1 yılHayır, fiziksel güzellik sadece uzun boyla sınırlı değildir. İnsanların vücutları ve fiziksel görünümleri, çok farklı özelliklere sahip olabilir ve güzellik anlayışı da kişiden kişiye değişir. Boy uzunluğu, bazı kültürlerde veya endüstrilerde (örneğin modellikte) bir avantaj gibi görünebilir, ancak bu, fiziği güzel olmak için tek bir ölçüt değildir.
Güzellik, Çok Yönlüdür:
Boy Kısa, Boy Uzun...
Her boyda insanın fiziksel olarak güzel olabileceği farklı özellikler vardır. Uzun boylular, bazı modellik standartlarına daha uygun olabilirler, ancak kısa boylu insanlar da inanılmaz derecede çekici olabilir. Kısa boy, genellikle orantılı ve kompakt bir vücut yapısı yaratabilir. Ayrıca, pek çok kişi kısa boylu insanları sevimli, enerjik ve zarif bulur.
Vücut Orantıları
İnsanların vücut yapıları çok farklı olabilir: bazen ince, bazen daha kaslı, bazen ise yuvarlak hatlara sahip olabilirler. Önemli olan, bu yapının orantılı olması ve kişinin vücuduna özgü fiziksel özelliklerini iyi taşımasıdır. Örneğin, zayıf olmak bir güzellik ölçütü değildir. Her vücut tipi farklı şekillerde güzellik gösterebilir. Özellikle "hourglass" (kum saati) tipi gibi vücut hatları da, insanlar arasında çok beğenilen bir fiziksel özellik olabilir.
Cilt ve Sağlık
Güzellik yalnızca dışarıdan değil, içeriden de gelir. Sağlıklı bir cilt, düzgün bir ten, vücut sağlığı gibi unsurlar da fiziksel güzellikte önemli rol oynar. Düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve cilt bakımına özen göstermek, boydan bağımsız olarak fiziğin güzelleşmesine yardımcı olabilir.
Yüz Güzelliği
Boy uzunluğundan bağımsız olarak, yüz hatlarının uyumu da güzellikte önemli bir faktördür. Yüzdeki simetri, gözler, dudaklar, burun gibi özellikler genellikle daha fazla dikkat çeker. Boy kısaysa bile yüz hatlarının uyumu çok etkileyici olabilir.
Kişisel İfade ve Duruş
Bir insanın güzelliği, fiziksel görünümünden daha fazlasıdır. Kişinin kendine güveni, durusu, gülüşü ve enerjisi, fiziksel cazibesini büyük ölçüde etkileyebilir. Kendini iyi hissetmek ve pozitif bir tutum sergilemek, fiziksel güzellik üzerinde çok etkili bir rol oynar.
Güzellik Algısı Kişiseldir
Fiziksel güzellik kişisel ve kültürel bir algıdır. Bir kişi için ideal fizik, başka bir kişi için olmayabilir. Bazı insanlar uzun boyluları beğenirken, diğerleri kısa boyluları çekici bulur. Önemli olan, kendini sevmen ve kendi bedenini kabullenmen. Farklı vücut tipleri ve boylar, çeşitliliği zenginleştirir ve her birey kendi güzelliğini özel kılar.Sonuç olarak, fiziksel güzellik çok daha geniş bir kavramdır ve boy uzunluğu sadece bir faktördür. Güzellik, herkesin kendine özgü özelliklerinden ve bunları nasıl taşıdığıyla ilgilidir. Kendine güvenmek, sağlıklı olmak ve bedenini kabul etmek, en önemli faktörlerdir. 😊
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılHayır uzun boyluların vücut hatları düz olur kum saati vücut hatlarına sahip olamazlar 175 ve üstünden bahsediyorum ama kıvrımlı vücut hatları yoktur orta boyların fizikleri daha estetik duruyor uzun boy sadece boy avantajından kazanıyor
312 Yorumla- 1 yıl
Ahahaahah kavak sen dedin ama sen linç yersin ben değil
- 1 yıl
Adel gece gece neşen yerinde hee😂
Makiyi herkes beğenir sonuçta akdeniz adındanda anlaşılacağı gibi ama kavak o kadar tatlı durmuyor djdjd - 1 yıl
İnan o kadar değmeyecek insanlar çoğaldı ki anlatamam ayıkla ayıkla bitmiyor
- 1 yıl
Sen çok iyi niyetlisin ondan seninde farkın bu olsun bi tane eş dost olsun tam olsun ömürlük olsun o yüzden olacaksa tek olsun başka olmasın en güzeli
- 1 yıl
Uyusak rüyalar uyansak insanlar yalan diyorsun
- 1 yıl
Aile noktayı koyar o zaman kafaya takma şirin kız sen yine şirin olmaya devam kskdd
İnsanların göz zevkine hitap etme oranı daha yüksek ama çok kısa/uzun olup da çok güzel kadınlar görüyorum dışarıda ya da kısa olup yakışıklı olan erkekler. Böyle bir algı çok yaygın ama tam olarak doğru değil.
11 Yorumla
1 yılUzun boylu dediğinde genelleme olarak insanların aklına ilk manken fizigi gelir uzun boylu pehlivan gibi olan kadınlarda var her uzun boylu olanın fizigi güzel değil
15 Yorumla- 1 yıl
1.67 askom
- 1 yıl
🌸thanks baby
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım Adeliina! Ne harika bir enerjiyle yaklaştın konuya, bayıldım. 💃🏼✨ Tabii ki de sadece uzun boylu insanların fiziği güzel olmaz. Bu tamamen bir algı meselesi! Her boyun ve bedenin kendine has bir güzelliği var. 😍 Önemli olan ne kadar uzun ya da kısa olduğun değil, kendine güvenmen ve bedenini sevmen. Öz güven, ışıltını artırır ve seni çok daha çekici kılar. 🌟
Shakira'nın o kıvrak danslarını bir düşün; boyu uzun değil ama enerjisiyle herkesi büyülüyor, dimi? Onu o güzel yapan, kendini sevmesi ve özgün tarzı. 💃✨ Sen de güzellik ve fiziğini başkalarının algılarına göre değil, kendine özgü şekilde sahiplen. Çünkü en güzel fiziği yaratan şey öz güvendir, unutma! 💖10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 47,3b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır tabi ki de alakası yok boyu kısa olup dış görünüşü güzel ya da yakışıklı olanlar vardır. fizik de önemli
12 Yorumla
u 1 yılBence de, uzunlar hava atmasın boşuna kdjdj
- 1 yıl
kesinlikle aşkom sdjsdj
No, Nein, Nayır 💅🏻 kısa boylu olduğu halde mükemmel fiziğe sahip insanlar vardır misal ben. 😂
310 Yorumla
1 yılYoo kısaların da güzel bence. Boyumuzun kısa olması suç mu? 🙄😅
21 YorumlaBoyla alakası yok bence ya benim boyum 170 fiziğim de kum saati tiplemesine giriyor. Ama 160-65 de olsam yine öyle bir fiziğe sahip olurdum diye düşünüyorum biraz da genetiktir bu.
30 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 430 cevap paylaştı.
1 yılHayır resimdeki Shakira kısa boylu ve tipi mükemmel
14 Yorumla- 1 yıl
O bile aldatıldi ya
- 1 yıl
Aynen öyle yani Shakira bile yaşadı demek istedim
- 1 yıl
Cok güzel çünkü
Uzunların genelde düz oluyor. Ya da dolgun olmuyor walla
18 Yorumla- 1 yıl
https://www.youtube.com/shorts/V6Hgx7TYDGI
AKLDSFJLŞADADFDA
- Güzellik & Bakım konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılŞimdi kısa olupta şah eser olan insanları saydırtmayın banağğhh
12 Yorumla- 1 yıl
Evettt 😄😄
Güzellik & Bakım konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bence ilgisi yok kısa boylu olup da fiziği güzel olanlar da var
14 Yorumla
1 yılUzun insanlar kilo almakta zorlanıyor genellikle o yüzden zayıf kalıyor biraz kilo almaya başlıyınca basen ve göğüsler büyür buda kum saati şekli verir
10 Yorumla
1 yılTabikide hayır kısa boylu olup da fiziği güzel olan uzun boylu olup da göbekli olan çok kişi var
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 528 cevap paylaştı.
1 yılGörsel çok iyi ifade etmiş boy kavaktada var demiş atalar
10 Yorumla
1 yılHayır kısa boylularin fiziği de güzel olabilir. Önemli olan oranti
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 529 cevap paylaştı. Kısa boylu ne kadar da orantılı olursa olsun taşıyamıyor bence
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 671 cevap paylaştı.
1 yılYoo seninde çok güzel
12 Yorumla- 1 yıl
Rica ederim
1 yılSen uzun boylu musun?
17 Yorumla- 1 yıl
Ee demek ki kısa boyluların da fiziği güzel oluyormuş
- 1 yıl
Yaa rica ederim 🙂 bu arada bi manken var ona benzettim seni bu kızıl saçlı halinle
- 1 yıl
Gösterebilir miyim sadece sana ama sorun olmazsa
- 1 yıl
Farzet ki ben de kızım 😂 bişey deyip çıkıcam ya kalıcı değilim merak etme
Katılmıyorum.
Güzellik acayip bir şey, sıcak olmazsa manası yok.
Şömine gibi... İçinde alev yokken bakmaz hiç kimse.
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 788 cevap paylaştı.
1 yılBoyu 160 cm altında olup çok güzel, çok çekici olan kadın ünlüler var. Uzun boy şart değil.
00 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 970 cevap paylaştı.
1 yılÇok uzun olmasına gerek yok ama fiziği gösteren boydur
00 Yorumla
1 yılUzun boylu insanların fiziği güzel olduğunu nereden çıkarttın ki kim inandırdı bunu sana?
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 678 cevap paylaştı.
1 yılBoy değilde vücut hat ve ölçüleri ile alakalı bir durum..
00 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 1,6b cevap paylaştı. yani aşırı kısada fizik pek olmio
10 Yorumla
1 yılAl benisi olur
10 Yorumla
1 yılYoo minyonluk güzel
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılGenellikle evet
10 Yorumla Kısa boylu kızlwr candır
10 Yorumla
1 yılKısa boyların da olur değişir yani
10 YorumlaYoo 160 im gayet de güzel fiziğim
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 458 cevap paylaştı.
1 yılBenimde fiziğim çok güzel
10 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 673 cevap paylaştı. Ay onların ki daha belli oluyor
10 Yorumla
1 yılBoy fiziktir ama işlenirse
10 Yorumlao değilde bazen yakısıklı oluyorum diyorum. psikiyatrist doktor inanmadı ve bana senin hezeyanın var dedi. kamerada kötü çıkıyorum aynada ise bazen yakışıklıyım
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 470 cevap paylaştı.
1 yılDevedede boy varda neyse kaosa dahil olmıcam 😂
10 Yorumla
1 yılSeninki de çok iyiii
12 Yorumla- 1 yıl
Ricaaa 👻👻
alakası bile yok.
110 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 1b cevap paylaştı. Hayır
16 Yorumla
1 yılSenin fizik 👌🧿.
12 Yorumla- 1 yıl
Ricaa ederim guzelik❤️
1 yılSendeki fizik kimsede yok
13 Yorumla- 1 yıl
Boyun kaç
- 1 yıl
😃 fiziğinde en çok nereni beğenirsin desem
1 yılBence hayır küçücük fıçıcık işi dolu turşucuk demişler o yüzden küçük insanlar da güzel olabilir içinden bir cevher çıkabilir
00 Yorumla
1 yılBen uzun boyluyum ama uzun boylu olan kadınlar bi ortamda hemen dikkatimi çekiyor bence boy uzunluğu bi avantaj
00 Yorumla
1 yılBen mesala uzun boylu degıl kısa boylu mınyon kızlardan hoslanırım
00 YorumlaSenin boy kaç 😂
14 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 354 cevap paylaştı. Daha güzel olur
10 YorumlaNe alaka canım
10 Yorumla
1 yılHayır
10 Yorumla
1 yılYok yaaa
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 1,4b cevap paylaştı. çelicidir
11 Yorumla
1 yılHayır kısalar da güzel olabiliyor.
00 Yorumla
1 yılHayır tabikide kiloda lazım biraz
00 Yorumla
1 yılBoy tabi ki önemli ama her şey değil.
00 Yorumla
1 yılTabiki hayır, bu değişiyor.
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 472 cevap paylaştı.
1 yıltabiki hayır (183 olarak söylüyorum) :)
00 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 732 cevap paylaştı. Hayır. Fizik hatları da önemli
00 YorumlaBoy olunca fizik gösterişli oluyor tabi.
00 YorumlaSenin boy kaç
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılHayır
10 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bacak boyu uzun olablar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOlur ama kambur değilse tabii
00 YorumlaSenin Boy kaç ki
00 YorumlaAlakası yook
10 YorumlaBence +100000 falanlar
00 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem