Ama gerçek hayatta toplasan 100 kızdan 2si çok güzel ama sosyal medyada 100 kızdan 50si çok güzel neden böyle

Ama gerçek hayatta toplasan 100 kızdan 2si çok güzel ama sosyal medyada 100 kızdan 50si çok güzel neden böyle

Sosyal medyadaki her kız güzel değil, bizim gördüklerimizin hepsi güzel çünkü en çok etkileşimi alanlar keşfetimize çıkıyor. Çirkinler etkileşim almadığı için onları göremiyoruz ve fenomen olamıyorlar. Sosyal medyada güzel olanlar gerçekte de güzel, bazı Instagram fenomenlerini dışarıda görmüştüm, sosyal medyadaki kadar güzellerdi. Sosyal medyada her kız güzel değil; yorum yazanların, beğeni atanların profil fotoğraflarına bak, görürsün. Efektle falan alakası yok, güzel olan her yerde güzel. Dediğim gibi, biz keşfette sadece güzelleri görüyoruz çünkü etkileşime göre karşımıza çıkıyorlar ve çirkinler etkileşim almıyor, o yüzden keşfette yoklar. Mesela TikTok’ta etkileşimi az kızlara bakıyorum, çoğu güzel değil. Yani efekt herkesi güzelleştiremiyor.
Çünkü hem makyaj yapıyorlar hem estetik yaptırıyorlar hem bunun üstüne filtre uyguluyorlar hiçbir şey yetmezmiş gibi fotoğrafı çekerken de zaten filtreli şekilde çektikten sonra bir de üstüne filtre uyguladıkları için
Yuh benim hiçbir estetigim yok zaten güzelim bir burnum bozuyor onu yapsam zaten düşünemiyorum kendimi
Yüzümdeki benler sivilceler siyah noktalar fotoğrafta full görünür yani o derece filtre uygulamamı neysem oyumdur. Çok güzel miyim hayır güzel miyim belki ama en azından kendimi seviyorum ve beğeniyorum
Olması gereken bu
Fotoşop yapmaya bayılıyorlar gerçekte çirkin gerçek yüzlerini paylaşmaktan acizler yapay zeka kullanıp fotoşop kullanıp efektle güzelliştirmeye çalışıyorlar şaşırmıyorum ve öyle tiplere aldanmıyorum insanın en güzel yüz tipi Allahın vermiş olduğu yüz güzelliğidir makyaj kimyasal cilde zararlı lisede bir kız vardı günlük makyaj yapardı gerçek yüzünü makyajsız göstermişti 60 yaşında ki kadından farkı yok kız dedi sevgiliniz kız arkadaşınız varsa sakın sürekli makyaj yaptırmasına izin vermeyin yoksa ileride benim gibi çok pişman olurlar dedi şimdi ki kızların makyajla güzel göstermeye çalışmaları itici iğrenç duruyor açıkçası doğal güzellik Elmas gibi parlak oluyor keşke bunu anlasalar ileri de pişman olanaklarından şüphem yok
Tam aradığım yorjm
Böyle çirkini dışlayıp "ya sonradan yüzünü görünce pişman oldum" derseniz karşıdaki insan ne kadar kötü hisseder farkında mısınız? Makyajı da bu yüzden yapar işte.
@krerjktrddcvb iyi de insanın özguveni olacak
Ay canım, bu hepimizin dikkatini çekiyor! 🌸 Sosyal medyada herkes hem filtrelerle oynuyor hem de makyajla, ışık oyunlarıyla kendini apayrı biri haline getiriyor. Gerçek hayatta gördüğümüzde filtre ve düzenlemeler yok tabii, herkes doğal haliyle. Benim de başıma çok geldi, Instagram’da gözüm kamaşıyor, ama dışarıda bambaşka biriyle karşılaşıyorum! Filtreler, pozlar, doğru ışık, makyaj… Hepsi bir araya gelince herkes parlıyor gibi görünüyor. Unutma güzellik, öz güven ve doğal olmaktan geçiyor! Gerçekten mutlu ve enerjik olan her kadın çok daha güzel görünür bence 💖 Sen de kendini sev ve mutlu ol, güzelliğin hep ışıldasın!
Bende tam tersi
@snaçkır0 bu nasıl bir konuşma şekli kimin hasta olduğu belli şu konuşma şekliyle hatta seni mahkemeye mi versem acaba
Mahkemelerde süründürsem mi
@snaçkır0 dur verecem ss aldım
Düşünmeden konuşursan üstüne üstü pişman da olmazsan vereyim seni
Internetten oluyor seni mahkemeye verecem
Cevap
66Cevap
Estetik, filtreli oldukları için
pandemiye kadar hayat çok güzeldi ya ondan sonra herkes bir tuhaf oldu. bir taraf yapay ve samimiyetsiz bir taraf kıskanç ve moral bozucu olarak evrildi. zaten insan sevmiyordum artık nefret ediyorum. tahammül edilebilecek insan sayısı o kadar az ki.
aktif sosyal medya kullan kendini çekip sürekli vitrin yapan kızlar esc gibi davranıyorum ben sizi bilmem :D ve öyle efekt yapıyorlar ki gerçek fotosunu görünce yaratık gibi oluyorlar
Efekt, filtre, estetik, shop, kusursuz güzel olan kimse yok isteyen istediği şekilde gösterebiliyor kendini.
Bir ben yapmıyorum
Fotojenik olmak yeterli oluyor aslında.
Makyaj efekti bile var o kadar efekti ayakkabıya uygulasak o bile güzel olur ondan olabilir bence. Herkes güzel olmalı gibi bir algı da yanlış. Kişisel özellikleri olmadan sadece güzel olması kadının madde gibi eşya gibi görmeye başlanmasına neden oldu
Çünkü herkes şov, kendini güzel gösterme peşinde. herkes doğal davranmıyor ki. bak Instagram'a herkes kendi şovunu yapıyor. Bir ay hiç bakma ( tabii çıldırmadan Durabilirsen) aç bak herkes kendi reklamını yapıyor. bunu anlarsın zaten, daha önce anlamadıysan :)
Seneler önce okuduğum bir söz vardı. Şöyle diyordu bir insan ne medyada ki fotoğraf kadar güzel ne de bir vesikalık fotoğrafı kadar çirkin değildir. O yüzden bence bu lafı önemseyerek hayata yüz yüze gördüğün insan bu ikisinin ortasındadır bunu unutma
Neden olacak, profil resmi iyi çıksın diye 10 saat ayna karşısında sac taramalar, 50 kilo ruş makyaj ben sürsem bende cekici olurum ma realde ruş makyaj degil doğal insn olmk gerekiyor, ici nasıl ise cısıda aynı olması gerekir nokta
Kendini rahatlatmak için bunu yazmışsın ezikcim ama sana gerçek bi bilgi sosyal medyada gördüklerinin çoğu doğru sen güzel değilsin diye üzülme allah da seni ibretlik yaratmış bunu kabullen çirkin olman sosyal medyadakiler gibi olmaman seni kötü yapmıyor kabullen ve ezik olma
ve güzelmiş gibide egoistler allah belalarini :D
Bana bazıları gerçek hayatta daha güzel geliyor arkadaşlarimi sosyal medyada taniyamiyorum çok değişik oluyorlar gerçekte daha güzel ama dediğin gibileride var aslında şöyle bakarsak hepimiz sosyal medyada bir tıkta olsa farklıyız çünkü kamera hiç bir zaman tam olarak aynısını çıkartamiyor
Bana göre çok güzeller özellikle yeni nesil ama makyaja çok para harcıyorlar onun yerine spor yapsalar çok daha iyi olur kilo alıyorlar sonra
Benim dönemimde kızlar hep cirkindi şimdi 18 21 yaş arası güzel ama yine de 100 kızdan 2 3 tanesi çok güzel ama sosyal medyada bakıyorum 100 kızdan 50si çok güzel
Yok ya öyle çok güzel diyeceğim 100 kızdan 2 bilemedin 3
Bence normal hayatta direkt random kişilerle karşılaşıyorsun ama sosyal medyadaki kızlar zaten güzel olduklarını bildikleri ve özgüvenli oldukları için paylaşım yapıyorlar ve güzel kızları ünlü ediyoruz bizde o yüzden hepsi güzel oluyor.
Onunla ılgısı yok güzel shop yapınca çok hoş oluyor cırkın yapsa bıle degısmıyor bazuları bunlar hıkaye sosyal mecrada güzel olsan cırkın olsan ne olur onemlı olan reelde kader güzel olsun güzel görün uyı görün saglıklu görün bınlar daha onemlı sosyal mecrayı kale almıyorum.
Herkes birbirine benziyor sosyal medyada 3 4 kişinin çekildiği bir fotoğrafta herkes aynı kimin kim olduğunu ayırt edemiyorum bu sadece benim mi başıma geliyor?
Sanal hayatta makyajlı hallerine bir de güzel efektlerde ekliyorlar ama gerçek hayatta öyle bir imkanları olmadığı için o yüzden sanal hayatta öyleyken gerçek hayatta böyledirler 😀
Yoo gerçekte de kızların çoğu güzel hemcinsini küçümseme çabanı anlayamadım
Bana herkes güzel geliyor. Çirkin kadın hiç görmedim.
Bunlar hiç güzel değil ki. Yapay zeka robotu gibi duruyorlar estetik ve makyajdan. Aynı adnanın kedicikleri gibi. Tam bir robotumsu bir ifade var.
Filtre, makyaj, pozlama ve ışık ayarı..
Ama örnekte verdiğin kadın reelde de gerçekten çok güzel. 🙂
İnsanlar sahtelige ozentiye önem veriyor çünkü neden biliyormusun doğallık değil de ef KT kullaniyor çoğu neeeee ger k var ya insan ol önce dimi
Ben güzellikten anlamıyor muyum ya gerçek hali çok daha güzel geldi niyeyse sosyal medya güpgüzel kızlarla dolu güpgüzelll Ben diyorum ki ulan yalnızlıkla hayatımı mı mahvediyorum sonra hemmen vazgeçiyorum tabi

En güzel benim a$koo... 🧞
Sosyal medyada kirpma var belki kendisini sari sacli olmak istiyor
Fotomu cekerim filtre falan yapmam guzelde ciksa cirkinde ciksa koyar geçerim kadinlar abartıyorlar
Cirkin kadin güzel gözükmesin biktik
Aynen insan kandırmaca resmen
Evet bu karaktersizlik bence
Yuh 11 günlük soru
Dogum günü mesajina geldim girniyorum bu aralar
Bu sorunun cevabı çok açık değil mi bence filtre kullanıyorlar
Filtre sağolsun ve kameraların güzellik algısı
Aslında gerçek hayatta daha güzeller,, siz bakmasını bilmiyorsunuz.
Sanaldaki kızların çoğu çöp, reel hayatta göreceksin.
Bence çoğu güzel değil, konuştuğum influencer arkadaşlarım dışında tabi...
Gerçek hali daha güzel ama kızlar bir şeylerle oynamadan güzel göründüğüne ikna olamıyor
çünkü reelde de güzel çoğu ha efekt shop vs daha güzel gösterir orası ayrı
Vallahi photoshop ile kül kedisi ne yazık ki prenses oluyor
Shop yok gerçek hayatta ama sosyal medyada var ondan
Kadınlar güzel normalde de şimdi hakkını verelim. Coh hojtir emme benenah ulaşamayacağım şeylerin peşinden koşmam.
Yarışmacı arkadaşlara başarılar.
Çoğu makyaj güzeli yaa model gibi yüzü var dediğim kizi makyajsiz gördüm alakası bile yokmuş makyaj güzeli yani
Eskiden olduğu gibi çirkini kakalıyorlar 🤣 değişen bişey yok.
