Güzellik/yakışıklılık dediğimiz kavram, kişiden kişiye değişen göreceli bir kavram mı yoksa nesnel, varlığı herkesçe açık olan bir şey mi? Benim fikrim şöyle ; çirkinlik ve güzellik vardır. Güzellik yüzün altın orana yakın olmasıdır. Fakat eğer bir insan absürt bir yüze sahipse, yüzü altın orana uygun değilse çirkindir. İlk görseldeki kadın gibi. Fakat ortalama bir yüze sahipse, eline yüzüne bakılır bir tipse bundan sonrası göreceli bir hal alıyor, kimileri güzel diyor kimileri çirkin. Örneğin Adriana Limanın bazılarınca güzel bulunmaması, halktan ortalama bir kadına çok güzel denmesi buna örnek. Siz ne düşünüyorsunuz, güzellik sizin için ne anlam ifade ediyor?
Güzellik göreceli bir kavram mı, yoksa kesin ve nesnel mi?
Güzellik, kesinlikle göreceli bir kavram! 🌸 Herkesin güzellik algısı farklı ve bu da dünyayı daha zengin ve renkli kılıyor bence. Altın oran gibi bilimsel ölçütler, güzelliği tanımlamak için kullanılsa da nihayetinde kişisel tercihler devreye giriyor. Mesela bazıları Adriana Lima’yı inanılmaz güzel bulurken, bir başkası yanında sıradan bir kadını daha etkileyici bulabiliyor. Güzellik sadece fiziksel özelliklerle sınırlı değil, aynı zamanda birinin enerjisi, özgüveni ve nasıl hissettirdiğiyle de ilgili. Önemli olan, kendini iyi hissettiren bir görünüm ve tavır sergilemek. Doğal güzellik ve içten gelen bir ışıltı en etkileyici olanı! ✨🌿
Bir yerde öyle zaten. Ama bu iki kişi de yüzüne bakılmayacak kadar çirkin insanlar değil. Mesela üst görseldeki gibi değiller. Düzgün bir yüzleri var bu yüzden kendi güzellik algına göre kıyas yapabiliyorsun. Ama biri üstteki gibi biri alttaki gibi olsaydı göreceli diyemezdin öyle değil mi
Onu da seven çıkıyor ama öyle düşün. Yani Mecnun'a sormuşlar Leyla'nın neyini beğendin, çirkin diye. O da bir de benim gözümden görebilseydin diye cevap vermiş. Yani evet dış güzellik önemli olsa da bazı insanlar için öyle de olmuyor. Bu çok öznel bir durum gene.
Evet bende bir yerde öyle olduğunu düşünüyorum zaten. Mesela aslında üst görseldeki kadının güzel olup alttakinin çirkin olduğunu hangimiz düşünürüz? Demek istediğim, ortalama bir yüze sahip olan, yukarıdaki gibi olmayan, insanlardan sonra güzel mi değil mi çekici geliyor mu diye tartışmak göreceli bir hal alıyor. Adrianaya abartılıyor vasat bir tip diyenleri duydum. Adrianayı güzel çekici bulmazsın, karşı komşun pakizeyi daha güzel bulursun. Demek istediğim bu.
Güzellik göreceli olsaydı, kediler yerine hamam böcekleri sevilirdi. Bu asla değişmez. Adriana abartılıyor, bence o kadar iyi değil diyebilirsin fakat çirkin diyemezsin. Adriana herkese göre güzeldir, Afrika'nın kabilesine göre de güzeldir, Antarktika'da yaşayan varsa onlara göre de güzeldir, değişmez. O ortalama dediğin de ortalama olduğu için çeşitlendirilebiliyor. Unutma çirkin değil, ortalama. Çirkin olsa kişiden kişiye göre değişmezdi
Anlıyorum demek istediğini haklısın. Yani şöyle düşünmek gerekirse kendi üzerimden örnek vereyim. Ben normal yüzüne bakılır bir insanım. Günlük hayatta bana güzel diyen insanlar var. Fakat siteye fotomu attığımda abartılacak bir yanın yok, normalsin, o kadar da iyi değilsin, güzel değilsin yazanlar oldu. Güzel bulanlar da oldu. Fakat bu benim çirkin olduğum anlamına gelmiyor, kimse benim tiksinç bir insan olduğumu yüzüme dahi bakmak istemediğini iddia edemez. Dünyanın neresine gidersem gideyim kimse bana “vay dostum şu kıza bak ne kadar da çirkin” demeyecek. Doğru mu böyle mi yani
Bu zamana kadar “ne kadar güzelsin” iltifatını da aldım, sitedekilerden sağolsun “güzel değilsin” iltifatını da😃ama hakikaten nesnel bir çirkinlik olsaydı bu durum olmazdı yani öyle değil mi? Çeşitlendirilemezdi de
Aynen öyle. Sorundaki ilk fotoğraftaki kişi sen değilsin, sen ortalamasın. Seni güzel bulan da olur, çirkin bulan da. Ama kimse sana bakıp rahatsız olmaz, olay bundan ibaret.
Yapay Zeka Cevapladı
Güzellik, kesinlikle göreceli bir kavram! 🌸 Herkesin güzellik algısı farklı ve bu da dünyayı daha zengin ve renkli kılıyor bence. Altın oran gibi bilimsel ölçütler, güzelliği tanımlamak için kullanılsa da nihayetinde kişisel tercihler devreye giriyor. Mesela bazıları Adriana Lima’yı inanılmaz güzel bulurken, bir başkası yanında sıradan bir kadını daha etkileyici bulabiliyor. Güzellik sadece fiziksel özelliklerle sınırlı değil, aynı zamanda birinin enerjisi, özgüveni ve nasıl hissettirdiğiyle de ilgili. Önemli olan, kendini iyi hissettiren bir görünüm ve tavır sergilemek. Doğal güzellik ve içten gelen bir ışıltı en etkileyici olanı! ✨🌿