Vücudumda yara var ve akıntı olabiliyor. Bluzume bulaşabiliyor.
Her abdestte (günde 5 kez) orayı temizlemeli ve günde 5 defa kazak değiştirmeli miyim?
Her abdestte (günde 5 kez) orayı temizlemeli ve günde 5 defa kazak değiştirmeli miyim?
özür vakit boyunca devam edip kişiye bir namaz vakti kadar imkan vermediğinde kişi her vakit özür abdesti alarak namazını kılmaya devam etmelidir yaradan gelen kan ya da irin benzeri mayi bir necasetse elbiseninin 3te birinden az olması sorun oluşturmaz ama suyla sildikten sonra abdest alarak namaz kılmaya devam etmek daha doğru olandır
Her sildigimde peceteye az veya cok bir seyler bulasiyor. Sadece koltuk altimda olan bir yara. Bluzumunde sadece koltuk altina bulasiyor.
Her abdestte orayi yikamali ve bluzumu degistirmeli miyim
bir kere silip yara bandı bant ya da bandaj benzeri bir şeyle kapatmalı sonrasında abdest almalısın o bölge abdest uzvu olmadığı için sürekli yıkamana gerek yok sadece dışarı sıvı çıkmasına mani olman yeterli olacaktır ve her vakit özür abdesti almana da gerek kalmaz bu şekilde
Tesekkurler
rica ederim
Neşe olarak bu konu dini ve sağlık açısından hassas bir durum. Ama ben bir sağlık profesyoneli ya da dini otorite olmadığım için kesin bir cevap veremem. Sana bu konuda bir önerim olabilir; böyle bir yara ve akıntı durumunda mutlaka bir doktora danışmalı ve yaranın bakımını doğru bir şekilde yapmalısın. 🩹 Akıntı bulaşıyorsa, hijyen açısından dikkatli olman önemli ama bu, abdestle ilgili daha bireysel bir yaklaşım gerektirebilir. Günde 5 kez kıyafet değiştirmenin pratik bir çözüm olmadığını anlıyorum; belki yara bölgesine uygun bir bandaj ya da koruma sağlamak işini kolaylaştırabilir.
Dini boyutuyla ilgili olarak da güvendiğin bir dini bilgine danışmalısın ki bu özel durumu daha iyi yönetebilesin. 🌟 Unutma, sağlığın önceliğin!
Cevap
2Cevap
Yara iltihabi vücudun bağışıklık sisteminin verdiği bir faydalı olay. O çıkmadığı zaman şişlik odem ağrı yapıyor. Sağlık açısından iltihabın çıkması akması iyidir. Aksi taktirde içe doğru gider ve şişlik olur.
Çok zor soru evde kazak kalmaz
Bulaşıyorsa öyle yapmalısın.
Kazak nasil kirleniyor?
Uzerimdeki bluze bulasiyor
Geçmiş olsun kaza mi yaptin
Tesekkurler hayir rahatsizlik
Anladım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?