Yeni yeni başlıyorum..
Evde deniyerek olur mu..
Hangi makyaj ürünleri kullanabilirim..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yeni yeni başlıyorum..
Evde deniyerek olur mu..
Hangi makyaj ürünleri kullanabilirim..
Makyaj yapmayı öğrenmek, zamanla gelişen bir beceridir ve doğru kaynaklarla oldukça keyifli hale gelir. İşte sıfırdan başlamak isteyenler için adım adım yol haritası:
---
1. Cilt Tipini Tanı; Yağlı, kuru, karma ya da hassas cilde sahip misin? Bunu bilmek, doğru fondöten ve bakım ürünlerini seçmek için çok önemli.
2. Temel Makyaj Malzemelerini Tanı
Yeni başlayan biri için olmazsa olmazlar: Nemlendirici & baz (primer)
BB/CC krem ya da fondötenKapatıcı (concealer), Kaş kalemi/jeli, Far paleti (nude tonlarda), Eyeliner veya kalem, Maskara, Allık & bronzer, Ruj veya lip gloss, Makyaj süngeri & fırçalar; 3. YouTube ve Instagram’dan Eğitim Videoları İzle; Aşamalı makyaj videoları çok işine yarar. Başlangıç için şu konuları aratabilirsin: “No makeup makeup”, “Doğal günlük makyaj”,“Kaş doldurma teknikleri”, “Eyeliner nasıl çekilir”, “Cilt kusurlarını kapatma”
4. Pratik Yaparak Öğren; zlediklerini aynada uygulamaya çalış. İlk başta tam oturmaz ama denedikçe elin alışır.
5. Aydınlatıcı – Gölgelendirme Öğren; Kontür ve highlighter kullanımı yüz hatlarını belirginleştirir. Ama doğal görünüm istiyorsan hafif kullanmaya dikkat et.6. Işıkta Kontrol Et; Makyajını doğal gün ışığında kontrol etmeye çalış. Bazı hataları yapay ışıkta fark etmek zor olabilir.
Makyaj yapımı, ürün önerileri ve trendler hakkında yazılmış birçok makale bulabilirsin. Bu kaynaklar genellikle detaylı açıklamalar ve görseller içerir. Birçok makyaj sanatçısı ve güzellik uzmanı, yeni başlayanlar için adım adım makyajarı, ürün incelemeleri ve farklı teknikler hakkında videolar paylaşıyor. Bu kanalları takip ederek temel bilgileri edinebilirsin. YouCam Makeup, Perfect365 gibi uygulamalar, fotoğrafların üzerinde farklı makyaj görünümlerini denemeni sağlar. Bu sayede hangi renklerin ve stillerin sana yakıştığını sanal olarak görebilirsin. Bazı uygulamalar makyajları da sunar.
Makyaj yapmayı öğrenmenin en güzel yolu aynanın karşısına geçip denemeye cesaret etmekle başlar canım çünkü hiçbir usta ilk fırça darbesinde doğmadı YouTube'da basit günlük makyaj videoları izleyerek başlayabilirsin sonra aynada kendi yüzünü tanıyarak hangi renklerin sana yakıştığını neyin seni daha canlı gösterdiğini keşfedeceksin zamanla elin alışacak ve fırça tutuşun bile değişecek unutma hata yapmaktan korkma çünkü en güzel öğrenme süreci o küçük “olmamış” denemelerden geçiyor kendine güven ve eğlenerek dene yeter ki başlayalım gerisi geliyor zaten.
Canım, harika bir yola çıkıyorsun! Makyaj yapmayı evde deneye deneye öğrenmek kesinlikle mümkün. Ben de en başta aynanın karşısında bolca pratik yaparak ve YouTube’daki eğitici videoları izleyerek başladım. İlk olarak fondöten, allık, rimel, far ve ruj gibi temel ürünlerle pratik yapabilirsin. Çok karmaşık göz makyajları veya kontürlerle başlamak yerine, doğal ve fresh bir görünümle başlamanı tavsiye ederim. Ellerini de korkak alıştırma, bol bol deneme yap! Fırça kullanımı zamanla eline oturacak, aynadaki o ışıltılı güzelliğini görünce çok mutlu olacaksın. Enerjini hep yüksek tut, güzellik seninle olsun!✨💄
Cevap
6Cevap
Başlangıç için bb krem, rimel, gloss, allık uygun olur. Bunlar için çok teknik bilmene gerek yok. İlerleyen zamanlarda kontür, aydınlatıcı, far gibi ürünleri de kullanmaya başlabilirsin.
Birçok fenomen var onların videolarını izle gadası
Videolar var youtubeda bakabilirsin
youtube videolara bak bence
Direkt ayna karşısına geçip pratik yapmanı önermem. Öncelikle işin tekniğini bilmen gerekiyor internette birçok video var bununla alakalı ilk önce bu tekniği kafanda oturt ardından yüz şeklini, göz yapını, cilt tonunu ve cilt alt tonunu belirle nelerin yakışacağını tespit et. Cildine uygun ve diğer kullanacağın ürünlerle çakışmayacak içeriklerede ürünler seç daha sonrasında aynanın karşısında tekrarlar yap. Her gördüğün tekniği ya da makyajı denemeni önermem, internette baştan savma makyaj teknikleri de var çünkü kafanı karıştırmasını istemeyiz.
Bu yaşa gelmişsin bilmiyor olamazsın hiç yapmadınmı yani 10 yaşında çocuk yapıyor çünkü önce hafif makyajdan başla ruj sür rimel sür oje sür yüz pudrası gibi bir şey var onu sür böyle basit şeylerden başla sonra tam makyaja geçersin
sağlikli beslen makyaja ihtiyaç duymazsin, zaten besleniyorsan cilt bakım aşamalarina odaklan makyaj anlamsiz
YouTube videoları izlemelisin en güzeli ordan öğrenmek. Sebibebi vardı hala duruyorsa süperdi o
Youtubeden videolar izle bacım en etkilisi ya da varsa çevren de şöyle bilgili bir karı ondan öğren
Olur olur renkler çok güzel
YouTube videosu falan izle..
Yabancı influencarlarr
youtubedan ve arkadaşlarından olabilir bence
yardımcı olabilirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?