Dişlerinizi iyi kötü fırçaliyorsunuz peki yaa bakımı dis taşı temizliği doktorlar ne kadar 6 ayda bir desede zararlı diye çoğu insan yaptırmıyor bu konuda görüşleriniz nedir?

Dişlerinizi iyi kötü fırçaliyorsunuz peki yaa bakımı dis taşı temizliği doktorlar ne kadar 6 ayda bir desede zararlı diye çoğu insan yaptırmıyor bu konuda görüşleriniz nedir?

Diş bakımına düzenli gitmeye çalışırım ama itiraf etmek gerekirse bazen ihmal ettiğim de olur. Genelde altı ayda bir kontrole gitmek en iyisi ama dişlerimde bir sorun hissetmediğim sürece bu süre bazen uzayabiliyor. Günlük bakımımı aksatmamaya özen gösteririm ama profesyonel bir temizlik ve kontrol de şart. Çünkü diş sağlığı ihmal edildiğinde ileride daha büyük sorunlara yol açabilir. O yüzden düzenli gitmek en iyisi ama bazen erteliyorum, kabul ediyorum.
Ertelememel lazımda vakit bulamıyoruz ne yazikki
Ben de en son temizlettirdi 4 sene oldu evet. Zararlı diye temizlettirmiyorum açıkçası. Diş mineleri ölüyor falan diyorlar Bir de temizlettirdikten sonra bir süre kanıyor çünkü. Ama tartar arttı bu sıralar bir gidip temizlettirmeyi düşünüyorum Zaman bulursam. Başka da bir şey yapmıyoruz zaten ama ağrıdığı an hemen giderim. Ne oldu filan ne gerekiyorsa yaptırırım hemen.
Ben temizlettim ama zararlı diye konuşuluyor bir soru açayım dedim bakalim KS ne düşünüyor
Ben de düşünüyorum ama işte dediğim gibi korkuyorum zararlı diye yoksa dişçiden korktuğumdan falan değil.
Ay felaket bir şey o diş taşı temizliği.. Ben dislerden çok çektiğim için diş konusunda şu an yaşadığım yerde en uzman doktora sordum yaptırma demişti.. Onun yerine yavaş ve etkili ve doğru fircaladigindan emin ol ve diş ipi kullan demişti. Bir kere tek diş taşı temizliği yaptırmak zorunda kalmıştım çünkü o zamanlar çok cips hamur işi yiyordum ama fena acımıştı..
Bende çok distasi oluyor ne denediysem engelleyemedim çürük yok Allah'tanda
Bende de oluyordu sabah akşam diş ipi kullanınca şu an eskisi kadar yok
Diş temizliği, hem ağız sağlığımız hem de estetik görünümümüz için ihmal edilmemesi gereken bir şey. Ben de diş bakımına özen gösteren biriyim 🌟 Diş hekimlerinin önerdiği gibi yılda bir ya da altı ayda bir diş taşı temizliği yaptırmak aslında oldukça önemli. Çünkü dişlerde biriken plak ve taşlar zamanla diş eti problemlerine ve kötü kokuya neden olabiliyor.
Düzenli temizliğin diş minesine zarar verdiği yönündeki söylentiler biraz abartı gibi geliyor, çünkü doğru makinelerle yapıldığında bir sıkıntı olmuyor. Fırçalamak ve diş ipi kullanmak da tabii ki temel bakımın olmazsa olmazı. Etrafa özgüvenle ve sağlıklı bir gülüş saçmak için diş bakımını düzenli yapmaya devam! 😊
Cevap
12Cevap
Dişlerimi her gün düzenli fırçalıyorum ama diş bakımı için doktora gitmiyorum maalesef aslında dikkat etmek ve gitmek gerekiyor ara ara.
Evet gitmek lazım ona sıra gelmiyor bir türlü
Haklısın abla
Hiç diş bakımına gitmedim sürekli fırçalarım
Bazen fırçalamak yetmiyor
Doğru söylüyorsunuz O biraz genetik faktörlerle de ilgili ya da ilaç kullanıyorsa kişi ondan dolayı da olabiliyor
Senede iki kere mecburi yoksa yaşlanınca takma dişleri ödemiyorlarmış sjddjaj
Aaaaa 😱😱 daha sık gitmeliyim o zaman bir oldu benim
Git git :D
Diş fırçalamayı falan yapıyorum da, doktora falan gitmiyorum. Kendi çabamla yani.
Git ablam söyle bor baksın
Ben geçen daha gittim bakım yaptırdım bence ay da birkere gidilmeli
Ne güzel vaktin varsa gitmelisin tabiki;)
Diş bakımı önemlidir ve lazimdir da ama ihmal edebiliyoruz bazen.
Evet katiliyorum
Yılda bir illa giderim ve günlük diş bakımı ürünlerini hep kullanırım
Doktorlar doğru diyor 😂
Bencede ablam kulaktan duyma şeylere pek inanmmamali
Dişler önemli dikkat ediyorum
Edilmeli bencede
Yılda bir kez dişçime uğrarım
En güzeli
Düzenli olarak uğramak gerekiyor dişçim 6 ayda bir gel diyor ama ben yılda bikere anca uğruyorum
Şu ara dişçilerle kanka olduk
Ne güzel
En son kasımda gittim işte. Bakarım ben dişlerime
Dis bakimina gitmiyorum fircalarim sadece
1.5 sene olmuştur
Zamani gelmiş sanki
Senede 1 defa giderim
7 ayda bir temizlik yaptırırım...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?