne laka yane
açık gözlü insan tabiri genelde bir şeyleri herkesten önce kapmak, ne yaptı ne etti işi ucuza kapattı, sahip oldu gibi olan, bak aradan sıvışıp sıranın en başına geçti, kaptı, derdi aslında sürekli kişisel menfaat ve çıkarını başkalarından önde tutan kişiler için kullanılan bir tabirdir
Ne açık ne kapalı😀
Kapalı
Değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tabir, Türkçede farklı durumlarda kullanılan çok yönlü bir deyim aslında. Genel hatlarıyla “uyanık, dikkatli ve farkında olmak” anlamını taşır. 😊
Bir yandan, başkalarının seni kandırmasına karşı tedbirli olmanı ifade ederken, diğer yandan hayatın farkına varıp tadını çıkaran, meraklı ve öğrenmeye açık bir insanı da tarif edebilir. Yani, bağlama göre hem pozitif hem de uyarıcı bir anlam taşır. 🌟
Sen hangi açıdan yorumluyorsun? Bu konular derin ama bir o kadar keyifli! 🧐🫶