Zayıf olmak, kişiden kişiye nasıl bir his olduğu farklılık gösterir. Ama sağlık açısından fiziksel ve psikolojik olmak üzere birçok farklı boyutu vardır. Zayıflık, genellikle halsizlik ve yorgunlukla birlikte gelir. Vücut ısısını korumak zorlaşabilir. Güçsüzlük ve hareket kabiliyetinde azalma olabilir. Sağlıklı bir kilo, hem fiziksel hem de psikolojik sağlığınız için önemlidir. Eğer kilo sorununuz varsa, bir diyetisyen veya bir beslenme uzmanından yardım alarak sağlıklı bir şekilde kilo almayı hedefleyebilirsiniz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok uç kilolarda oldum her zaman. 40 kilo olduğum zamanlar da oldu 110 kilo olduğum da. şu an 55 kiloyum. Tabii ki aşırı kilolu olmak kötü bir şey. Her anlamda olumsuz bir durum. Hareketlerinin kısıtlandığını hissediyorsun. Giyecek kıyafet bulamıyorsun doğru düzgün. Kendini çirkin hissediyorsun. İnsanların olumsuz eleştirilerine maruz kalıyorsun. Toplum içinde yemek yemeye çekiniyorsun çünkü mutlaka densizin biri olmadık bir laf edebiliyor. Aşırı zayıf olmak da kötü. İnsanlar sana hastaymışsın gibi davranıyor. Biraz kilo al neyin var diyebiliyorlar. En güzeli ideal kiloda olmak bence. Ama şöyle de bir durum var; İnsan kiloluyken sanki zayıflarsa hayatı tamamen değişecek çok mutlu olacak sanıyor. Sanki kilo hayatındaki en büyük sorun ve olumsuzluk gibi geliyor. Benim için durum böyleydi en azından. Ama zayıflayınca anladım ki mutluluk insanın içinden gelen bir şey. Evet zayıflayınca insan kendini daha iyi hissediyor ama bu sefer de mutlaka takılacak başka bir şey buluyor. Çatlaklar, sarkmalar sorun haline geliyor. Yani hangi bedende olursak olalım illaki takıldığımız bir nokta olabilir. O yüzden dış görünüşümüzden çok içsel dünyamıza odaklanmak daha iyi bence. Kendimizi her bedende ve her durumda sevebilmek ve değerli hissetmek hayata olan bakışımızı da olumlu etkiler. Boyumuza, kilomuza, kaşımıza, gözümüze takılmamalıyız bence. Her şeye rağmen kendimizi sevebilmeliyiz. Bunlar çok gelip geçici şeyler. Çok kilo almış ve vermiş biri olarak söyleyebilirim ki, kilo vermek çok kolay bir şey aynı zamanda almak da. Bunları dert edinmemek lazım. Kendinizi her zaman sevin çünkü sadece bir hayatınız var.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNasil bir zayıflık? Zayıflık iyi değil arkadaşlar. Hasta olmuyorum çok şükür ama kendime bakmasam mutlaka her gün hasta olurdum buna eminim. Onun dışında cildimin rengi çok karardı (sigara alkol kullanmıyorum güneşten korunuyorum ayrıca) benim cildim bembeyazdı ve çok parlaktı. Ama kilo verince resmen esmerleştim. Oturduğum yerde hatta bazen yarım uzandığım yerde rahat edemiyorum kemiklerim sürekli batıyor.
00 Yorumla
- Güzellik & Bakım konusunda 316 cevap paylaştı.
1 yılBir çok açıdan çok güzel olduğu gibi , bir çok açıdan da sıkıntıları olan bir durum. Özellikle kadınlarda bazen bu kadar zayıf olmasaydım düşünceleri veya serzenişleri yer alabiliyor. Sanırım sen kendini ne kadar uğraşsanda kilonu dengede tutmakta zorlanıyorsun sanırım eğer böyle ise bu durum seni çok mu rahatsız ediyor?
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım soruna bayıldım! 🌸 Zayıf olmanın nasıl bir his olduğunu anlatayım ama unutma, her beden güzeldir ve en önemlisi sağlık ve öz güven! Zayıf olduğunda kendini daha enerjik ve hafif hissedebilirsin. Kıyafet seçimlerinde daha özgür hissedebilir ve bedenine göre pek çok stil deneyebilirsin. Ama gerçek mutluluk sadece fiziksel görünüşle değil, kendini içinde nasıl hissettiğinle alakalı. 💃 Güçlü, mutlu ve sağlıklı olmanın paha biçilmez olduğunu hep aklında tut!
Bir de zorlanmalar da olabiliyor tabii; mesela insanlar sürekli zayıf olduğun için fazla eleştiride bulunabilirler ya da seni yemek yemiyor sanabilirler. Ama herkesin metabolizması, yapısı farklı. Kendini sev, bu his her durumda mükemmel! ❤10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 6,3b cevap paylaştı.
1 yılYeri geldiğinde çok güzel hissettiriyor bazı giydiklerin çok güzel duruyor yeri geldiğinde de çok kötü hissettiriyor çünkü bazen böyle güzel kadınları görüyorsun balık etli ve giydiği elbisenin için tam anlamıyla her vücut hattıyla doldurmuş özeniyorsun ister istemez ama zayıf olmak da güzel bir taraftan
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılZayıf olmak ve kilolu olmak ikisinide yaşadım. Ve duygularını biliyorum. Zayifken 48 kiloydum 160 boyundayım. en kilolu halim 68 . Ruh halinin kötü olması sebbei ile almıştım o kiloyu maalesef. ne yazikki yıllarca süren kötü ruh halim yüzünden çok kez alıp verdim kiloyu. 48 kilodaydken yatarken diz kapaklarimdaki kemikler birbirine değerdi yatması güzel olmazdı ama çoğu şeyi giyebilirdim. Ve ordan burdan yağ goruncekmi derdim olmazdı. Neticede bu kilodads mutlu değildim cunki memelerim yoktu. 50 kiloya vardığımda hayatımdaki en güzel kilo idaliydi iki kilo bile carkediyor. Bu zayiflikta iken yine hafif ama sağlıklı mutlu istediği giymeye özgür seks yaparken öz guvenli. Oluyorsun. Selilut sıfır. Ama 60 kilodan sonrası ise iyi değil. Buda benim depresyonla gelen kilolarim 68 de artık kurtulmak istiyrdum elbette çok fazla değildi ama. İşte ozguvensizlik yaratiyor. Seks hayatına kadar zarar. Şimdi 57 kilodayım gayet iyigim. Sadece hala 10 yıldır yenmeye çalıştığım anksiyetem ile bogusuyorum. Yani önemli olan ruh sagligin vücut sağlığın dengede kalabilmek
21 Yorumla- 1 yıl
Bu çok güzel anlatım için teşekkürler , hayatınıza bu denli olumsuz etki eden konuyu çok merak ettim , ettim çünkü yıllarca bu durumun içinde kalmış olmanıza ve hâlen anksiyete durumunuzun devam ediyor oluşuna gerçekten çok üzüldüm.
- Rahat oturamıyor yatamıyorsun, her şey batıyor.
- Bir yerini çarpınca kemiğe/sinire denk geliyor çoğunlukla.
- Fazla yemek yediğinde 5 aylık hamileymiş gibi görünüyorsun.
- Aç kalırsan başın dönüyor, hızlı da yoruluyorsun çünkü depoların boş.
- Boyun da uzunsa, giysi bulmak zor oluyor. Tamir yapmadığım giysim yok sayılır.
- Kansızlık la birleşirse daima üşüyorsun. Yazın ortasında sıcak su torbası kullandığımı bilirim.
- Orantın da güzelse manken gibi görünüyorsun, yani göğüslerin A veya B kaptan büyük olmuyor genelde.
- Eksileri ağır bastı gibi ama artıları da yok değil tabi.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBuna özellikle cevap yazmak istedim. Sürekli "sıska" gibi tabirlerle zorbalandığın, biraz daha büyüyüp yetişkin olduğunda ise "çocuk gibi duruyosun koca bulamazsın bu zayıflıkla" laflarıyla zorbalandığın iğrenç bir his. Bu yüzden hayat boyu zayıf olmaktan hep nefret ettim. Çok zor kilo alan biriyim. Haaa kilolu olsaydım da muhtemelen "şişko patates yarım kilo domates" diye zorbalanırdım o ayrı. İnsanların belli bi güzellik algısı var çünkü. Herkes aynı model pilatin sarı saçlı, hokka burunlu, belli bir vücut ölçüsünde olmak zorunda insanların gözünde...
10 YorumlaMutluluk emin ol zayıflıkta veya balık etlilikte filan değil emin ol eğer başarabilirsen kendini beğendiğin sevdiğin zaman mutlu olursun ha ama şu bir gerçek ki obezite ve anoreksiya bir hastalık balım kas yağ kütlen orantılı mı vitaminlerin yerinde mi her hangi bir sağlık problemin var mı bu önemli daha da önemlisi kendini sev ve kucakla 🫂 öz şefkatini geliştir 🦋🐣
23 Yorumla- 1 yıl
@Nolyrzya aynen
- 1 yıl
1 yılEtrafından " iskelet " , " kürdan " gibi laflar işitirsin. Güçsüz olursun, güç gerektiren neredeyse her işte yardım alman gerekir. Vitaminlerin sürekli eksik olur. Kansızlık da olabilir. (Bunlar kişiye de bağlı aslında, en azından ben böyleyim) Kemikli bir yapın olunca benim gibi kıyafetlerde asla bedenini bulamazsın çünkü ya sıkar kemiklerine batar ya da beden bol gelir üstüne oturmaz. Balık etli kadınlara özenirsin. Kısacası zayıf olsan da olmasan da her türlü insanın bir derdi oluyor. Kimse mükemmel değil. Gerçekten ama gerçekten en önemlisi sağlıklı olabilmek. Ve bu sağlık zayıf olunca otomatik gelmiyor...
10 Yorumla
1 yılZayıf derken ne kadar zayıf olduğuna bağlı. Çok zayıflık asla özenilmesi gereken, kıskanılması gereken bir şey değil. Kişi psikolojik ve fiziksel olarak zarar görüyor. Ama ben normal kilomdan biraz daha zayıf biri olarak, memnunum yani bir sıkıntım yok
02 Yorumla- 1 yıl
@Mutlucanm 70. Boyum 1.80
Gizli Üye(25-29)1 yılZayıfım kilo almak isterdim sürekli insanların sana ekmek yemiyor musun kilo alsana tarzı konuşmaları oluyor kilolu insanlara bunu demek hoş karsilanmiyorken nedense zayıf insanlara bu çok rahat söyleniyor hele de genellikle orantısız çirkin fizikli insanların sana bunu demesi çok koyuyor keşke herkes işine baksa şahsen kimsenin kilosuyla ilgilenmiyorum
32 Yorumla- 1 yıl
Kaç kilosun
- 1 yıl
Bu şekilde çok iyi olduğuna hiç şüphem yok, hiç bir zaman hiç bir insanın bunları demesini umursama lütfen. Keşke demek gerçekten insana istediğini vermiyor getirmiyor.
Gizli Üye(45 üstü)1 yılKilo aldığımı anladığım an aşırı derecede iradeli bir şekilde diyet yapıyorum ve istediğim kilodayım yıllardır. Kiloyu sevmiyorum maalesef. İrademle gurur duyuyorum. Kıyafetleri denemeden alırım genelde sorun yaşamam. 33 yaşındayım ama en fazla 25 duruyorum. Çocuğum olmasına rağmen çok dikkat ediyorum. İltifat alınca da çok mutlu oluyorum :)
11 Yorumla- 1 yıl
Gayet iyisin kanka
Ben de hep iri yarı birisi oldum wma kilolu değilim yapı olarak uzun kaslı sayılır ama spor yapmasam büyük ihtimalle obez olurum çok rahat kilo alıyorum
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 957 cevap paylaştı.
1 yılGüzel bir şey bide kucağa alınıp taşımakta güzel oluyor (Kız arkadaşım taşıyo da henüz beni taşıyabilen bir erkek bulamadım) bfbbgnbbnbg
10 Yorumla Boy 180
Kg 60
Surekli hastayim, damarlarim ve kemiklerim belirgin. Yuzum hafif toplu. Kilo da alamiyorum. Gainer bile bi boka yaramadi.10 Yorumla
1 yılSürekli çevrendekilerden kilo al zayifsin tarzı şeyler duymak gerçekten sinir bozucu olsa da takmamayi öğreniyorsun
00 Yorumla
1 yılKıyafet bulmakta zorluk çekilmiyor ama kilo almak istesen zor alıyorsun ve bazı sağlık sorunları olabiliyor.
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 778 cevap paylaştı.
1 yılGüzeldir her istediğin üzerine oturur mutlu olursun. Daha sağlıklı görünürsün. Kilolu olmak iyi değil.
00 Yorumla İyi yani her kiyafete giriyorsun ama bazı kiyafetleri giydiğinde de pasaklı duruyor, fazla zayıflık da iyi değil
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 1,1b cevap paylaştı. Zayıf olmak sağlıktır çok güzel his istediğin zaman hızlı koşarsın rahat spor yaparsın ama aşırısı iyi değil zayıflığın
00 Yorumla
1 yılZayıf olmak iyidir az kaslı olucaksin ama ben 67 kiloyum meslea ama zayıf olmayı seviyorum gercekten
00 Yorumla
1 yılGüzel bişey aslında her alanda aktif ve çabuk oluyosun tabiki vücut hatların belirgin olunca daha özgüvenli oluyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence güzel istediğini yiyebiliyorsun. Kilo aldım göbeğim çıktı derdin yok. Sevgilin rahatca kucaklayıp kaldırabilir. İnce ve narin olmak, bıngıl bıngıl etli olmaktan daha güzel bence
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 370 cevap paylaştı.
1 yılZayıf iyi bos olunca rahat oluyon dinamik güçlü
10 Yorumla
1 yılFiziksel olması kötü. Ruhsal olması daha da kötü
00 Yorumla
1 yılÇok güzel bir his. Hem de dünyayı yiyorum yemekte ona rağmen süper bişiii 😇
00 Yorumla
1 yılKendini taşıyacak kadar zayıf, başkasının seni alıp götüremeyeceği kadar iri olmak en iyisi.
00 YorumlaKuş gibisin enerjiksin yorulmazsın.. hareketsiz bile dursan üzerinde taşıdığın bi ağırlık yok
00 YorumlaVücut olarak zayıf olmak güzel fit vücut çünkü
00 Yorumla81 kğ 😂 ben biraz zayıflarsam sonucu söylerim sana 😂😂😂
03 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 314 cevap paylaştı.
1 yılMükemmel bir his yalnız obezlerin kıskançlığına maruz kalabiliyor insan jxj
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılUygun kıyafetlerin varsa harika bir şey yoksa bok, kilolu insan ne giyse gidiyor da zayıf ne giyse gitmiyor
10 Yorumla
1 yılBoyum 165 kilom da 53. Zayıf sayılıyor muyum bilmiyorum ama bence 3 kilo fazlam var. Böyle düşünmek dışında gayet güzel.
24 Yorumla
Soran1 yılEn sinir olduğum tiplerdensin😂
- 1 yıl
Yok yok değilimdir ya 😂 Annem fazlan var diyor hep, yemek yemekten soğudum artık, yoksa fiziğimi beğeniyorum aslında.
- 1 yıl
Çok zayıf 53 o boya en az 60
- 1 yıl
@Perfect_Girlll olabilir tabii, bilemedim
Gizli Üye(30-35)1 yılİyi yani yemek yeme vakti sorunun olmuyor gecede yeniliyor, bir şekilde kıyafet bulunuyor ve çoğunun istediği zayıflığa sahipsin zaten eforsuz
01 Yorumla- 1 yıl
Aynen kanka
Gizli Üye(36-45)1 yılHamilelikte 85 kg ya kadar çıktım şimdi 60 kg hedef 55 eski kiloma dönmek ama herkes 85 kilomda iyi olduğumu söylüyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılİnan bende hiç bilmiyorum. Bebekliğimden ber kiloluyum. Güncel kilomda 130
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılZayifkende çirkin diyorlar sismankende toplumu anlamıyorum
00 YorumlaBu hissi hiç tatmadım 😶
01 Yorumla- 1 yıl
Sen gayet iyisin be kanka
Gizli Üye(30-35)1 yılVücudum yapılı olduğu için bilmiyorum en fazla 60a dusebiliyorum başkada gitmiyo 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılZayıf olduğum bi donemim vardı görünüş olarak hiç sağlıklı değildi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok kötü bir durum. 1.76 boyunda 50 kiloyum hiç iyi görüntüm yok, aşırı inceyim
00 Yorumla
1 yılzor aslında, ben kilo alma korkusu ile baş edemiyorum. çevrem özellikle ailemden sakın kilo alma sözlerini sürekli duyduğumdsn bir şey yediğim an bir pişmanlık içindeyim
00 YorumlaKotu bence kalcasi buyuk bacaklari kalin kizlara ozeniyorum cok hos duruyorlar
30 Yorumla
1 yılHafif hissetmek rahat ama insan bazen giydiklerinin ici dolsun da istemiyor degil
00 Yorumla
1 yılHiç olmadım bilemiyorum ama kesin hafif bir histir
00 Yorumla1.93
85 kg hiç zayıfl olmadım hep vücudum kaslı oldu zayıf olanları bende merak ediyorum 😂00 Yorumla
1 yılAy çok güzel ya ama maalesef ki benimki kisa sürmüştü
01 Yorumla- 1 yıl
Hayır
1 yılÇok güzel bir his bence yaa ben zayıfım ve kendimi çok seviyorum
00 Yorumla
1 yılKötü bir his kilo almak için kendimle savaşıyorum 🥲
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılZayıflığın tadı hiç bir yemekte yok
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılZıttını yaşamadım ama zayıf olmak çok güzel bir his. Bir kıyafet alırken yakışmaz ya dememek hoş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılZayıfım ama yüzüm cirkin olduğu icin yine sevilmiyorum
02 Yorumla
Soran1 yılİki dolguyla halledilecek bir şey fiziğin varsa gerisi kolay. Benimki öyle degilmalesef
Cevap sahibi1 yılHastalğuun yoksa kilo veriliyor cokta dert etme
1 yılGüzel hafif hissediyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGüçsüz hissettiriyor bence. o kadar da güzel değil. Orta kilo her zaman en iyisi
20 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 398 cevap paylaştı.
1 yılAyyy unuttuk 😂
10 Yorumla
1 yılBilmem hiç zayıf olmadım🥺
10 Yorumla
1 yılGüzel bir hsi ben 190-80 kiloyum
00 YorumlaBilmem hiç olmadım 🤣🤣
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılÇok güzel bir his ya
00 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 328 cevap paylaştı. Rüzgarda uçmamak için ağırlık bağliyorlardır
00 Yorumla
1 yılHafif hissediyorsun, güzel bir his.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl168 boy 53 kilo bence gayet iyi ama amacım 54-55 kilo olmak ve orada sabitlemek.
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 971 cevap paylaştı. Güzel bir hiss
00 Yorumla- Devamını Gör (60)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne