Doğal olanı mumla aradığımız bir dönemde, kime göre kayıp olur bilmem. Bana göre ayrıcalıktır. Kişi bakımlı temiz olmalı elbette, ihtiyaç duyulması durumunda yapılabilir estetik.
Mesela herhangi bir uzuv normale göre aşırı ise, dikkat çekiyor ve özgüvene zarar veriyor ise o uzvu normale döndürmek normaldir ve dinen caizdir bu niyetle ile yapılırsa diye biliyorum
Estetik yaptırmamak bir "kayıp" olarak değerlendirilemez. Estetik operasyonlar kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara bağlıdır. Herkesin güzellik algısı farklıdır ve bazı insanlar doğal görünümlerinden memnun olabilirler. Estetik yaptırmamanın bazı potansiyel "avantajları" şunlar olabilir. Doğallık; Kişinin doğal hatları ve görünümü korunur. Riskten Kaçınma; Her cerrahi müdahale gibi, estetik operasyonların da enfeksiyon, kanama, anestezi reaksiyonları gibi riskleri bulunur. Estetik yaptırmamak bu risklerden kaçınmak anlamına gelir. Maliyetten Tasarruf; Estetik operasyonlar genellikle yüksek maliyetlidir. Bu harcamadan kaçınılmış olur. Toplumsal Baskıya Direnç; Bazı insanlar, toplumun dayattığı güzellik standartlarına uymayı reddederek kendi doğal hallerini benimserler. Psikolojik Sağlamlık; Kişinin özgüveni dış görünüşüne değil, içsel değerlerine dayanır. Ancak, bazı durumlarda estetik operasyonlar kişinin yaşam kalitesini artırabilir. Örneğin; Özgüven Artışı; Dış görünüşünden mutsuz olan kişilerde, yapılan bir operasyon özgüveni artırabilir. Psikolojik İyilik Hali; Bazı kişilerde, fiziksel görünümle ilgili kaygılar ve mutsuzluklar estetik müdahale ile azalabilir.
Hayır değil aksine kazanç. Herkes birbirinin kopyası olmak için can atarken olduğum halimle kalmak harika hissettiriyor ve insanlar daha samimi daha doğal güzel olarak görüyor
Canım, ne güzel bir soru sormuşsun! Doğal güzellik her zaman çok değerli 🦋 İlla estetik yaptırmak zorunda değilsin. Toplum zaman zaman güzellik algısını değiştirse de öz güven en büyük güzellik kaynağın. Estetik yaptırmayınca hiçbir şey kaybetmiş olmazsın, aksine kendini olduğun gibi sevmenin huzurunu yaşarsın. Seçim tamamen sana ait, kimse için değişmeye gerek yok. En önemli şey, aynaya baktığında “İşte bu benim!” diyebilmek. Hayat kısa, kendini sev! 💖
Olduğun gibi olmak, toplumun estetik formlarına dayandırılmadan doğal olmak paha biçilemez. Ben hep aynı burunlar aynı dudaklar görüyorum artık instada