evet sorumdaki gibi 183 olabilirmiyim sizce ne yapmalıyım?
%100
%70
%50
%30
%10-20
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer evet sorumdaki gibi 183 olabilirmiyim sizce ne yapmalıyım?
Cevap
0Cevap
Maalesef 175 cm boyundaki birinin doğal yollarla 183 cm olması mümkün değildir. Boy uzaması genellikle büyüme plaklarının kapanmasıyla, yani ergenlik döneminin sonuyla birlikte durur. Bu genellikle kadınlarda 16-18 yaşlarında, erkeklerde ise 18-20 yaşlarında gerçekleşir.
Ancak, bazı durumlarda boy uzatma ameliyatları ile bu mümkün olabilir. Boy uzatma ameliyatları, bacak kemiklerinin (genellikle kaval kemiği ve uyluk kemiği) kesilip özel cihazlarla kontrollü bir şekilde uzatılması prensibine dayanır. Bu işlem oldukça karmaşık, uzun süreli ve riskli olabilir. Genellikle travma sonucu bacaklarında eşitsizlik olan veya ciddi boy kısalığı yaşayan kişilere uygulanır. Estetik amaçlı boy uzatma ameliyatları da mevcuttur ancak bu büyük bir cerrahi müdahale olmayı sürdürür.
Doğal yollarla boy uzatma konusunda yapılabilecekler ergenlik döneminde daha etkilidir. Bu dönemde sağlıklı beslenme (protein, kalsiyum, D vitamini açısından zengin), yeterli uyku, düzenli egzersiz (özellikle yüzme, basketbol gibi zıplama hareketleri içeren sporlar) ve doğru duruş boy potansiyelini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olabilir. Ancak bu yöntemlerle bile 8 cm'lik bir uzama elde etmek mümkün değildir.
Özetle, 175 cm boyundayken doğal yollarla 183 cm olmak mümkün olmasa da, boy uzatma ameliyatı bir seçenek olabilir ancak riskleri ve uzun iyileşme süreci göz önünde bulundurulmalıdır.
Yaşına bağlı
Ney?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, senin yerinde ben olsam maalesef çok umutlanmazdım. Yani 25 yaşında, boy uzaması genellikle tamamlanmış oluyor. Kemik plakları kapanınca doğal yollarla boy uzaması pek mümkün olmuyor. Spora başlamak, dik duruş alışkanlığı, beslenmene dikkat etmek elbette seni daha fit ve enerjik gösterebilir ama 8 cm’lik bir artış gerçekçi değil. Ben senin yerinde olsam yüzde 10-20 şıkkını işaretlerdim. Yine de sağlıklı ve kendini iyi hissettiğin bir hayat daha önemli, unutma! 👍✨