- Gizli Üye(18-24)1 ay
BEN Kapanmayı düşünüyorum. Açık halimi çok seviyorum saçlarım düz uzun çok güzel çok beğeniyorum. Ama bugün kapanmak istedim uzun zamandır aklımdaydı. Başörtü taktım yakıştırdım kendime. Hani biraz makyaj yaparsam başörtü yüzümde çok daha güzel durur. Ama açık saçlı halimi de çok seviyorum. Ve bu devirde erkekler hep açık kızlara bakıyorlar. Crop mini etek giyen kızlara. Hiçbir erkeğin kapalılara yöneldiğini görmüyorum. Ancak yaşı ilerlemiş evlilik düşünen olgun erkekler kapalılarla evlenmeyi konuşmayı düşünüyor. Hala böyle olmayan erkekler kaldı mı?
160 Yorumla- 1 ay
Nasıl yani, erkekler tesettürlü olanlara bakmadığı için kapanmayı düşünmüyor musun? anlamadım.
- Cevap sahibi1 ay
Hayır düşünüyorum tabiki. Sadece biraz üzülüyorum. Ben açık halimle istediğim erkegi etkileyebiliyorkwn sevdiğim adamla evlenebilme ihtimalim artiyorkwn kapalı olduğumda bu durum olmayacak. Ya yaşça büyük biri beni sevecek olgun evlilik çağına gelmiş ya da ben istediğim sevdiğim birini bulamayacağım hep bekleyeceğim
- 1 ay
ne alakası var, öncelikle çok saçma düşünüyorsun. İlk olarak, biz iman ettiğimiz için tesettüre gireriz. Tesettürün amacı da korumaktır. Seni her türlü kötülükten korur, zaten bunun amacı da erkeklerin sana bakmaması. Öncelikle bu düşünceyi kafandan atman gerekiyor.
Diğerine de gelince, Bir insan nasıl yaşarsa eğer karşısına da öyle bir insan çıkar. Ayet ile de bu sabittir. “iyi kadınlar, iyi erkekler ile, kötü kadınlar kötü erkekler ile”
Rabbim, senin için en doğru olanı bilir ve bunu yazmıştır. Sen nasibindeki insan ile evlenirsin, sen güzel yaşarsan eğer karşındaki da güzel yaşamış birisi olur. Bu hayatta ne çekersen, dilin yüzünden çekersin. Şakadan bile olsa, kendini bu şekilde küçük görmemelisin, işte o zaman gerçekten düşük birisi ile evlenirsin çünkü dil, bu hayatta herkesin sınavıdır.
Bu hayattaki gerçek zenginlikte, yakışıklık, para değil. Huzurlu olmaktır, seni cennete götürecek bir eşe ve aileye sahip olmaktır. Sen tesettüre girdiğin zaman, kendi düşüncendeki insanların senin hor göreceğini düşünüyor ve tesettürlü birisi ile evlenen erkekleri de küçük görmüş oluyorsun. Her ne kadar onu ima etmemiş olsanda, kullandığın kelime ve cümleler bunu gösteriyor.
Sevdiğin ve istediğin gibi birisini bulmak istiyorsan eğer, istediğin kişi gibi olman şart. Sen 10/10 birini beklerken ondan düşük bir seviyede olursan eğer, bu sefer o kişiye haksızlık değil mi?
Rabbine dönen insan her zaman kazanır ama gerçek teslimiyet ile bunu yapmalısın, sen toplumdaki insanların kalıplarına göre konuşuyorsun. İstersen 50 alem konuşsun ama sen yine de hak yolundan vazgeçme çünkü gerçek yol burası.
Ben tesettürlüyüm, çok zorluk çektim ama hiçbir zaman benden olgun ya da benimle zorunlu evlilik yapacak birisi olacak diye düşünmedim, ben kendimi bu kadar koruyorken biliyorum ki Allah bana en güzelini nasip eder.
İşte tevekkül budur, burada devreye girer. İman eden bir insan, kendini aşağıda asla görmemeli. Sen islamı temsil edeceksin, her zaman dimdik olmalısın, kendine bunu yapma - Cevap sahibi1 ay
Erkeklerin bana bakmamasi amactir o konuda hak veriyorum peki erkekler bakmazsa nasıl evlilik olabilir?
- Cevap sahibi1 ay
Evet insan nasil yaşarsa karşısına aynen öyle biri çıkar çok haklısın biliyorum.
