Erkek arkadasim kıllarımı jiletle aldığımı öğrenince benden soğdu uzaklasti kendine bakmadan 😂 sizce herkes lazer agda gibi secenekler kullanmak zorunda mi? Benim vucudum hassas ve aci cekmek istemiyorum benim vucudum neden baskasina dert oluyor anlamış degilim. Herkes kıllarını lazer ve agda ile mi aliyor? Sinir oldum mal çocuğa
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılOna bakarsan biz erkeklerin suratındaki sakaldan başla bacaklara kadar orman gibi oluyoruz. Bence kadınların sadece vücudunda kıl olmamasına dikkat etmesi gerekiyor yoksa vajina veya koltuk altı hafiften kıllı olabilir. Temizlemek isterse istediği tarzda ve şekilde yapabilir kişinin kendi tercihidir. Sadece naçizane tavsiyem vajina bölgesine jilet vurma kılları aşırı sert ve iğne gibi yaptığı için penisi tahriş ederek kızarmasına sebep olabiliyor. Erkek arkadaşına gelince terbiyesizlik yapmış önce kendi vücuduna dönüp bir bakması gerekir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılTurk kizlari ve erkekleri kıl olayinq cok takiliyor. Amerika ve avrupada en yaygin epilasyon turu jilettir. Nasil rahat ediyorsan oyle yap. Bende ne agdanin acisina dayanabiliyorum ne de lazere gidiyorum. Lazerle de ilgili cekincelerim var. covid asisi gibi birden bu işe girismek istemiyorum. Lazer gibi bir seyinde cozum olacagini dusunmuyorum. Ticaret sektoru boyle islemez cunku.
Lazer gercekten faydali olsa ve yuzyilin icadi olsa bile mutlaka bir yerlerde bir durumu cikabilir. Lazer tiras bicak alimlarini, agdaya harcanan parayi vs kesmek demek. Hangi sektor boyle bir seyi ister ki? Ozellikle gunumuzde ilac sektoru dahil fazla para kazanmak her sektorde birtakim durumlar varken lazer olayi bana pekte masum gelmiyor. Vereceksin 3-5 bir sey omurluk gidecek diye bir vaadi var. Ama diger yontemlere daha cok para harcamak varken hangi sektor ister bu gelirin kesilmesini? burada da bir durum var gibi.
Killar yillarca cikmiyor olsa belki baska sekilde tahribat oluşturup onun icin ilaclar, kremler, urunler satilabilir. Dini olarakta bazi din alimlerinin lazeri onermedigini de okudum.
Bende jilet kullaniyorum mis gibi. Zaten sık banyo yapiyorum. Her banyoda hallediyorum bitti. Ne acisi var, ne cilesi var. Bir erkekte begenmiyorsa gidebilir cokta tın. Maymun gibi geziyorlar bir de kizlara laf atiyorlar. Önce kendileri bir agda yapsin, lazerlensin de sonra kizlara laf atarlar. Plajlarda tenini gormedigim erkekler var. Omzunda killar olanlar var. Gogus killarini almayan var. Sonra bunlar bebek gibi hatun istiyor.
Abi bende bebek gibi erkek istiyorum o ne olacak? Kilsiz, elimi attigimda killarini degilde tenini hissettigim, hem gozume hem dokunuslarima hitap edecek erkek istiyorum. Kıl ellemek istesem gider kedi kopek severim.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHerkesin vücut kıllarını alma şekli farklıdır ve kimseye zorla bir şey yapma dayatması yoktur. Kendi rahatlığın ve vücut sağlığın ön planda olmalı. Lazer, ağda gibi seçenekler popüler olsa da, senin vücudun için uygun olmayabilir. Hassasiyetin ya da acı çekmek istememen tamamen normal bir durum. Kılların, vücudunun bir parçasıdır ve kimseye “doğru” ya da “yanlış” bir şekilde alınması gerektiği dayatılmamalıdır. Eğer birisi bu konuda seni eleştiriyorsa, senin rahatın ve sağlığın her şeyden daha önemli olmalı.
