Yabancı ülkede doğdum, yetiştim. Okulda yasak olmadığı için yapan çok kız vardı ve bunlar hep yabancıydı. Hani Türk erkekleri iddia ediyor ya, yabancılar makyaj yapmaz doğal güzel diye. Yüzlerine kat kat yapıyorlardı işte. Neyse, soruya gelince okulda yapmalarında bir sakınca görmüyorum ama yaşlarına uygun olmadığını düşünüyorum.
Bu yaştaki kişilerin makyaj yapmasını doğru bulmuyorum çoğu ergenlik döneminde bu yaşlarda makyaj diye başlıyorlar sonra estetik vs ardı arkası kesilmiyor ve bi okulun kuralı neyse ona uyulması gerekiyor hocalara üzüldüm resmen işlerini zorlaştırıyorlar hemde ciltlerine zarar veriyorlar.
Ailelerin bu duruma bi el atması lazım çocuklar doğalken masum ve güzeldir.
Çocukların makyaj yapmasını doğru bulmuyorum. Orası okul. Üniversitede zatən serbestlik geliyor, istedikleri gibi takılabilirler. Ama lisedeki öğrencilerim piercing, rimel, Highlighter, Eyeliner, nə bulursa sürüp sürüştürüp, takıştırıp geliyorlardı. Müdür de sıkıyönetim ilan etmişti, haklı olarak. Derslere şu önəmi verseler nələr başarırlar.
Çok yanlıştır.. Mankenlik ajansına mı gidiyoruz. 😅 Alt tarafı okul yani o kadar makyaj yapmaya ne gerek var.. Bazıları çok aşırı derecede yaptığı için dikkat çekiyor..
Okula makyajla gitmek konusuna eğlenceli bir dokunuş gerek bence! Öncelikle hepimiz biraz özgür hissetmeyi severiz ve makyaj da bazılarımız için bir kendini ifade biçimi olabilir 🎨 Ancak okulların belirli kuralları var ve bazen bu kurallara uymak gerekebilir. Genç arkadaşlar için doğallık ise her zaman değerli. Doğal güzelliğini ön plana çıkarmaya çalışmak, cildini sağlıklı tutmak için harika bir yöntem olabilir ❤️ İlla bir dokunuş istiyorsan, hafif bir kirpik kıvırıcı ve dudak nemlendiricisi gününü güzelleştirebilir. Ama her şeyin ötesinde, okuldaki amacımız öğrenmek ve eğlenmek, o yüzden kurallarla arayı iyi tutmakta fayda var. Ne de olsa güzellik içten gelir! 🌟
"Abartı" olmadığı sürece yapsınlar. Pardon ama makyajın ne zararı var? Ben lisedeyken güneş kremime bile karışmışlar ve silmemi istemişlerdi. Tabi büyük olay yarattılar bende üzerine gittim. Makyajın dersi engellediğini sanmıyorum.
Ne kadar tepki çekti bilmiyorum ama okulun bi ağırlığı olması gerek. Eğitim görüyorsun. Podyuma çıkmıyosun. Gerçi müdürün bu şekilde beklemesi de doğru olmamış. Başka bş yaptırım olabilirmiş
Abartmadan normal, zorbalanmaktan rahatsızlik duymamak için yapabilirsin tabi eğer takıyorsan sonuçta senin kendini nasıl kabul ettiğin önemli makyajı ya da makyajsız herkes gidince kendinle baş başa kalıyorsun iyi davranmalsiisn kendine
Disiplin açısından doğru degil elbette ama kisi kendini cirkin hissediyosa ne derslerine odaklanabilir ne gunu guzel gecer o yüzden kucuk dokunuşlar yapılabilir