Tesettür makyaj?

Merhaba. Öncelikle ben kapalıyım ama tesettürlü değilim çünkü makyaj yapıyorum ve bu yüzden tesettürden çıkmayı düşünüyorum.

Tesettürlü olduğum halde abartmadan bile makyaj yaptığım için "Hz Fatıma'nın yüzüne nasıl bakacaksın, hemen tesettürü terk et, sen tesettüre yakışmıyorsun, sen Müslüman değilsin, çıkar at kafandaki bez parçasını, madem erkekler bakmasın diye kapanıyorsun o zaman neden makyaj yapıyorsun" gibi söylemler yüzünden tesettürü terk etmek istiyorum ama benim gibi içi rahat olmayanlar var mı merak ettiğim için yazıyorum.

Günümüzde tüm 6/10 kadınlar makyaj ile 9/10 seviyesine ulaşırken ve güzellik algısı bu kadar dayatılıp, küçüklükten beridir kızlara makyaj, Barbie ile büyümelerini sağlayıp, iş, eş, ortam gibi konularda dış görünüşün çok önemli olduğunu bilip ve her şeyi süsleyen kadınların kendilerini süslemesinin cinselliğe çekildiği bir dünyada var olup tesettürlü yaşamak çok zor ki diger kızlar arasında makyaj özenmesi, medya özenmesi, çirkinlik ve dışlanmışlık hissi hepimiz insan olduğumuz için oluyor. Bu kendini sevmemek değil, yetersiz olduğun konuları bilmektir.

Tesettür makyaj?