Gerçek hayat diye koyduğun fotonun da kameradan çekilmiş olduğu gerçeği peki
Fotoyu ben koymadım çok süper soru seçilmiş KS kendi koymuş bilmeden sazan gibi atlama
Boş yapma ya
Sen yapıyorsun ben değil
Çoğu küçük influencer efekt kullanıyor o yüzden ciltleri pürüzsüz diğer kişilerde efekt kullanıyor ama influencerlara inanmayın
Makyaj+ efekt ile herkes güzeldir asıl olan o sosyal medyadaki değil gerçekte olan sadece klasik kendini güzel gostermek için yüze uygulanan bir ton farklı şey
Neden hemcinsini kötüler ki bir insan bu efektler neden var kullanılsın diye demekki bu yüzden👍🏻👍🏻
Dur seni mahkemeye verecem bekle sen
Mahkemede görüşürüz internetten verecem nasıl konuşacağını bilmezsen sonuçlarına da katlan
Vermeyecektim ama baktım akılanmıyorsun hala aynı şekilde devam ediyorsun vereyim ya da akıllan konuşmayı öğren
Tamam ediyorum şimdi internetten veriliyor böylelerinin güzel konuşmayı öğrenmesi gerekiyor çünkü
Cimere verecem mahkeme ile uğraşamam
Karşındaki kişi ile nasıl konuşacağını bilmiyorsun hakaret ettin kendi kendine ailen saygıyı öğretememiş sana
Cimer kamu kuruluşları ile ilgiliymis araştırıyorum senin gibiler karşısındaki insanlar ile nasıl konuşacağını bilmezse başka çarem yok senin gibilerle seviyemi düşürerek kaba saba konuşamam en etkili yol hukuk
3 aydan 2 yıla kadar hapis cezaları varmış
Hakaret cezalarının
Rahatsız eden sensin ben yapayım zeka ile konuşuyorum geldin kendi kendine hakaret ettin beni rahatsiz ettiğinin farkında değilsin bu birincisi ikinci de hala akıllanmıyorsun karşındaki kişi ile konuşmayı bilmiyorsun hatalarını anlayamıyorsun
Düzgün konuşan biri olsan seni niye şikayet edeyim bir de üstüne üstün kendi kendine hakaret ettin ben sana hiçbir şey söylemedim seni tanımıyorum bilene durduk yere geldin bana hakaret ettin bir de üste çıkmaya çalışıyorsun hani ahlaki değerlerin yok senin
Habi böyle kötü niyetli kaba nasıl konuşacağını bilmeyen insanlar hak ediyor çünkü
Akıllanman gerekiyor kötü niyetli kaba birisin kendi kendine geldin bana hakaret ettin kalite iyi niyet her şeydir hani senin gibi insanları görmek istemiyorum senin gibilerin akıllanması kendini değiştirmesi gerekiyor
Ailen yeteri kadar sana eğitim verememiş ama sende kendini eğitememişsin
Hani kendini değiştir kardeş Yaşın küçük bazı şeyleri algılayamıyorsun ama çabala kendini değiştirmek için
Kardeş seni yarına savcılığa verecem artık orada anlatırsın derdini daha fazla yazma
Hadi bb kahkalarini savcının da karşısında atarsın
Aynılarını ina da söylersin 😂😂😂
Ona da
Rahatsız etme kardeş 😂😂
Kardeş yazma demedim mi sana rahatsız ediyorsun beni 😂😂yazma yeter
Elimde kanitlar artıyor
Daha fazla uzatma istersen 😂😂
Tamam engelliyorum yazma daha benden de sana uyarı kimseye kendi kendine hakaret edici kücumseyici sözler soyleme😂😂😂
Hala yazıyor musun sen yok artık 😂😂😂
Güzel dediklerimiz estetiksiz güzeli olmalı dogal güzelliği hangisinde hepsinde oynama var bu bir gerçek
Bana hepsi güzel görünüyor bil bakalım neden
Yokluktan
@ᴘᴇᴛᴇʀᴅᴀʀʟɪɴɢʜᴛᴏɴ 👍👏👏👏
🙏🙏 🤝
Sosyal medyanın hemen hepsinde durum bu. Sadece kızlara özel bir durum da değil.
Efekti, photoshop'tı, yapay zekay'dı, vs... herhangi biriyle oluşturulabiliyor.
Kadin gercekte daha guzel duruyor. Millet kafayi guzellikle bozdukca aslinda daha da cirkinlesiyor.
gerçek hayatta daha güzeller bence. ve ayrıca şu an herkes kendine aşırı baktığı için 100 kızdan 60’ı güzel,10’u çok güzel.
Görsel yanıltma, birde orantısız makyaj, geçen gün arkadaşımın beyaz tenli sandığı kız arkadaşı aslında esmermiş, ilginç geldi o kadar makyaj yapması
Çünkü fotoshop un içinden geçiyorlar 😂
hepsi fitre mk kaçtane arkadaşim var bu şekil
Çünkü photoshop ya da efekt yapıyor ondan.
