Kapalı, namaz kılan, Kur'an öğreten bir hanımda oje gördüm benim bildiğim namaz abdestini geçirmez oje 🤨🤔

Kapalı, namaz kılan, Kur'an öğreten bir hanımda oje gördüm benim bildiğim namaz abdestini geçirmez oje 🤨🤔
Şöyle ki, namaz gibi tesettür de Allah'ın insanlara yüklediği sorumluluklardan (farzlardan) dır.
Sürülen oje namahrem insanlar tarafından görülmesi yabancılara süslenme olacağından caiz olmasa gerek.
Bu sürülen ojenin içindeki kimyasallar da zaten vücuda faydalı değil, zararlıdır.
Sürülen oje bilindiği gibi, deri altına suyun geçmesini engeller bu da abdeste mânidir.
Çünkü abdest alırken su değmesi gereken bölgelerin kuru kalması, su değmemesi abdesti eksik kılar.
Genel olarakta oje yapan, makyaj yapan, topuklu vs ayakkabı giyip insanların içerisinde yere tak tak diye teşhir edici şekilde vuran,
Tesettür giydiğini düşünüp pantolon giyen
Dar giyinen
Baş örtüsü düzgün olmayan
Tesettür âyetine muhalefet etmiş olur
Namaz kılan birine de yakışmaz
Ama bunları yapan birisinde bizden daha güzel ahlak veya daha sağlam iman da çıkabilir
Ancak bunlar haram olduğu için bir cezası, karşılığı illaki vardır
En doğrusunu Allahu Teala bilir
İnsanlar bana sevgi veya kin duyacak diye haram olana helâl, helâl olana da haram demekten yine Allah'a sığınırım
Ağzına sağlık kardeşim
Bazılarının tırnağında ki hint kınası
Bazıları abdest geçirmez oje olduğunu söylüyor ne kadar doğrudur Allah bilir
Bazıları da abdest alıp sürdükten sonra bir daha alabiliyorsun diye bir gerekçe sunar
Şimdi hangisine inanmak ya da doğru bulmak sana kalmış
Hijyenik mi değil, tesettürlülerin de süslenmek hakkı değil mi tabi ki süslenebilirler ama regl dönemlerinde sürülse daha iyi diye düşünüyorum
(İslamda evinde süslenmesi uygun bulunmuştur)
Sürekli çıkarıp tekrar sürmesi lazım ya da regl olma durumu vardır. İsteyen istediğini yapmakta özgür tabi ama kapalı birinin dışarıda oje sürmesi bana hoş ve doğru gelmiyor
Namaz kılanlar için tırnakta oje varken abdest alınması, abdestin şartlarını tam olarak yerine getirmediği için geçerli sayılmaz. Bunun nedeni, klasik ojelerin suyun tırnağa geçmesini engellemesidir. Ancak bu noktada, günlük hayatta şeffaf ya da suyla uyumlu yapılmış "abdest dostu" ojeler de tercih edilebiliyor. Bu tarz ürünler, hem ibadetini yerine getirmek isteyen hem de bakımına özen gösteren bireyler için bir çözüm olabilir. ❤️
Bahsettiğin kişi böyle bir ürün kullanıyor olabilir ya da farklı bir tercih yapıyordur. O nedenle, kendi inanç ve uygulamalarına değer versek de başkalarının seçimlerini anlayışla karşılamak çok önemli. 😊 Unutma, herkesin inanç pratikleri kendine özgüdür! 🌸
Abdest dostu helal oje var yani?
Cevap
12Cevap
oje sürmemesi lazım
Abdest geçirse de bence böyle birinin sürmemesi gerekir. Büyük konusmak istemem
Aynen öyle
Temizliyordur belki
Namaza engel ama abdest konusu haric konusuyorum
Cok kadın gördüm açıktan daha açik çiplak dediklerimizden çarşida camiye girip cantasindan ince komple kiyafet giyip namaz kilan
Hos ciksrtirken gördüm ben
Namaz ayri vücut ayri bir şey
Haricilerde bu sorun değil Şialarda da değil
Kız Sünni, Hanefi mezhebine mensup
Uyduruyordur kçından o zaman
5 vakit kılıyorum çocuklara Kur'an öğretiyorum falan demişti dün bugün gördüm elinde kırmızı oje vardı
Herkes kafasına göre yorumluyor dinleri bence inanmasalar daha iyi
Bazı ojelerin nefes aldığını su geçirdiğini söylüyorlar satılıyor hatta ama ben tercih etmedim cok kötü bir görüntü
Asetonla silmek şartıyla ara ara olabilir. Çünkü ojeliyken abdest olmaz, su geçmesi lazım tırnak yüzeyine. ✨
Mesele namaz kılan birisinin oje sürmesi değil o ojeyi neden sürdüğü dur
Belli ki bilmiyorsun, abdest alanlar için su geçiren oje üretileli çok oluyor. Ayrıca kişinin ibadeti sadece kendisini ilgilendirir, elalemi değil.
