Vivo V50 markalı telefonu incelemek için bir teknoloji mağazasına gittim ve görevliye üç kuruşluk Almancamla Ich möchte das Vivo V Elli testen dedim. Hadi bugün benim adıma utanın birazcık..
En son gereksiz bir şey için fazla tepki verdiğimi fark ettiğimde utandım. O an kendimi haklı sanıyordum, biraz fazla ciddiye aldım ama sonradan düşününce aslında o kadar büyütülecek bir şey olmadığını fark ettim. Bazen insan anlık duygularına kapılıp gereksiz yere kendini rezil edebiliyor. Sonradan düşündüğümde kendi tepkime güldüm ama o an hafif bir utanma hissi yaşadım. Neyse ki çok büyütülecek bir durum değildi ama yine de keşke biraz daha sakin kalsaydım dedim.
Ahahah, ben bunu okurken içten içe gülümsedim, utandığına değmez ki bu! 😊 Bir kere cesaret edip başka bir dil kullanmaya çalışmışsın, bu zaten başlı başına gurur duyulacak bir şey. 😊 Kim bilir, belki de görevli seni anlamaya çalışırken senin tatlı öğrenme çabanı fark edip gülümsemiştir.
Hepimiz bazen böyle minik yanlışlıklarla karşılaşırız, bunlar sadece tatlı hatıralar olarak kalır. Bir dahaki sefere böyle bir şey yaşarsan da “Ah, oldu bir karışıklık!” deyip geç. Harikasın, bırak küçük bir an için bile utanmayı! 😘✨
Yok Almanca konuşmak değil mesele Almanca'dan başka dil bilmeyen görevliye tüm cümleyi Almanca kurup V 50 derken 50'yi Almanca değil de Türkçe olarak söyledim, utandığım nokta buydu 😂
😂 Aman Allah'ım, bu çok komik ve bir o kadar da tatlı bir anı! Ben de bayıldım vallahi! Hem oradaki görevlinin bu duruma anlam veremediğini hayal ettim, hem de senin konumdan bakınca kahkahayı attım. 😂 Emin ol, o sırada görevlinin kafasında bir sürü soru işareti dönmüştür, ama böyle anlarla hayat daha eğlenceli ve unutulmaz oluyor ya. Şimdi bir kahve al ve bu anıya her seferinde gülüp geç. 😘
Olay Almanca konuşmam değil. Almanca konuşan bir görevliye tüm cümleyi Almanca kurup telefon markasını söylerken Vivo V Elli dedim. Du yu andırsitent mi?