Evet ya neden öyle
Bende anlayamıyorum sosyal medyada Shop yapıyorlar diyecem ama Shop ile başka biri olunmaz
Şimdi şöyle tüm fotoğraflar filtreli değil ama çoğu kız güzellik algısına takıldığı için paylaşılan çoğu foto ya makyajlı halleri ya da daha çok güzel çıktıkları fotoğrafları paylaşıyorlar güzel bulmadıklarını değil o yüzden bence biz zannediyoruz herkes çok güzel vs benim yorumum bu
Yok ya öyle değil çok iyi Shop yapıyorlar
Olabilir ama gerçekte güzeller de var tabi
Var ama 100 kızdan 2 3 tane oluyor sosyal medyada diyorum herkes aşırı güzel galiba diyorum
Yani bazen bu konu benide çok düşündürüyor açıkçası hatta bazen onlarla kendimi kıyaslıyorum o kadar güzel kız varken ben neden bu kadar kusurluyum diye sonra dışarı çıkıyorum baktığımda yok hepsi güzel değil birde benim bir arkadaşım var kendisiyle hani son zamanlarda düşman gibiyiz kızı görsen WhatsApp profilindeki fotoğraf ta çok güzel ama gerçekte görüyorum ikisi arasında dağlar kadar fark var değişik 😂😂😂
İş de bunu diyorum benim de bir arkadaşım var diyorum aşırı güzel benden daha güzel ama yan yana geliyoruz aynada bakıyoruz ben daha güzelim sosyal medyada bir ton Shop yapıyorlar ama komik duruyor 😂😂
Hani sanki ne olduğunu bilmiyoruz erkekler de çok kanıyorlardir
Orası öyle ya sırf bu konu yüzünden güzellik takıntısı oluştu bende de 😂😂
Evet kızlar makyaj ve shopla kandırmaya çalışıyorlar ama bence doğal olmak daha hoş hani estetiğe karşı değilim ama gidip de bambaşka bir yüz oluşturmak saçma geliyor
Aynen bazıları o kadar mankyaj filtre yapinca çok farklı oluyor ben mesela 18 yaşındayım hayatım boyunca hiç mankyaj yapmadım akranlarım hem mankyaj hemde filtre kullanıyorlar bazen düşünüyorum acaba bende yapsam nasıl olurum diye sonra diyorum eğerki yapsam onlardan farkım olmaz çoğu kız birbirine benziyor nedense
Aynen bencede bende o yaş da makyaj hiç yapmıyordum
Ama biz erkekler sosyal medyada neysek oyuz 😂 çok şükür bir derdimiz azalmış haberimiz yok 😂
Efektler insanı olduğundan 10 kat daha güzel ve kusursuz gösteriyor sosyal medyaya inanmamak lazım
Hepsi filtre, hepsi çakma gamndal. Reelde görsen tanımazsın 😀
Beni de düşündüren bir soru acaba gerçekte ben nasılım diye merak ediyorum bu yuzden
Bence fotoğrafta görünen gerçek hayat kısmı diğerinden çok çok daha güzel...
Ülkemizdeki kızların çoğu güzel, kıskançlığa gerek yok bence
Gerçek hayatta ki foto daha güzel duruyor
Efektler sağolsun
Işık acı vs çok etken var en kötü Shop var
Ama yine de sosyal medyada her kız güzel ama gerçek hayata bakıyorum cidden 100 kızdan 1 2 tane güzel çıkıyor Shop bile olsa nasıl başka biri gozukebiliyorlar
Ama ben Shop yapmıyorum yapsam bile çok hafif belli olmayacak şekilde kimse anlamıyor baska biri gibi durmuyorum ama diğer kızlar başka biri gibi duruyor
Olabilir cidden ben o kadar makyaj yapmıyorum güzel duruyorum ama tipim böyle doğal tipli güzel duruyor hani estetik yok fondöten filan sürmüyorum
Ama bakıyorum sosyal medyada kizlar hep aynı tip olunca sanki onlar gibi olmalıymışsın gibi geliyor
Bence de öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?