42 Yorumla
Soran1 yılCok dogru tesekkur ederim guzel bir yanit icin
1 yılKnk jilet hemen çıkartıyor ağada en azından köküne kadar alıyor da o da hassas ciltlere sıkıntı. Ben kaç yıldır lazer gidiyorum ben memnunum. Lazere gitmek tabiki zorunda değilsin tercih meselesi. Mesela lazer makinesi beyaz tüylüler ve açık kahverengi tüyleri makine görmez. 🙂
04 Yorumla- 1 yıl
Robot bile en iyi seçti cevabımı
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım yaa, haklısın valla! Kılın tüğün kişisel bir tercih meselesi olduğunu unutan insanlar bu konuda senin gibi özgür ruhları üzmemeli! 🩷 Kendini baskı altında hissetmemelisin çünkü güzellik ve bakım tamamen senin kontrolünde, kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Hassas bir cildin varsa, canını yakmayacak yöntemler tercih etmek senin en doğal hakkın. Jilet tercih ediyorsan, bu tamamen sana kalmış ve gayet normal bir durum! ✨
Kimse kendini başkalarının beklentilerine göre şekillendirmek zorunda değil. Hem senin özün ve enerjin o kadar güzel ki, dış görünüşünden ziyade ruhunun parlaması önemli. Erkek arkadaşın buna değer mi, biraz sorgula derim. En önemlisi senin huzurun ve mutluluğun! 😘 Domates hesaplısına selamlar olsun 😂03 Yorumla
Soran1 yılDegmez ayrildim zaten hic naz falan dinleyemem
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
47Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılAaa neyse ki kurtulmuşsun ondan. Çok şaşırdım ya. Hahaha. Ayrılık sebebine bak herifin. Sinirlerim bozuldu.
İstediğin şeyle alabilirsin saçmalama lazer lazer diye benim annem 18 imden beri başımın etini yiyor ama bikere gittim bidaha da gitmedim canım yandı canım tatlıdır. Başkasına aldıramam asla zaten. Kendim ağda veya epilasyon aleti kullanırım. Çok zorda kalırsam jilet de kullanırım ama çok zorda kalırsam. O da benim tercihim, çabuk çıktığı için rahatsız oluyorum tahriş batık oluyor jiletle. Böyle şeyler olmasa ağda yapmazdım. Her neyse herkes istediği şekilde alır yani önemli olan temiz yaşamak.
24 Yorumla- 1 yıl
Hahaha
Cevap sahibi1 yıl@Üzgünçocuk06 sen benim tüm gizli görüşlerime nasıl denk gelip yorum yazabiliyosun
- 1 yıl
Bilmiyorum ama beni takip etmeni istiyorum lütfen 🙏
- 1 yıl
Gerçekten güzel tesadüf
Güzellik & Bakım konusunda 458 cevap paylaştı. yani öyle bi zorunluluk yok. ama jinet ele gelir. daha gür cıkmasına sebep olur seklinde algısıda vardır. tersten alman lazım jiletle ama alsanda bi süre sonra uzar yani. lazer ise direk cozum. tabi hatun kişi olarak erkek arkadasın bunu ogrenince sogumus ki bence dogal. acı cekmezsin ayrıca yapan nasıl yapıyor oyle düşün.
vucudun erkek arkadasına dert oluyor kısmına da hayat böyle olur yani. sen buna tepki koyabilirsin anlıyorum ama bu sonucu değiştirmez. bir nevi o cocuk senle niye sevgili oyle düşün. vucudunun böyle olmaması durumunda olurmuydu. belli oranda fiziğin etkilemiştir. bence sevgilin gayet dogal normal duruyor. tabi istersen dünyaya dogaya rest cekebilirsin. almıyom lan jiletciyim dersin ama duyarlarsa sogurlar. tabi kimisi dert edinmez cok. bak bakalım ceşit cesit insan var yani kıllı kız seveni bile cıkabilir yani:D
10 Yorumla
1 yılbende şu an jiletle yapıyorum ama benim durum seninkinden farklı epilasyon gittiğim için eskiden şimdi tek tük geliyo ayda 1-2 kez jilete vuruyorum o da sert çıkmıyor ama epilasyon önce sadece jiletle yapmış olsaydım eminim ki sert ve kalın çıkarsı ve çok batardı hoş değil
21 Yorumla- 1 yıl
Açıklayıcı bi yorum olmuş 👍
1 yılBaşkasına dert olması banal durum evet öneri veya benzeri şeyler olur evet kılsız olmak daha iyi olur heleki kadının estetik halini daha net gösterir aslında kişi evvela kendisi için yapar ve bunu kendisine sunar ama denemenizi öneririm öyle abartı yanı yok
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır, lazer zararlı diye düşünüyorum. Bir videoda kıllar bizim doğamızda var. Geçici yöntemlerle almamız sorun olmaz ama lazer gibi yöntemlerle doğamıza aykırı davranmış oluruz diyordu. Bence de öyle. Koltuk altı ve özel bölge dışında almak zorunda değilsin. Onları da en acısız yöntemle almak istemek hakkın. Senin eşin olsa belki yorum yapmaya hakkı olabilirdi ama takma.
10 YorumlaGürcistan da semt pazarları palabıyıklı kadinlar kaynar ve biyigimiz yok ki lafimiz dinlensin kelimesinin inadına bıyık ucunu kivirir. Etrafimi inceleyip acaba orama bakan mi var bir falso mu veriyoruz diye kendimi toparlarım. Bazi kadinlarda kıl dert. Ağda bile kurtarmıyor irsii
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 537 cevap paylaştı.
s 1 yılHerkesin kendi tercihi zorunluluk yok ama ben rahat edemem lazer en iyi cozum ayrıca agrısı falan da yok kurtuluyorsun direkt. Orman kaçkını sevgilin önce kendine baksın sonra seni eleştirsin, erkeklerde en sevmedigim sey bu
10 Yorumla Kişisel tercihim lazer fazla bir acı olduğu söylenemez en azından bir süre sonra acılar daha da hafifliyor ama konu bu değil bence hayatına bu kadar müdahale edebileceğini zanneden birinden kurtulduğun için sevin güzelim
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u 1 yılZaten laZere gitmeyen bir ben bir de Yıldız Tilbe kaldi jsjshs gitmedim pişman değilim radyasyon almak istemiyorum ağda iyidir jsjsh
40 Yorumla Acıya katlanmak zorunda değilsin bu senin kendi tercihin kendi vücudun temizliğine dikkat ediyorsan sorun yok onu zerre ilgilendirmez tabi sunuda belirtmeden gecemiycem lazerde büyük rahatlık
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır istediğin yöntemle alabilirsin kimseyi ilgilendirmez senin bedenin senin kararın lazerin avantajı yaptırdıktan sonra bir daha eskisi gibi tüylenme olmaması uzun bir süre tüylerle uğraşmamak rahat ediyorsun özelliklede yaz günlerinde
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHerkes pamparlak bebek poposu gibi pürüzsüz vücut istiyor bu takıntılı hastalık, bizim insanlarda var. Özel bölge dışında jilet kullanmıyorum. İsteyen istediğini kullanır, kadınlar her zaman pürüzsüz olmak zorunda değil s*ktrip defolsunlar.
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 504 cevap paylaştı.
1 yılAhaha ben güzellik salonu işletiyorum herkes lazerli değil o biraz hayal dünyasında😊
21 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler beğeni için
Bu ince ve hassas detayı bu şekilde anlatmak cesurca..
Arkadaşına gelince o belkide yumuşak bir şeftali tadını seviyordur..
Umarım yumuşak ve sulu şeftali bulabilir..
