Bu konudan o kadar muzdaribim ki.. Sırf yayılımı yüksek olduğu için kalkıp Lancome la vie est belle aldım yaklaşık 6-7 fıs sıkmama rağmen yakınımdakilere sorduğumda hiç koku gelmiyor falan diyorlar anca biri dibime girince alabiliyor kokuyu.. Bazen denk geliyorum mis gibi parfüm kokuyor bazı kızlar yani yanımızdan geçse bile o koku orada kalıyor bunun sırrı ne bi bende kalıcı mı olmuyor bu parfümler anlamadım ya..
Parfüm'ün içeriği ve kalıcılık konusundaki başarısı önemli. Parfüm'ün sıkılacağı belli başlı noktalar vardır. Elbise üstüne sıkılan parfüm kalıcılık sağlamaz.
Parfüm'ün sıkılacağı belli başlı yerler ; Sağ ve Sol kulak altı, bilekler ve ense arkası. Parfüm sıcak ile etkileşime girerek kalıcılığı ve yaygınlığı daha çok artar. Bu bahsettiğim bölgelerde de atar damarlar olduğu için, sıcak üretiminin en çok olduğu yerler. Bunlardan sonra ise parfümü 2-3 fıs olacak şekilde elbisenin istediğin yerine sıkabilirsin.
tenden tene değişir tabii ama paco rabanne Olympéa kullanıyorum ben, iki fıs sıkıyorum bitmesin diye, gittiğim her yerde millet parfümümü soruyor. çok kalıcı. boynere gidip bir dene bence. (klasik olanı, üç kokusu daha var denemedim)
yani… çok hafif değil ama çok ağır da değil. tuzlu vanilya kokusu var, baymıyor. şekerli değil. bakımlı bir kadınmışsın gibi bir kokusu var. her sabah duş alıp pahalı krem süren tiplerdenmişsin gibi. SAÇMA ANLATTIM AMA BU VIBE’I VERİYOR
Orjinal kullanıyor olabilirler. Kokular herkesin teninde aynı kokmaz. Bazı kokular uçar gider bazısı kalıcı olur. O kokuyu kendin deneyerek bulman gerekiyor. Bir de EDP alman gerekiyor.
Koku konusunda çok bilgim yok ama kendi tecrübelerimle söylüyorum bazı kokular seninle bütünleşir. Ben vanilya kokusuna bayılıyorum. Özenle seçiyorum. Çok şükür istediğim etkiyi alıyorum. Kıyafetlerden de çıkmıyor kolay kolay. Orijinal koku hiç kullanmadım.