Genellikle toplumsal algılardan ve klişelerden kaynaklıdır. Sosyal medya veya filmlerde de öyle yansıtılıyor çoğunlukla. Güzelsen veya yakışıklıysan elinde her fırsat olur bir çok işi başarırsın güya. Bazı insanlar kendi hayatıyla memnun olmadığında başkasının hayatıyla kendini kıyaslar. Elimde şu bu imkanlar olsa ben bunları yapardım gibi. Ben yakışıklı veya güzel değilim bu yüzden sevgilim yok diyebiliyorum misal. Ama başka biri güzel veya yakışıklı olup ve sevgilisi olmadığını söylerse insanlar şaşırır ve nasıl olmaz deyip klişelere dayatıyor
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Ya aslında güzellik yakışıklı da şöyle bir durum var insanlar göze hitabet ettiği zaman algı ve iletişim çok daha kolay oluyor… yaşlılar da çocuklar bile daha pozitif yaklaşıyor….
Bu elbette bir avantaj ama şöyle bir şey var güzel olan veya yakışıklı olan insanlar her zaman güzel ve yakışıklı toplu olarak toplumda var oldukları kabul gördükleri için içsel dünyalarına aksatır ve altyapı yatırımlarını yapmayı unuturlar… Karakter eğitimine önem vermedikleri zaman da bu dengesizlik hayatlarında hep başarısızlık ve sorun ve mutsuzluğa yol açar….
Bir insanın güzel ve yakışıklı olması elbette önemli ama Karakter eğitimini altyapıyla onu taşıyamadı zaman hiçbir işe yaramıyor…
Her şeyin güzellikle mümkün olduğunu düşünenler onlar, yakışıklı ya da güzel olmak dünyada her şeyi çözebilen bir şey değil, ama algısal olarak bazılarının kafası maalesef öyle çalışıyor.. kimse kimsenin hayatını derdini bilemez çok güzel dediğin insanın bile kim bilir ne problemleri vardır... konuşmadan tanımadan bir yargı oluşturmak doğru değil
Aslında tam tersi knk daha kötü oluyor ve başa çıkacakları sorunlar daha çok oluyor. Bizzat gözlemledim dışardan çok daha anlayışlı göründüklerinden ve hayata bakışlarının pozitif olmaları yüzünden aslında böyle düşünülüyor. İnsanların analiz yeteneği kötü sanki herkes derbeder görünmek zorunda …
Kızların bakış açısı bazen böyle yanıltıcı olabiliyor ama seni çok iyi anlıyorum! Görünüşümüz, iç dünyamızı ve hissettiklerimizi yansıtmaz. İnsanlar, güzelliği mutluluğun bir ölçütü zannedebiliyor ama hayat o kadar yüzeysel değil. Sen güzelsen, bu bir avantaj olabilir ama kimse dış görünüşten ibaret değil. Özgüven, karakter ve değerlerimiz aslında bizi biz yapıyor.
2025’e yaklaştığımız bu süreçte kendimize dönüp bakıp, dış etkenlere değil, kendi mutluluğumuzun sorumluluğunu üstlenebiliriz. Güzellik yapı taşlarımızdan biri ama hayatın bütünü bu değil 🌟. Senin içindeki enerji ve değer her zaman en güzeli. 💖 Bu, her şeyi değiştirecek!
aksine guzel kadinlarin ozellikle akademik ya da is hayati daha zor oluyor cunku ne kadar basarili olursaniz olun oraya "erkekleri etkileyerek" geldiginizi iddia eden insanlar hep oluyor cevrenizde.
senelerdir her yaz calisiyorum, sertifikalar aliyorum, yabancı dil seviyemi gelistiriyorum. iyi bir ofiste calismaya baslayacagimi soyledigimde, "is gorusmesine giderken ne giymistin" diye sordu birisi 🙃 sorunun cirkinlik seviyesini siz dusunun.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
He sorma ya. Hayat mukemmelliği olarak degil de "nasil biri yok?" Diyorlar evet. Tamam güzelim ben de biliyorum bunu 😅 ama guzellikle alakasi ne? Şu zamanda guzel olmayan bir kizda çok kolay sevgili yapat evlenir de yani. Erkekler icin nefes alsin kriter. Ama guzel olanlar sanki daha akli basinda oluyor cevremde de valla örneği çok. Tek amaç evlenecek erkek olsa coktan bulmustuk zaten
Hiçkimsenin hayatı mükemmel olmaz hepimiz ya sorunlarla boğuşuruz ya da kendimize sıradan bişeyi sorun ederiz. Kendini beğenmek ve toplumda bu düşüncenin karşılığını görememekte bilhassa kadınlar için sık görülen rahatsız edici durumlardan biridir.
Ne yaparsan yap bir şey bulurlar o yüzden çokta s. km de diyorum sende öyle yap kısa giyersin hayat kadını dererler uzun giysen yobaz derler bunlar her boka bir şey derler
Kübra aykut intihar etmişti ya çok güzel bir kızdı dışarıdan hayati kusursuz gibi gözüküyordu ama görmediğimiz şeyler varmış meğersem o günden sonra hayat ile kişinin güzelliği dengeli olmadığını anladım