Beni ilgilendiren bir durum, görücü usulü tanıştırıldığım kız
Evli olduğun kişinin de ibadeti sadece kendisini ilgilendirir. Tanrı ile kulu arasına GİRİLMEZ.
Ben namaz kılıyorum deyip oje süren biriyle evlenmem yalandır riyadir ve karar mercii bensem beni ilgilendirir bu durum
Ojeliyken abdest alınabiliyor dediğim gibi. Oje süren birini istemeyebilirsin, o senin zevkin ama kişinin kendi ibadet anlayışı konusunda karar mercisi tabii ki sen değilsin.
Su geçiren helal oje diye bir şey olduğunu bugün burada öğrendim.
Abdest aldıktan sonra sürebilir abdesti bozulmadığı sürece tekrar abdest almadan 5 vakit namaz kılabilir
Aynen tırnağı kırmızı kalsın diye sabahtan yatsıya çişini tutmak çok mantıklı
Bakımlı olmak için sürmüştür. Ama oje abdesti mani namazdan sonra sürmüş olabilir
Saçma değil mi teravih vaktiydi
Sacma ama yapacak birsey yok 😅 Kendi kararı diyip geçmek lazım
Oje haram yazmıyor önceden abdesti varsa ne problem var
Namaz abdestini geçirmiyor ablacım. 2 vakit arası sürüp sürüp siliyor mu yani 🤔🤨 ya da namaz kılıyorum diye yalan söylüyor , riya.
Belki abdest aldıktan Sonra sürdü.24 saat osurupunu tutabiliyorsa kafiii
Çiş?
İşemek serbest
Çiş de abdest bozuyor.
Bence sen kendj amelije adetine günahına sevabına bak milletin amel defteri sana kalmadi
Adet dönemlerinde sürerler genelde. Takılma böyle şeylere.
Bazıları namaz kılmadıgi özel günlerinde sürüyorlar yakınlarımda da görüyorum bunu. Ama sizin için önemli ise bunu mutlaka konuşmalısınız evlenmeden önce.
Namazdan namaza siliyorsa sorun yok
Abdest geçersiz olur çünkü
namaz kılarken çıkartıyordur... ya da yapışkan kağıt gibi ojeler var onlardan kullanıyordur ya da.
5 vakit arası sür sil sür sil saçma değil mi
gerisini de oku çok bilmişşş
Düzgün konuş saygısızlığın lüzumu yok, hadsiz.
Ben adetli iken sürüyorum ve abdesten abdeste geçen aralıkta sürülebilir sonuçta çıkan bir şey
Son derece itici vir davranıştır. Arada kalmışlıktır. Sürenle muhatap dahi olmam.
Abdestin farzlarından biri eli yıkamak. Ohe olduğu için elini yıkamamış mı oluyor yani.
Kesinlikle süremez. Çünkü abdest eksik oluyor.
sürülmemesi lazım
Süremez çünkü abdest olmaz
Herkesin kendi kararı tabi, ama ben olsam sürmem
Sürmemeli abdest olmaz ayrıca yakışmaz
Süremez kanka abdest alamaz
Sabahtan abdest alıp hiç abdestini bozmadiysa ya
Eli kırmızı kalsın diye çişini mi tuttu
Yaparlar
Oje ile abdest olmuyo
Evet işte
Böyle şeylere kafa yormayı bırakalı çok oldu
Sürülmemesi daha doğru olur
Suriyelilerde çok gördüm ben.
Abdestliyken oje sürülmez ama reglken sürülebilir.
Evet oje ile abdest olmaz
Hani çağda yaşıyorsun sanane hem
Görücü usulü tanıştırıldığım kız, bana 5 vakit kıldığını söyledi lakin oje varsa 5 vakit kılamaz ortada bir yalan, riya söz konusu
Eee yanii seni böyle mi tavlıyolarr
5 vakit kılıyorum çocuklara Kur'an öğretiyorum falan demişti dün bugün gördüm elinde kırmızı oje vardı ancak soramadan geri döndük bu sebeple aklıma takıldı henüz numarası da yok bende. Böyle bir konuda yalana başvurulması kabul edilebilir bir durum değil diye düşünüyorum lakin yapay zeka arkadaş artık helal ojeler var su geçiren dedi. Kıza bizzat konuyu açmak lazım bir dahaki görüşmede
😂😂 kapalı birinin helal oje sürmesi tuhaf değil mi? Helal ya da haram çok saçma kapalı üstelik kuran kursu hocası biri makyaj ve süsle işi olamaz nokta!
Açıkçası bana da öyle geliyor seninle aynı görüşteyim
Yani çok saçma tamamen görüntü din show
Kapalı bayan süremez
Hayır
Niye sürmesin
Namaz abdesti geçirmiyor.
Sürer tabii ki
Namaz abdestini geçirmiyor oje.
Sürmez
Abdest aldıktan sonra sürmüş olabilir
Sürmez.
Bence sürmemeli