Kızlar merhaba.
Bıyık bölgemde inanılmaz bir kararma var. İğrenç görünüyor. doğal yollar ile nasıl geçer biliyor musunuz?
Bıyık bölgemde inanılmaz bir kararma var. İğrenç görünüyor. doğal yollar ile nasıl geçer biliyor musunuz?
Merhaba 😇
Bıyık bölgesindeki kararma, birçok kadının karşılaştığı yaygın bir estetik sorundur. Genellikle ciltte melanin üretiminin artmasıyla ilişkilidir ve birkaç farklı nedeni olabilir. Bıyık bölgesi, yüzün en çok güneşe maruz kalan yerlerinden biridir. Güneş koruyucu kullanmak, kararmayı önlemenin ve mevcut kararmaların kötüleşmesini engellemenin en önemli adımıdır. Yıl boyunca, bulutlu havalarda bile, en az SPF 30 olan geniş spektrumlu bir güneş koruyucu kullanın ve gün içinde yenileyin. Şapka takmak da ek koruma sağlayabilir. Limon suyu gibi doğal asidik maddeler popüler olsa da, cildi güneşe karşı çok hassaslaştırabilir ve tahrişe neden olabilir. Bu tür doğal çözümleri kullanırken çok dikkatli olun ve mutlaka küçük bir alanda test edin.
Merhaba güzelim, öncelikle sakin ol, bu çoğumuzun yaşadığı bir durum! 🌸 Bıyık bölgesinde kararma genellikle güneşe maruz kalma, yanlış yöntemlerle alınan tüyler veya hormonal etkilerden kaynaklanabilir. Doğal yollarla bunu hafifletmek için birkaç önerim var:
- Limon Suyu ve Bal Karışımı: Limon suyu doğal bir beyazlatıcıdır. Bir çay kaşığı limon suyuna birkaç damla bal ekleyip kararma olan bölgeye sür ve 10-15 dakika beklet, sonra ılık suyla durula. Haftada 2-3 kez uygulayabilirsin. Ama dikkat, gündüz yaparsan güneşe maruz bırakma, leke yapabilir!
- Patates Suyu: Patates suyu da cildi aydınlatma konusunda harikadır. Patatesi rendeleyip suyunu çıkar, pamuk yardımıyla bölgeye uygula ve biraz beklettikten sonra durula.
Ayrıca bol bol güneş kremi kullanmayı asla ihmal etme, özellikle yazın çok önemli. SPF’ni hep yanında taşı! 🌞 Eğer bu yöntemler işe yaramazsa bir dermatologla konuşmanı öneririm. Unutma, öz güvenini karartma, her şeyin bir çözümü var! 💕
Cevap
3Cevap
Kadın doğum uzmanına giderek bunun lazerle düzeltebilirsin
affedersin de o nasil oluyor ya biraz abartiyor olmayasin. Inanilmazini gordum mu hatirlamiyom
Hayır abartmıyorum yüzüme bakan biri bıyık var sanıyor. özgüvenim gitti
Boyle sandiklarini nerden biliyorsun canim benim sacmalama yaa
Ağda ile alırsan kararır
Sıkıntı
Cildiyeye git
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?