- 1 ay
@tavuklupilavveayran dinini yaşayan bi insansa gerçek manada neden olmasın tessettürlüyüde alırlar
- Cevap sahibi1 ay
Ben zamanında erkeklerle munasebetime dikkat edemedim çok yanlışlar yaptım tövbe ettim hala ediyorum namaz kılıyorum ve şimdide kapanmayi dusunuyorum
- 1 ay
Sen diyorsun ki, tesettürlü insanlar her zaman kendisinden daha kötü insanlar ile birlikte olmaları gerekiyor. Bu cümleden ben bunu anlıyorum. Erkeklerin bakmaması demek, senin yüzüne bakmaması demek değil. Seni, o anlamda arzulamaması demektir. Bu kadın müslüman, ben ona göre hareket edeyim demektir.
- 1 ay
Her insan hata yapar, cennete tövbe etmiş insanlar girecektir. Sen de hatandan ders almış ve bu durumun önüne geçmek için güzel bir adım atmak istiyorsun. Senin şu anda göstermiş olduğun teslimiyet, inan ki bizimkinden daha değerli bunu bil. kolay kolay bir insan bunları kabul edip, geri dönüş yolu bulamaz o yüzden seni gerçekten tebrik ediyorum. Ama şunu bilmelisin tesettür demek, korunmak demektir. Ve tesettürlü insanlar ile evlenen çok erkekler var, o kişiler de gerçekten dinini hakkı ile yaşayanlar.
Dediğim gibi bedene aşık olursan bir anlam arayamazsın, amaç ruha aşık olmakta. - 1 ay
@tavuklupilavveayran Allah kabul etsin ne güzel konuşuyonuz sakın tane tane illaki bakan olur tessettür kalkan gibidir kardeşlerim
- 1 ay
@ışıldayanmahoçı evet tabii ki sonuçta mümin erkekler de var bu dünya da
- Cevap sahibi1 ay
@Işildayanmahoçı teşekkür ederizz
- Cevap sahibi1 ay
@tavuklupilavveayran sana da teşekkür ederim kapanacağım
- 1 ay
@tavuklupilavveayran e yani hidayeti veren Allah cc haramda huzur arayanların hali ortada mutlı değil hiçbiri kıyafet değişir gibi adam değiştiştiriyolar
- 1 ay
Rica ederim ben bir şey yapmadım, bunlar sizin içinizde olan hissiyatlar sadece şunu demek istiyorum, insanlara göre yaşamayın gerçekten. Kuran ve sünnete göre yaşayın.
- 1 ay
@tavuklupilavveayran ayn öyle kardeşim doğru dedin
- 1 ay
@ışıldayanmanhoçı kesinlikle öyle çünkü ruhlarını asla doyuramıyorlar. Bu dünyadaki her şey bir heves, ama ruhunu dolduran güzel bir eş ve aileye sahip olmak gerçekten insanı, insan yapan bir şey. Bizlerde sevgi dolu varlıklarız aslında o yüzden keşke herkes hakiki sevgiyi tatsa, o zaman bunların hiçbiri olmaz
- Cevap sahibi1 ay
Ben insanlara göre yaşamıyorum kurana göre yaşamak istiyorum islama göre yaşamak istiyorum. Rabbime sukurler olsun beni huzuruna kabul ediyor namaz kılıyorum. Ama kapanmakta çok istiyorum inşallah nasip olacak
- Cevap sahibi1 ay
Peki sana bir soru soracagim
- 1 ay
@tavuklupilavveayran ayn kardeşim öyle olsa zaten dünya çok daha iyi bi yer olurdu bizim memleket inşallah cennettir
- Cevap sahibi1 ay
Diyelim bir konuştuğum erkek var. Yok ama olduğunu varsayalım. Buluştuk ve elimi tutmak istedi. Elini tutarsam günah işlemiş olurmuyum çünkü önceki hatalarımdan dolayı tövbe ettim ya?
- 1 ay
tövbe ettiysen eğer bir daha o günahı işlememen lazım. Nikah olmadan bir erkek ile asla el ele tutuşamazsın.
- 1 ay
@ışıldayanmahoçı Amiin, Rabbim cemalini görenlerden eylesin
- 1 ay
Zina günahii yazılır güzel kardeşim çok etkilenir insan yinede Hz yusuf nasıl kaçtiysa bizde öyle kaçmaliyiz ne güzel örnek değilmi peygamber hayatı
- Cevap sahibi1 ay
Zina günahı mi oha
- Cevap sahibi1 ay
Evet doğru diyorsunuz ama el ele tutusmayacagim
- 1 ay
Kesinlikle öyle beyfendiye katılıyorum. Bu gibi durumlarda peygamberlerin hayatlarını okursanız, o zaman hakikat size zor gelmez, kolay gelir. çünkü sabrettiğiniz zaman alacağınız mükafatı çok iyi bilirsiniz
- Cevap sahibi1 ay
Bu konu kafamı çok karistiriyordu
- 1 ay
Selametle umarım açıklayabilmişimdir güzel kardeşlerim Allah'a emanet olun kendinize iyi bakın
- 1 ay
tabii ki de, sonuçta bizler insanız ve hislerimiz var, ister istemez etkileniriz. Hem siz, ileride evlenirseniz eşinizin başka bir kadın ile önceden el ele tutuşmasını ister miydiniz? Açıkçası ben istemem, daha kimsenin elini tutmamışken onun da yapmasını istemem.
- Cevap sahibi1 ay
Sende abu
- 1 ay
Allah zina etmeyin demiyor, zinaya yaklaşmayın diye buyuruyor. El ele tutuşmak, haddi aşacak sohbetler yapmak vs. basit gibi görünen çok şey sizi ister istemez zinaya sürükler o yüzden bu tür durumlardan uzak durmak en iyisi, niyetiniz ciddiyse de bir an önce nikah kıymanız sizin için en güzeli olur.
- 1 ay
Kadınlar biçakla elini kesiyordu o derece güzeldi Hz yusuf Züleyha dayanamiyodu onun aşkına en sonunda yaşlanmişti aşkına cevap alamayınca sonrada dua etti yusuf Rabbine eski güzelli yerine geldi namaza Züleyha Rabbine yöneldi gerçek aşkın Allah'ta olduğunu anladi
- Cevap sahibi1 ay
Abla 18 yaşındayım ne nikahı hahahhaa
- Cevap sahibi1 ay
Ve daha bulusmadik bile o benim köyümde yaşıyor ben namazimda dua ediyorum nasibim olması için
- 1 ay
şu an için demiyorum zaten, sen demek istediğimi anladın bence ☺️
- 1 ay
@tavuklupilavveayran Allah kısmetini en kısa zamanda karşina çıkarsın kardeşim
- 1 ay
Beni yanlış anlamanı istemem ama ben böyle duaları hoş bulmuyorum çünkü o kişi belki senin yaran olabilir, bu kadar bir insana bağlamak doğru değil. Duanı ederken hakiki bir şekilde etmelisin. Belki gerçekten o senin nasibin olur ama hayırlı bir insan olmaz. O yüzden duanı ederken, Allahım nasibim ise beni ve onu sana layık eyle, gözlerimizi birbirimizden kalbimizi de senden ayırmamamızı nasip et. Hakkımda hayırlı olanı nasip eyle ama hayırlı olanı da kalbime hoş kıl. demen senin için daha iyi olur. Çünkü senin bilmediğini, Allah bilir.
- 1 ay
@ışıldayanmahoçı şu an bir arayışta değilim ama gerçekten ben ona layık olduğum, o da bana layık olduğu bir zamanda gelirse hiç hayır demem 😄
- Cevap sahibi1 ay
Sen nasıl dua ettiğimi bilmiyorsun ki allahim hayırlıysa nasibim yap diyorum nasibim olmayanı gönlüme düşürme imtihanım yapma diyorum baya konusuyorum ben
- 1 ay
@tavuklupilavveayran beddua etmesinde yeterki dua etsin olur inşaallah
- 1 ay
anladım haklısın o zaman kabalığım için özür dilerim ama kısa bir cümle kurduğun için o cümlenden bu şekilde anladım. kusuruma bakman, inşallah bu düşüncelerinden hiçbir zaman vazgeçmezsin
- 1 ay
@tavuklupilavveayran inşallah kardeşlerim
- 1 ay
@ışıldayanmahoçı tabii ki de, dua etsin ama işte her dua kalbe ağır geliyor ve biz bazen olmadan kendimiz oluşturuyoruz bazı durumları o yüzden dilden çıkan her şey önemli ben onu kast etmek istemiştim
- 1 ay
Sende haklısın yinede dua etmesi kötü değil iyiliğine
- 1 ay
öyle zaten duadan zarar mı gelir
- 1 ay
@tavuklupilavveayran ayn gelmez beddua dan gelir ne gelirse
- 1 ay
öyle
- 1 ay
@tavuklupilavveayran nokta
- 1 ay
Uykun yok mu ya 😅
- 1 ay
Allah'a emanetsiniz size güveniyoruz hanımlar inşallah işlediğiniz olur hayatta selametle
- 1 ay
kimin uykusu yok mu
- 1 ay
eyvallah sağ ol
- 1 ay
@tavuklupilavveayran 😅 daha uyumadinmi
- 1 ay
yok
- 1 ay
@tavuklupilavveayran nıe tutmadiki
- 1 ay
Beynim meşgul ondan