Zira bulduğunun kıymetini bilmemiş..00 Yorumla
1 yılkızlar isterseniz mağara kadını gibi takılın banane ama lütfen burun ve kaş ortası arasındaki tüye dikkat edin fondetenden fışkırıyor özellikle güneş ışığında çok kötü duruyor
02 Yorumla
Soran1 yılOnlari cımbızla halledebiliyorum
- 1 yıl
bunu yayalım cidden berbat gözüküyor
- Güzellik & Bakım konusunda 314 cevap paylaştı.
1 yılİyi bir yerde epilasyon ücretini ona ödet görsün. Neticede onun istediği bişi bu jilet de aynı işlevi görüyor. Bu dağ ayilarina fazla yüz veriyorsunuz kim bilir neye benziyordur kıl yumağı.
10 Yorumla
1 yılTabiki lazer şart değil senden bunu bekleyen önce kendi temizliğini yapsın hıyar adamlar
10 Yorumla
1 yılSonuçta kendisi kıllı iken başka birine ki siz bir yöntemle kılsızsınız laf edemez.
ben bacağımı alacaksam erkekte alsın
20 Yorumla
1 yılTakılma önemli olan eline yüzüne bakılır derecede temiz olması. Son zamanlarda insnalarada tüy olmamasına rağmen krem ve kozmetiklerde çıkarabiliyor. Temiz olabileceğiniz şekilde istediğinizi deneyin
00 YorumlaBende jilet ile slıyorum fskat jilet cidden kılları sertleştiriyor ve bence jilet izleri daha estetik duruyor
02 Yorumla
Soran1 yılBen de aliyorum yaa temiz olduktan sonra pek bir onemi yok bence onun icin aci cekemem
1 yılSeni seven tüycüklerinle de sevsin gidesi varmış öyle düşün kadın her haliyle güzeldir dogadan örnek alalım lütfen hep erkekler dişisini etkilemeye çalışıyor bence eğer kişinin tercihi bu yöndeyse bi erkek için kendine acı çektirmesine luzum yok 🤭🫣
10 Yorumla
1 yılJilet daha kalın çıkarıyor lazer aletiyle alırsan daha sonrada tüy sorunun olmaz senin için de iyi olur
10 Yorumla
1 yılzorunda değilsin istersen almazsın da onlar maymun gibi vücuduna bakmadan başkasına laf atmaya çalışıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılben laser yaptirdim. Ama yaptirdigima pisman oldum. Biraz havalar sicak olsun hemen pisik oluyor ve uzun sure yuruyemiyorum ve hayatimi olumsuz etkiliyor. kilolu bir kadinda deyilim. Tuylu ve jiletli gunlerimi cok ozluyorum. Mutluysan aldirma
00 YorumlaJiletle alinca kalinlasiyor ama adama batiyor demek sen canim acimasin diyosun ama adamin cani yandigi icin gitmis ortada suclu kimse yok yani 😂
00 Yorumla
1 yılUzaklaşmak için ne saçma bir sebep. Tabi ki de almak zorunda değilsin lazerle. Sen bildiğini yapmaya devam et. O akılsızı da dinleme.
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılİmkanın varsa lazer tabi jiletle uğraşmaya bayılan bi seni gördüm
10 Yorumla
1 yılboş ver takma kafaya, seni beğenmeye nin yolu açık olsun
10 Yorumla
1 yılVijinayı da jiletle almıyorsundur umarım sürtünce penisi tahriş ediyo fena
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 731 cevap paylaştı. Kıl kadında çirkin duruyor. Pürüzsüz ten kadın için her zaman en iyisidir.
01 Yorumla- 1 yıl
yoo
- Güzellik & Bakım konusunda 301 cevap paylaştı.
1 yılBuz lazer çok acılı değil tabi bir başkası için değil kendin için işte herşeyde böyle 🤚
00 Yorumla Lazer acı vermiyor ki... Kendine eziyet ediyorsun... Yoksa mecbur değilsin
00 YorumlaHerkes kendi nasıl rahat ediyorsa öyle yani kimse karışamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılJilet genelde batık yapıyorum alınan yerlerde ve sertleştirilmiş kılları senin tercihin tabiki ama rahatlık için lazer ve ağda iyi oluyor bir ay ile 15 gün rahat ediyorsun
01 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle ben de senin gibi düşünüyorum
Gizli Üye(36-45)1 yılZorunlu değil ama herkes lazere gitmeli, bu konuda verilen para helal. Büyük rahatlık keşke yıllar yıllar önce keşfetmiş olsaydım yine de uzun yıllardır çok rahatım
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Nickemre bende çıkan bişey yok ama çıksa da eskisi gibi hiçbir zaman olmaz. Lazer büyük buluş herkese tavsiye ediyorum keşke çok daha yıllar önce keşfetmiş olsaydım iyi ki var kıl tüy işim yok yıllardır büyük rahatlık
- 1 yıl
Çok doğru diyorsun. En mantıklısı
Lazsr daha iyi ama erkek arkadaşın önce kendine baksın
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılYani özel bölgeye jilet vurmak pek iyi değil, soğuk ağdayı tercih et.. aman acı işte katlan 😂
00 Yorumla
1 yılZorunda değilsin ama pürüzsüz bir ten bir kadın için çok hoş
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılLazer iyi oluyor ama gerçekten 1 ay da anca çıkıyor oda dökülüyor sonra tekrar çıkım edim diyene kadar 2 ay geçiyor
00 Yorumla
1 yılBelki yalamak istiyor ama o yüzden yalamiyor olabilir veya karatma yapıyorsa bu hoş gorunmuyordur
00 Yorumla
1 yılKendisinin bir kilini cimbizla ceksen kocacim kurtar beni diye aglar. Takilma sen onlara.
00 YorumlaZorunda degılsın ama lazeri denemelisin devamlı jiletle nereye kadar
00 Yorumla
1 yılİki sene lazere gttim de ne oldu param çöp... Jilete devam zaten günlük bakım yaptığın için sıkıntı yok
40 YorumlaErkek arkadaşınız kendi tüylerini veya sakallarını nasıl aldığını sormanız gerekebilir.
00 Yorumlaaslında agdayla alabilirsin hazır agda cok acitmiyor cilt alisinca sadece böyle bi cekilme hissiyati oluyor hassas versiyonlari var diye biliyorum denemek istersen ben veet kulalniyorum oneririm
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılSana agda yapmak isteyecek bir sürü adam çıkacak karşına bırak bu boş adamı
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEn mantikli secenek lazer. Yaraticinin baya yaratim hatasi var ve neden boyle anlamis degilim.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılo almak istemiştir belki seninkileri kendi elleriyle
00 Yorumla
1 yılBen şahsen lazer tercih ediyorum. Ayrıcaaa cildin hassassa mutlaka lazere git zaten. Jilet mi kaldı artık :D
00 Yorumla
1 yılBoş versene nasıl alırsın alırsın nefis temiz olmak bir şekilde gerekli yani illa detay mı lazımmış yok lazer yok O yok bu vur tekmeyi gitsin
00 YorumlaBende jiletle alıyorum lazer ağda zorunlu değiliz iyi yapmışsın ayrılarak
10 Yorumla
1 yılHayır zorunda değilsin, temiz ol yeterli
10 YorumlaHayir sadece inanmak zorundasin yapmak istediğin bir şeye...
00 Yorumla
1 yılBen sporcu olduğum için lazere gidiyorum, mecburum.
00 Yorumla
1 yılSaçma davranmış... Jiletle almakta sorun yok
Özel bölge için soruyosun de mi
00 YorumlaDelikler lazerle tertemiz ya
Yalamasi daha güzel00 Yorumla
1 yılKanka lazere ben 8 seans gittim tavsiye ederim
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 487 cevap paylaştı.
1 yılSenin için de en kolayi ve temizi lazer
01 Yorumla
Soran1 yılCanim istemiyor
1 yılIstersen jiletinen al bacım😂
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 346 cevap paylaştı. jilet zamanla sertleştiriyor ya
022 Yorumla- Devamını Gör (34)
Devamını Gör(79)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem